Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
0
Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
c.s.i. Athens: Καπνιστός σολωμός με σορμπέ λεμόνι και βασιλικό...

Μέσα στα επτά αμαρτήματα, σύμφωνα με την παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συμπεριλαμβάνεται και η λαιμαργία. Κάτι που μάλλον θα αγνοήσεις, όταν δοκιμάσεις τα φαγητά που σερβίρονται στο ολοκαίνουργιο 7 Food Sins Gastro pub, που σε κάνει να θέλεις να αμαρτάνεις με τις γεύσεις. Η ιδέα της gastro pub εισάγει νέα γαστρονομικά ήθη σε μία από τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Η 7 Food Sins βρήκε τη θέση της σε ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτίριο του 1896 πάνω στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας στην Πλάκα. Τα τραπεζάκια, πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας, «αγκαλιάζουν» τα ιστορικά κτίρια και η αίσθηση της γραφικής αυλής ενισχύεται από το άρωμα της παλιάς Αθήνας. Το όμορφα φωτισμένο νεοκλασικό σε γοητεύει – δύσκολα να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του. Η κουζίνα του είναι σοφά μελετημένη και ξεκινάει από το πρωί, σερβίροντας καφέ, φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, ανοιχτά σάντουιτς και egg benedict, πριν περάσει η σκυτάλη στο ανάλαφρο μεσημεριανό μενού που διαφοροποιείται από το ενισχυμένο για το βράδυ.

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Η χωριάτικη στα κάρβουνα...

Πήραμε γεύση από το γαστρονομικό βραδινό μενού και μεταδίδουμε. Την κάρτα έχει επιμεληθεί ο σεφ Τάσος Στεφάτος και στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και πάθος ο Κώστας Χρόνης. Αρχή με σαλάτα χωριάτικη στα κάρβουνα (€7,50), με τα συνοδευτικά λαχανικά –κρεμμύδι, πιπεριές, στικ αγγουριού– , εκτός από την ντομάτα, να έρχονται ψημένα. Στο τραπέζι προσγειώνεται ένας διαφορετικός, τραγανός μουσακάς (€8,50) και είναι μια ωραία και απόλυτα γευστική ιδέα. Εντυπωσιακή η παρουσία του πιάτου, με τον μουσακά να σερβίρεται σε ρολό τραγανό απέξω, ενώ στην καρδιά του βρίσκει μελιτζάνα, πατάτα και γευστικό κιμά που μοσχοβολάει κανέλα. Το σύνολο πανάρεται, περνάει ιδανικά από το τηγάνι και συνοδεύεται με ντοματίνια, κύβους φέτας και ρόκα – ξεχειλίζει νοστιμιά. «Πειραγμένο» έρχεται και το κλασικό τυλιχτό σουβλάκι Inside-Out (€4), που ο σεφ φέρνει τα υλικά του μέσα έξω, με «πίτα» από κρέας, τηγανητή πατάτα τριμμένη, πιπεριά, κολοκύθι σε μπαστουνάκια και ανάλαφρο τζατζίκι. Τρώγεται ευχάριστα. Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8 (€8,50), πρόκειται για γκουρμεδιά. Ο σεφ συνδυάζει με τέχνη αυγό ποσέ με μπέικον, σπαράγγια, λάδι τρούφας και ζωηρή πράσινη σάλτσα σπανάκι. Φινετσάτη γεύση, με καλή ισορροπία και το άρωμα τρούφας να δίνει τον τόνο. Το πιάτο με την ονομασία «c.s.i. Athens» (€10,50) αποτελείται από καπνιστό σολομό που φτιάχνει ο σεφ στο καπνιστήριο της κουζίνας και τον πετυχαίνει τέλεια. Η γεύση είναι ισορροπημένη και πάει στον σολομό το σουσάμι με το οποίο είναι ραντισμένος. Συνοδεύεται από σορμπέ λεμόνι και βασιλικό που θα ήθελα να βγάζει περισσότερο την όξινη γεύση του λεμονιού. Λιμπιστικά είναι τα μοσχαρίσια πλευρά (€15,50) που λιώνουν στο στόμα κατακλύζοντας τον ουρανίσκο με την πληθωρική γεύση τους και σιγοντάρονται από ωραίο πουρέ πατάτας. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε. Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια (€6,50) μέσα σε γυάλινο βαζάκι είναι προκλητικά γευστική. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις με καλή τιμολόγηση, σίγουρα όμως θα βρείτε ενδιαφέρουσα την πλούσια λίστα με μπίρες που περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες από όλο τον κόσμο. Αλήθεια, είναι αμαρτία να σε διεγείρουν οι γεύσεις;

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8...

☛ 7 Food Sins Gastropub, Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 210 7011108

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ