Το νέο all day μαγαζί στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν το Κουκάκι «χωράει» νέα μαγαζιά και αν θα συνεχίσει να είναι αγαπημένη περιοχή των Αθηναίων για το επόμενο διάστημα. Κάθε φορά καταλήγω πως σε αυτό το σημείο της πόλης, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, υπάρχει μια ιδιαίτερη αύρα που μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Ακόμα και αν πάψει να είναι το hip spot της πρωτεύουσας, θα συνεχίσει να έχει το δικό του κοινό. Οπότε, καλώς κάνουν και ανοίγουν νέα μαγαζιά, προσφέροντας ακόμη πιο πολλές επιλογές και μετακινώντας το ενδιαφέρον ακόμη σε περισσότερα σημεία.

Το νέο all day Hippy Hippo άνοιξε τις πόρτες του τέλη Ιουλίου στην οδό Ζίννη, που τείνει να γίνει γαστρονομικός προορισμός. Κεντρικός δρόμος η Ζίννη και απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οπότε είναι περίεργο που το μαγαζί δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνία.

Σε αυτό βοηθάει και το μεγάλο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά του, δίνοντας τη δυνατότητα να έχει τραπεζάκια έξω, αλλά και η αίσθηση γειτονιάς που διατηρείται με κάποια μικρά, συνοικιακά μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουν το pet shop του Αντώνη με τα καναρίνια στην είσοδο του μαγαζιού και το τραπεζάκι κάτω από το δέντρο στο οποίο μαζεύονται οι φίλοι του ιδιοκτήτη προσφέροντας εικόνες παλιάς Αθήνας.

Το θεωρώ ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Hippy Hippo δεν ήρθε να ταράξει αυτή την εικόνα αλλά να την ενισχύσει. Να αφομοιωθεί με το περιβάλλον, να γίνει κομμάτι της περιοχής και να αποκτήσει τους δικούς του πιστούς φίλους. 

Αυτή την αίσθηση εισπράξαμε όταν το επισκεφτήκαμε πριν λίγες μέρες. Οι θαμώνες, ευχάριστοι και πολύχρωμοι. Από εκείνους που όταν υπάρχουν γύρω σου νιώθεις άμεσα χαλαρότητα και ξεκούραση. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα new age all day coffee spot όπου να μπορούν να συνυπάρχουν όλοι και να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που επιθυμεί. Γι’ αυτό εξάλλου φροντίσαμε να έχουμε ένα μενού που απευθύνεται σε όλους και να έχει vegetarian και vegan επιλογές», μας εξηγεί η Μαρία Μάρη, η μία εκ των τριών ιδιοκτητών, η οποία ασχολείται χρόνια με την εστίαση και βρίσκεται καθημερινά στο μαγαζί.

Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα ή, για μένα, ένα new urban αποτέλεσμα, αφού το ύφος των μαγαζιών που συνηθίζαμε να συναντάμε στις σκανδιναβικές χώρες φαίνεται ότι συνεχίζει να γοητεύει τόσο τους αρχιτέκτονες όσο και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται την τελευταία διετία. 

Καθόμαστε σε ένα από τα γαλάζια, σιδερένια τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, αποφασίζοντας να πάρουμε μια καλή γεύση από τις επιλογές που προσφέρει η κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το μενού δεν βρήκαμε να κρύβει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Οι προτάσεις είναι οι κλασικές που μπορεί κάποιος να βρει και σε αντίστοιχα μαγαζιά του είδους.

Η έκπληξη, ευτυχώς, ήρθε αργότερα, με τη δοκιμή των πιάτων. Φαίνεται πως η Σοφία Ουλή, που έχει επιμεληθεί το μενού, προτίμησε να κινηθεί σε πιάτα που έχουν αγαπηθεί και έχουν ήδη το κοινό τους, αποφεύγοντας να ρισκάρει με περίεργους συνδυασμούς αλλά επενδύοντας στην γεύση και την άψογη εκτέλεση των συνταγών.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Έτσι, κάπως, ο καγιανάς απέκτησε σπιρτάδα με καπνιστή ντομάτα και σπιτικό pesto πιπεριάς και τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Εμπλουτισμένη με καπνιστό σολομό, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματίνια, βασιλικό και λεπτές φέτες αγγουριού, είναι δροσερή, χορταστική και ευχάριστη. Σε αυτό συνηγορεί και το dressing με πορτοκάλι και μανταρίνι που της ταιριάζει απόλυτα. Και η homemade granola, όμως, είναι εξαιρετική, όμορφα σερβιρισμένη με γιαούρτι και confit φρούτα του δάσους, είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή να αντικαταστήσεις το μεσημεριανό σου με κάτι υγιεινό και πιο ελαφρύ.

Το πιάτο, όμως, που με έκανε πιο χαρούμενη ήταν τα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια. Σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο.

Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Δοκιμάσαμε με το λεμόνι, τον παπαρουνόσπορο και το γλάσσο lime και ενθουσιαστήκαμε, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζει μια σειρά από sugar killer sweets που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν αντέχουν να στερηθούν τις γλυκές γεύσεις. 

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Tα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια, σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Παρέμεινα στο μαγαζί αρκετή ώρα, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της περιοχής και απολαμβάνοντας ένα από τα εφτά signature cocktails που έχει φτιάξει ο Παβέλ Ντομπροβολίσκι για το βράδυ, το Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση.

Συζητώντας με τη Μαρία, έμαθα πως η ομάδα είναι έτοιμη να προσθέσει και άλλα πιάτα στο μενού του brunch και να έχει ακόμη περισσότερες επιλογές στην κατηγορία του γρήγορου σνακ. Για το βράδυ, μάλιστα, που προς το παρόν δεν υπάρχει φαγητό, τα παιδιά μου είπαν ότι ετοιμάζουν διάφορες γαστρονομικές εκπλήξεις και νέα cocktail.

Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Το θεωρώ, μάλιστα, ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης, απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα νέα πιάτα και τις πιο χειμερινές προσθήκες του μενού. Είναι ωραία να αλλάζεις εποχή και να το νιώθεις και στο πιάτο σου.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Hippy Hippo, Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, Τηλέφωνο: 211483649, Instagram: hippyhippo_athens  



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ