Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
0
Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
c.s.i. Athens: Καπνιστός σολωμός με σορμπέ λεμόνι και βασιλικό...

Μέσα στα επτά αμαρτήματα, σύμφωνα με την παράδοση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συμπεριλαμβάνεται και η λαιμαργία. Κάτι που μάλλον θα αγνοήσεις, όταν δοκιμάσεις τα φαγητά που σερβίρονται στο ολοκαίνουργιο 7 Food Sins Gastro pub, που σε κάνει να θέλεις να αμαρτάνεις με τις γεύσεις. Η ιδέα της gastro pub εισάγει νέα γαστρονομικά ήθη σε μία από τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Η 7 Food Sins βρήκε τη θέση της σε ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτίριο του 1896 πάνω στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας στην Πλάκα. Τα τραπεζάκια, πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας, «αγκαλιάζουν» τα ιστορικά κτίρια και η αίσθηση της γραφικής αυλής ενισχύεται από το άρωμα της παλιάς Αθήνας. Το όμορφα φωτισμένο νεοκλασικό σε γοητεύει – δύσκολα να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του. Η κουζίνα του είναι σοφά μελετημένη και ξεκινάει από το πρωί, σερβίροντας καφέ, φρεσκοστυμμένη λεμονάδα, ανοιχτά σάντουιτς και egg benedict, πριν περάσει η σκυτάλη στο ανάλαφρο μεσημεριανό μενού που διαφοροποιείται από το ενισχυμένο για το βράδυ.

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Η χωριάτικη στα κάρβουνα...

Πήραμε γεύση από το γαστρονομικό βραδινό μενού και μεταδίδουμε. Την κάρτα έχει επιμεληθεί ο σεφ Τάσος Στεφάτος και στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι και πάθος ο Κώστας Χρόνης. Αρχή με σαλάτα χωριάτικη στα κάρβουνα (€7,50), με τα συνοδευτικά λαχανικά –κρεμμύδι, πιπεριές, στικ αγγουριού– , εκτός από την ντομάτα, να έρχονται ψημένα. Στο τραπέζι προσγειώνεται ένας διαφορετικός, τραγανός μουσακάς (€8,50) και είναι μια ωραία και απόλυτα γευστική ιδέα. Εντυπωσιακή η παρουσία του πιάτου, με τον μουσακά να σερβίρεται σε ρολό τραγανό απέξω, ενώ στην καρδιά του βρίσκει μελιτζάνα, πατάτα και γευστικό κιμά που μοσχοβολάει κανέλα. Το σύνολο πανάρεται, περνάει ιδανικά από το τηγάνι και συνοδεύεται με ντοματίνια, κύβους φέτας και ρόκα – ξεχειλίζει νοστιμιά. «Πειραγμένο» έρχεται και το κλασικό τυλιχτό σουβλάκι Inside-Out (€4), που ο σεφ φέρνει τα υλικά του μέσα έξω, με «πίτα» από κρέας, τηγανητή πατάτα τριμμένη, πιπεριά, κολοκύθι σε μπαστουνάκια και ανάλαφρο τζατζίκι. Τρώγεται ευχάριστα. Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8 (€8,50), πρόκειται για γκουρμεδιά. Ο σεφ συνδυάζει με τέχνη αυγό ποσέ με μπέικον, σπαράγγια, λάδι τρούφας και ζωηρή πράσινη σάλτσα σπανάκι. Φινετσάτη γεύση, με καλή ισορροπία και το άρωμα τρούφας να δίνει τον τόνο. Το πιάτο με την ονομασία «c.s.i. Athens» (€10,50) αποτελείται από καπνιστό σολομό που φτιάχνει ο σεφ στο καπνιστήριο της κουζίνας και τον πετυχαίνει τέλεια. Η γεύση είναι ισορροπημένη και πάει στον σολομό το σουσάμι με το οποίο είναι ραντισμένος. Συνοδεύεται από σορμπέ λεμόνι και βασιλικό που θα ήθελα να βγάζει περισσότερο την όξινη γεύση του λεμονιού. Λιμπιστικά είναι τα μοσχαρίσια πλευρά (€15,50) που λιώνουν στο στόμα κατακλύζοντας τον ουρανίσκο με την πληθωρική γεύση τους και σιγοντάρονται από ωραίο πουρέ πατάτας. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε. Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια (€6,50) μέσα σε γυάλινο βαζάκι είναι προκλητικά γευστική. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές προτάσεις με καλή τιμολόγηση, σίγουρα όμως θα βρείτε ενδιαφέρουσα την πλούσια λίστα με μπίρες που περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες από όλο τον κόσμο. Αλήθεια, είναι αμαρτία να σε διεγείρουν οι γεύσεις;

Η πρώτη Gastro pub στην Πλάκα Facebook Twitter
Αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο PH-8...

☛ 7 Food Sins Gastropub, Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 210 7011108

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ