Έξι αθηναϊκά wine bars προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους

Πίνουμε (και) οικονομικά στα wine bars Facebook Twitter
Τα wine bars της Αθήνας μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους. Φωτ.: Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΝΑ ανοίξουμε και να μοιραστούμε μια φιάλη κρασί όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον από το να επιλέξει ο καθένας το κοκτέιλ του αλλά κάνει και πιο συμφέρουσα την έξοδο.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τα wine bars της Αθήνας να μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους, κρασιά που βρίσκουμε στους καταλόγους τους και κοστίζουν έως 20 ευρώ.

Στην κάβα του Lost Roots στο Θησείο (Ηρακλειδών 30, 210 3457644) έχουν αυτή την περίοδο τα λευκά Μαλβάζια Αναστασίου και Δάφνιος του Δουλουφάκη, κόκκινο Λιάτικο του Λυραράκη.

Στο Junior does Wine των Ιλισίων (Μαιάνδρου 5, 210 7222883) βρίσκουμε ένα εξαιρετικό Cabernet Franc του ’21 από το κτήμα Νικολάου στη Νεμέα, το Ρίζωμα One ’22 από το κτήμα Πρίφτη της Αττικής, ένα Σαββατιανό ωραίο και ανάλαφρο καθώς και το Marius ’21, Vermentino M.Chapoutier Wines που είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Από το Psyche του Συντάγματος (Κορνάρου 4, 210 3221271) μας πρότειναν το κρητικό Βηλάνα 2022 από το Κτήμα Χαραλαμπάκη, το The Blender Rose 2021 του κτήματος Ακριώτου, ένα blend Ασύρτικου και Μοσχοφίλερου από τις Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και το ιταλικό κόκκινο ημιαφρώδες και ημίξηρο Cantine di Ora, Lambrusco 2020.

Στο Κοπερτί των Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 188, 211 7503084) θα βρούμε σε αυτή την τιμή Μαντινεία από το κτήμα Σεμέλη και ερυθρό Merlot από το οινοποιείο Νικολού.

Στο Κάρολος wine bar της Nέας Σμύρνης (Ομήρου 41-43, 212 1065556) μοιραζόμαστε το The Duck από το κτήμα Φίλια Γη, ένα blend Μοσχάτου, Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, ένα κρασί από τη Θεσσαλία, ευχάριστο και ελαφρύ που πίνεται σκέτο αλλά και με συνοδεία φαγητού. Υπάρχει και η ροζέ εκδοχή αυτή του κρασιού, blend Syrah και Merlot με πλούσιο σώμα που βγάζει κόκκινα φρούτα στο στόμα.

Στο BoBo Wine Bar του Κουκακίου (Αναστασίου Ζίννη 36, 210 9244244) μπορούν να μας ανοίξουν έναν λευκό Ριζίτη, ποικιλία Βηλάνα από το κτήμα Ντουράκης που ταιριάζει τέλεια με το πυθαρίσιο σκυριανό τυρί τους, και έναν κόκκινο Ριζίτη του κτήματος από Grenache rouge - merlot που πάει με τα πορτομπέλο μανιτάρια σοτέ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ