Το νέο all day μαγαζί στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν το Κουκάκι «χωράει» νέα μαγαζιά και αν θα συνεχίσει να είναι αγαπημένη περιοχή των Αθηναίων για το επόμενο διάστημα. Κάθε φορά καταλήγω πως σε αυτό το σημείο της πόλης, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, υπάρχει μια ιδιαίτερη αύρα που μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Ακόμα και αν πάψει να είναι το hip spot της πρωτεύουσας, θα συνεχίσει να έχει το δικό του κοινό. Οπότε, καλώς κάνουν και ανοίγουν νέα μαγαζιά, προσφέροντας ακόμη πιο πολλές επιλογές και μετακινώντας το ενδιαφέρον ακόμη σε περισσότερα σημεία.

Το νέο all day Hippy Hippo άνοιξε τις πόρτες του τέλη Ιουλίου στην οδό Ζίννη, που τείνει να γίνει γαστρονομικός προορισμός. Κεντρικός δρόμος η Ζίννη και απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οπότε είναι περίεργο που το μαγαζί δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνία.

Σε αυτό βοηθάει και το μεγάλο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά του, δίνοντας τη δυνατότητα να έχει τραπεζάκια έξω, αλλά και η αίσθηση γειτονιάς που διατηρείται με κάποια μικρά, συνοικιακά μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουν το pet shop του Αντώνη με τα καναρίνια στην είσοδο του μαγαζιού και το τραπεζάκι κάτω από το δέντρο στο οποίο μαζεύονται οι φίλοι του ιδιοκτήτη προσφέροντας εικόνες παλιάς Αθήνας.

Το θεωρώ ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Hippy Hippo δεν ήρθε να ταράξει αυτή την εικόνα αλλά να την ενισχύσει. Να αφομοιωθεί με το περιβάλλον, να γίνει κομμάτι της περιοχής και να αποκτήσει τους δικούς του πιστούς φίλους. 

Αυτή την αίσθηση εισπράξαμε όταν το επισκεφτήκαμε πριν λίγες μέρες. Οι θαμώνες, ευχάριστοι και πολύχρωμοι. Από εκείνους που όταν υπάρχουν γύρω σου νιώθεις άμεσα χαλαρότητα και ξεκούραση. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα new age all day coffee spot όπου να μπορούν να συνυπάρχουν όλοι και να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που επιθυμεί. Γι’ αυτό εξάλλου φροντίσαμε να έχουμε ένα μενού που απευθύνεται σε όλους και να έχει vegetarian και vegan επιλογές», μας εξηγεί η Μαρία Μάρη, η μία εκ των τριών ιδιοκτητών, η οποία ασχολείται χρόνια με την εστίαση και βρίσκεται καθημερινά στο μαγαζί.

Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα ή, για μένα, ένα new urban αποτέλεσμα, αφού το ύφος των μαγαζιών που συνηθίζαμε να συναντάμε στις σκανδιναβικές χώρες φαίνεται ότι συνεχίζει να γοητεύει τόσο τους αρχιτέκτονες όσο και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται την τελευταία διετία. 

Καθόμαστε σε ένα από τα γαλάζια, σιδερένια τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, αποφασίζοντας να πάρουμε μια καλή γεύση από τις επιλογές που προσφέρει η κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το μενού δεν βρήκαμε να κρύβει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Οι προτάσεις είναι οι κλασικές που μπορεί κάποιος να βρει και σε αντίστοιχα μαγαζιά του είδους.

Η έκπληξη, ευτυχώς, ήρθε αργότερα, με τη δοκιμή των πιάτων. Φαίνεται πως η Σοφία Ουλή, που έχει επιμεληθεί το μενού, προτίμησε να κινηθεί σε πιάτα που έχουν αγαπηθεί και έχουν ήδη το κοινό τους, αποφεύγοντας να ρισκάρει με περίεργους συνδυασμούς αλλά επενδύοντας στην γεύση και την άψογη εκτέλεση των συνταγών.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Έτσι, κάπως, ο καγιανάς απέκτησε σπιρτάδα με καπνιστή ντομάτα και σπιτικό pesto πιπεριάς και τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Εμπλουτισμένη με καπνιστό σολομό, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματίνια, βασιλικό και λεπτές φέτες αγγουριού, είναι δροσερή, χορταστική και ευχάριστη. Σε αυτό συνηγορεί και το dressing με πορτοκάλι και μανταρίνι που της ταιριάζει απόλυτα. Και η homemade granola, όμως, είναι εξαιρετική, όμορφα σερβιρισμένη με γιαούρτι και confit φρούτα του δάσους, είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή να αντικαταστήσεις το μεσημεριανό σου με κάτι υγιεινό και πιο ελαφρύ.

Το πιάτο, όμως, που με έκανε πιο χαρούμενη ήταν τα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια. Σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο.

Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Δοκιμάσαμε με το λεμόνι, τον παπαρουνόσπορο και το γλάσσο lime και ενθουσιαστήκαμε, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζει μια σειρά από sugar killer sweets που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν αντέχουν να στερηθούν τις γλυκές γεύσεις. 

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Tα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια, σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Παρέμεινα στο μαγαζί αρκετή ώρα, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της περιοχής και απολαμβάνοντας ένα από τα εφτά signature cocktails που έχει φτιάξει ο Παβέλ Ντομπροβολίσκι για το βράδυ, το Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση.

Συζητώντας με τη Μαρία, έμαθα πως η ομάδα είναι έτοιμη να προσθέσει και άλλα πιάτα στο μενού του brunch και να έχει ακόμη περισσότερες επιλογές στην κατηγορία του γρήγορου σνακ. Για το βράδυ, μάλιστα, που προς το παρόν δεν υπάρχει φαγητό, τα παιδιά μου είπαν ότι ετοιμάζουν διάφορες γαστρονομικές εκπλήξεις και νέα cocktail.

Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Το θεωρώ, μάλιστα, ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης, απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα νέα πιάτα και τις πιο χειμερινές προσθήκες του μενού. Είναι ωραία να αλλάζεις εποχή και να το νιώθεις και στο πιάτο σου.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Hippy Hippo, Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, Τηλέφωνο: 211483649, Instagram: hippyhippo_athens  



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ