Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
0
Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
c.s.i. Athens: Καπνιστός σολωμός με σορμπέ λεμόνι και βασιλικό...

Μέσα στα επτά αμαρτήματα, σύμφωνα με την παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συμπεριλαμβάνεται και η λαιμαργία. Κάτι που μάλλον θα αγνοήσεις, όταν δοκιμάσεις τα φαγητά που σερβίρονται στο ολοκαίνουργιο 7 Food Sins Gastro pub, που σε κάνει να θέλεις να αμαρτάνεις με τις γεύσεις. Η ιδέα της gastro pub εισάγει νέα γαστρονομικά ήθη σε μία από τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Η 7 Food Sins βρήκε τη θέση της σε ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτίριο του 1896 πάνω στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας στην Πλάκα. Τα τραπεζάκια, πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας, «αγκαλιάζουν» τα ιστορικά κτίρια και η αίσθηση της γραφικής αυλής ενισχύεται από το άρωμα της παλιάς Αθήνας. Το όμορφα φωτισμένο νεοκλασικό σε γοητεύει – δύσκολα να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του. Η κουζίνα του είναι σοφά μελετημένη και ξεκινάει από το πρωί, σερβίροντας καφέ, φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, ανοιχτά σάντουιτς και egg benedict, πριν περάσει η σκυτάλη στο ανάλαφρο μεσημεριανό μενού που διαφοροποιείται από το ενισχυμένο για το βράδυ.

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Η χωριάτικη στα κάρβουνα...

Πήραμε γεύση από το γαστρονομικό βραδινό μενού και μεταδίδουμε. Την κάρτα έχει επιμεληθεί ο σεφ Τάσος Στεφάτος και στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και πάθος ο Κώστας Χρόνης. Αρχή με σαλάτα χωριάτικη στα κάρβουνα (€7,50), με τα συνοδευτικά λαχανικά –κρεμμύδι, πιπεριές, στικ αγγουριού– , εκτός από την ντομάτα, να έρχονται ψημένα. Στο τραπέζι προσγειώνεται ένας διαφορετικός, τραγανός μουσακάς (€8,50) και είναι μια ωραία και απόλυτα γευστική ιδέα. Εντυπωσιακή η παρουσία του πιάτου, με τον μουσακά να σερβίρεται σε ρολό τραγανό απέξω, ενώ στην καρδιά του βρίσκει μελιτζάνα, πατάτα και γευστικό κιμά που μοσχοβολάει κανέλα. Το σύνολο πανάρεται, περνάει ιδανικά από το τηγάνι και συνοδεύεται με ντοματίνια, κύβους φέτας και ρόκα – ξεχειλίζει νοστιμιά. «Πειραγμένο» έρχεται και το κλασικό τυλιχτό σουβλάκι Inside-Out (€4), που ο σεφ φέρνει τα υλικά του μέσα έξω, με «πίτα» από κρέας, τηγανητή πατάτα τριμμένη, πιπεριά, κολοκύθι σε μπαστουνάκια και ανάλαφρο τζατζίκι. Τρώγεται ευχάριστα. Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8 (€8,50), πρόκειται για γκουρμεδιά. Ο σεφ συνδυάζει με τέχνη αυγό ποσέ με μπέικον, σπαράγγια, λάδι τρούφας και ζωηρή πράσινη σάλτσα σπανάκι. Φινετσάτη γεύση, με καλή ισορροπία και το άρωμα τρούφας να δίνει τον τόνο. Το πιάτο με την ονομασία «c.s.i. Athens» (€10,50) αποτελείται από καπνιστό σολομό που φτιάχνει ο σεφ στο καπνιστήριο της κουζίνας και τον πετυχαίνει τέλεια. Η γεύση είναι ισορροπημένη και πάει στον σολομό το σουσάμι με το οποίο είναι ραντισμένος. Συνοδεύεται από σορμπέ λεμόνι και βασιλικό που θα ήθελα να βγάζει περισσότερο την όξινη γεύση του λεμονιού. Λιμπιστικά είναι τα μοσχαρίσια πλευρά (€15,50) που λιώνουν στο στόμα κατακλύζοντας τον ουρανίσκο με την πληθωρική γεύση τους και σιγοντάρονται από ωραίο πουρέ πατάτας. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε. Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια (€6,50) μέσα σε γυάλινο βαζάκι είναι προκλητικά γευστική. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις με καλή τιμολόγηση, σίγουρα όμως θα βρείτε ενδιαφέρουσα την πλούσια λίστα με μπίρες που περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες από όλο τον κόσμο. Αλήθεια, είναι αμαρτία να σε διεγείρουν οι γεύσεις;

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8...

☛ 7 Food Sins Gastropub, Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 210 7011108

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ