Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία

0

e&o Athens

Πανασιατική γαστρονομία και σύγχρονo design συναντιούνται στο roof top του Athens Marriott Hotel.

Η υψηλή γεύση γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν την απολαμβάνεις σε ένα rooftop με θέα την Αθήνα. Το e&o Athens, το απόλυτο meeting point για τους λάτρεις της πανασιατικής κουζίνας, γίνεται ακαταμάχητος προορισμός και αυτό το καλοκαίρι. Προσφέροντας μια εμπειρία που ξεδιπλώνεται στην ταράτσα του Athens Marriott Hotel, συνδυάζει το σύγχρονο design με μοναδικά γαστρονομικά πιάτα και καταφέρνει να μιλήσει σε όλες τις αισθήσεις σου.

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Το μενού παρουσιάζει προτάσεις καινοτόμες, αλλά απλές, με γεύσεις ενδιαφέρουσες που κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στην οπτική και γαστρονομική αισθητική τους. Fusion πιάτα εμπνευσμένα από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη σηκώνουν φέτος τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, καθώς προκαλούν την αυθεντική συγκίνηση που νιώθεις όταν γεύεσαι κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Οι φρέσκες πρώτες ύλες απ’ όλο τον κόσμο και τα premium υλικά πρωταγωνιστούν σε κάθε συνταγή που μέσα από τη γνώση και την εμπειρία της ομάδας του e&o Athens μετατρέπεται σε υπέροχη δημιουργία. Εκτός από τα εξαιρετικά sushi και sashimi, στον κατάλογο θα βρεις προτάσεις που σε ταξιδεύουν στη μαγειρική παράδοση της Ανατολής. Το γλωσσάρι της ασιατικής κουζίνας που περιλαμβάνει το μενού θα γίνει οδηγός σου σε αυτό το ταξίδι.

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Ο κατάλογος των κοκτέιλ, το ίδιο συναρπαστικός, παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από σάκε και βραβευμένα ιαπωνικά ουίσκι για να συνοδεύσεις τις γεύσεις στο e&o Athens. Ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια αξέχαστη αίσθηση χάρη στη θέα που φτάνει από τη θάλασσα μέχρι τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης και η πανασιατική γαστρονομία στα καλύτερά της είναι ο συνδυασμός που θα μαγέψει και φέτος το αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο σε ένα σημείο όπου το ταβάνι είναι ο αττικός ουρανός.

Λεωφ. Συγγρού 385, 210 9471234 & 210 9471000, www.eandoathens.com, Facebook: e&o Athens, Instagram: eandoathens

Ivis 4 restaurant

Ηρεμία, γεύσεις και απολαύσεις σε έναν μαγευτικό κήπο στου Ψυρρή.

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις το ελληνικό καλοκαίρι; Η δροσιά ενός κήπου, η νοστιμιά των γνώριμων γεύσεων, η φρουτώδης μαγεία ενός τροπικού κοκτέιλ. Όλα αυτά μαζί συνδυάζονται στην καλοκαιρινή εκδοχή του Ivis 4 στην περιοχή του Ψυρρή που ανοίγει τις πόρτες του μυστικού του κήπου και σε υποδέχεται σε ένα αναπάντεχα καλοκαιρινό σημείο του κέντρου! Εκεί η καθημερινότητα και το άγχος της «τρώνε πόρτα» και σε αφήνουν στην ησυχία σου να απολαύσεις τις γεύσεις που έρχονται από την κουζίνα αλλά και από τη μεγάλη μπάρα. 

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος –λατρεμένος για τον τρόπο που κάνει το απλό, καθημερινό να μοιάζει με γαστρονομική αποκάλυψη– δημιουργεί ένα all-day μενού που μπορείς να απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ημέρα σου μπορεί να ξεκινήσει με ένα καταπληκτικό brunch και αρωματικό καφέ σε αυτό το secret green spot. Στο ίδιο σημείο όμως επιστρέφεις για μεσημεριανό διάλειμμα ή για βραδινή βόλτα που θα καταλήξει –trust me– με κοκτέιλ που θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι μάλλον όλα, αλλά επειδή θα πρέπει να διαλέξεις, μην αμελήσεις το burger (greek style) ή to φαλάφελ για τους vegetarian. Στα ορεκτικά θα βρεις τον λατρεμένο μουσακά με αφράτη μπεσαμέλ σε μια εκδοχή που δεν έχεις ξαναγευτεί, το ριζότο καθως και το ταλαγάνι με μαρμελάδα.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα signature cocktails του Ivis4. Φανταστικές προτάσεις με ελληνικά αποστάγματα ή premium ποτά που μπορείς να απολαύσεις και take away με μόνο €5-7! Εξάλλου, όλα τα πιάτα έρχονται στον χώρο σου μέσω e-food, Wolt και box για να τα γεύεσαι όπου κι αν είσαι! Το Ivis 4 είναι το must visit σημείο του καλοκαιριού και γίνεται ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις που οι καλεσμένοι σου θα θυμούνται για καιρό!

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, Facebook: ivis4restaurant, Instagram: ivis4restaurant

Academias Hotel

Δύο μοναδικοί χώροι αλλάζουν το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας.

To ξενοδοχείο Academias Hotel εμπνέεται από την αρχαία αθηναϊκή σοφία και διάνοια, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας. Αυτή η εμπειρία δεν αφορά μόνο τη διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του αλλά και τη γαστρονομική απόλαυση σε δύο χώρους που ακολουθούν πιστά τη σχεδιαστική και conceptual φιλοσοφία του.

ΝΥΧ Japanese Fusion Restaurant

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου σε περιμένει μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζεται με τη μοναδική θέα στη βραδινή Αθήνα. Ο executive chef Δημήτρης Κότσαλης δημιουργεί ένα μενού όπου πρωταγωνιστεί η κουζίνα της Ιαπωνίας μαζί με στοιχεία από Περού και Μεξικό αλλά και κάποιες μεσογειακές νότες. Εμπνευσμένες προτάσεις που θα απολαύσεις από νωρίς σε μια after office βόλτα μέχρι το βράδυ, σε μια εμπειρία άκρως σαγηνευτική! 

Το signature sushi αλλά και το μοναδικό σεβίτσε λαβράκι, μαριναρισμένο σε yuzu και passion fruit, είναι ανάμεσα στα must try πιάτα και συνδυάζονται άψογα με τα δημιουργικά κοκτέιλ της λίστας. 

Η Another Paloma(!) αλλά και το Tears of Negroni με λικέρ μαστίχα Skinos, μείγμα βερμούτ και Campari είναι οι προτάσεις του καλοκαιριού. Ένα καλοκαίρι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθώς απολαμβάνεις τη θέα της ολόφωτης Ακρόπολης, τις γεύσεις του ΝΥΧ Japanese Fusion Restaurant και τις μουσικές από τα live DJ sets κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Τι άλλο μπορεί να κάνει αυτή την πόλη πιο όμορφη;

Plato Bar & Lounge

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

To lounge bar του Academias Hotel αποτελεί προορισμό από νωρίς το πρωί για φρεσκοαλεσμένο καφέ προσφέροντας ατμόσφαιρα elegant ηρεμίας. Ιδανική επιλογή για καλοκαιρινά lunches με ένα δροσερό ποτήρι κρασί αλλά και βραδινές γαστρονομικές περιηγήσεις που συνοδεύονται από signature cocktails, το Plato Bar & Lounge γίνεται σημείο αναφοράς του κέντρου. Στο μενού o ταλαντούχος executive chef Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του δημιουργούν μια πανδαισία από οικείες γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη ματιά  που τις κάνει άκρως ελκυστικές.

Η crusted αγκινάρα με σος Ολαντέζ και φρέσκα κόκκινα μούρα, το ταρτάρ με φιλέτο Sirloin, πίκλα εσαλότ και ελληνικό λάδι μαύρης τρούφας και η ολόδροση σαλάτα Panzanella με παντζάρια Chioggia, κίτρινες ντομάτες, ψωμάκι bao ban και καψαλισμένο κατσικίσιο τυρί είναι κάποιες από τις εκλεκτές προτάσεις του μενού που πρέπει να γευτείς!

Φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία Facebook Twitter

Στη wine list θα βρεις την κατάλληλη ετικέτα που κάνει άψογο pairing με τις γεύσεις που επιλέγεις. Αλλά, αν θέλεις μια εμπειρία ακόμα πιο έντονη, μπορείς να αφεθείς στη μαγεία των signature cocktails που προτείνει ο bartender. Στο Lychee in Mediterranean forest η κρητική τσικουδιά συναντά την κινέζικη φιλοσοφία, ενώ το μοναδικό Historia de Un Amor-Μetaxa, αρωματισμένο με κακάο και βούτυρο, είναι φτιαγμένο για να μας θυμίζει την πρώτη μας αγάπη! Στο Plato Bar & Lounge, από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε στιγμή είναι μια νέα μοναδική ανάμνηση!

Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 210 3670000, www.academiashotel.com, Instagram: Academias Hotel

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM