«Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!»

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Για όσους αγαπούν τα ροφήματα όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την αισθητική τους, τα colorful latte είναι η απόλυτη απόλαυση.
0

Η εποχή των celebrities με τα overpriced ποτήρια ανήκει στο παρελθόν. Τώρα οι trendsetters είναι οι micro influencers της διπλανής πόρτας, πιο επιδραστικοί, πιο στοχευμένοι, πιο relatable. Τα carousel τους γεμίζουν με μισοφαγωμένα σαντουιτσάκια, cute ‘n’ messy γραφεία, μισοστρωμένα κρεβάτια, viral λάμπες IKEA και φυσικά iced coffees σε τεράστια ποτήρια με ό,τι μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς. Μιλάμε για εντυπωσιακά και λαχταριστά ροφήματα που κερδίζουν πόντους στο ασταμάτητο κυνήγι των vibes.

Πρώτη διδάξασα η Emma Chamberlain, η νεαρή «αυτοκράτειρα του καφέ», που αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του πώς οι δημιουργοί δίνουν στο αγαπημένο ρόφημα μια πιο fun και άμεση διάσταση. Έπειτα εντοπίσαμε το Nitro Bar στο Rhode Island. Με ακραίο μάρκετινγκ, limited edition ροφήματα και απίστευτα πολύχρωμες, λαχταριστές συνταγές, έγινε παγκόσμιο viral, ποστάροντας για επτά ολόκληρα χρόνια τους τρελούς συνδυασμούς, και έκανε παγκόσμια επιτυχία στο TikTok.

Σύμφωνα με το National Coffee Association η Gen Z και η σχέση της με τον καφέ περιγράφεται ως εξής:

• Πρώτα fun, μετά routine.

•  Το 47% των GenZers πίνει καφέ καθημερινά παγκοσμίως.

• Ο καφές τους επηρεάζεται από trends και περιστάσεις.

Τα carousel γεμίζουν με μισοφαγωμένα σαντουιτσάκια, cute ‘n’ messy γραφεία, μισοστρωμένα κρεβάτια, viral λάμπες IKEA και φυσικά iced coffees σε τεράστια ποτήρια με ό,τι μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς.

• Προτιμούν iced και ready-to-drink ποτά.

• Δίνουν προτεραιότητα στη γεύση, τη διασκέδαση και την εμπειρία.

• Δημιουργούν μια πιο casual, playful σχέση με τον καφέ.

Μια γρήγορη πρόβλεψη: Ο καφές φέτος δεν θα είναι βαρετός

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Στο Long Τalk coffee θα βρεις μια ξεχωριστή κατηγορία καφέ που οι ίδιοι πανέξυπνα ονομάζουν «Not Boring Coffee».

Αν ψάχνουμε κάτι στην Αθήνα που να τα κάνει όλα αυτά και να συμφέρει σε ό,τι αφορά την απόσταση, σίγουρα πρέπει να πάμε στην Καλλιθέα, πιο συγκεκριμένα στο Long Τalk coffee. Εκεί θα βρεις μια ξεχωριστή κατηγορία καφέ που οι ίδιοι πανέξυπνα ονομάζουν «Not Boring Coffee».

Στον κατάλογό τους θα βρεις από το γλυκό XL Biscoff Coffee και το spicy Shaken Espresso Brown Sugar μέχρι τα XL Peanut Caramel Oat Iced Latte και White Chocolate Hazelnut Iced Latte – εδώ ο καφές γίνεται εμπειρία. Οι πιο δημιουργικές επιλογές, όπως το Lavender Kiss ή το Coco-Choco Iced Latte, συνδυάζουν κρέμες και σιρόπια που πάνε το παιχνίδι του iced coffee μερικά βήματα παραπέρα.

Για τους beverage Connoisseurs: Ένα colorful latte

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
To Wild Souls κάνει κάθε γουλιά εμπειρία.

Για όσους αγαπούν τα ροφήματα όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την αισθητική τους, τα colorful latte είναι η απόλυτη απόλαυση. Από το μπλε ουράνιο τόξο του Blue Butterfly μέχρι το παιχνιδιάρικο Strawberry Vanilla ή το ζεστό και εκλεπτυσμένο Golden Coconut και το Matcha Pistachio, κάθε latte είναι μικρό έργο τέχνης, συνδυάζοντας χρώματα, γεύσεις και υφές με τρόπο τέτοιο που κάθε γουλιά γίνεται εμπειρία.To Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα / Ηροδότου & Καρνεάδου, Κολωνάκι) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στα aesthetics και στην ποικιλία. Όμως δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς: τα ερεθίσματα από τα έντονα, χαρούμενα χρώματα ενεργοποιούν την παραγωγή ντοπαμίνης, της «ορμόνης της χαράς», προσφέροντας ένα μικρό boost διάθεσης σε κάθε γουλιά.

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Πολύ ωραία είναι η συλλογή του MOTIV.

Για τους πραγματικούς beverage connoisseurs, δεν πρόκειται απλώς για ροφήματα αλλά και για αισθητική, γεύση και χαρά σε ένα. Αυτά του Wild Souls είναι πάρα πολύ ωραία, η μικρή συλλογή του MOTIV (Eμμανουήλ Μπενάκη 20, Εξάρχεια / Φορμίωνος 42, Παγκράτι) είναι αρκετά cute και περιλαμβάνει ένα γαλάζιο με σπιρουλίνα, ένα ελαφρύ κίτρινο με κουρκουμά και ένα παστέλ πράσινο με μάτσα. Για μεγαλύτερη ένταση στο χρώμα ψάξε τα ροφήματα που προσφέρει το @giraffecoffeespot.

Cheese Tea: Το «τυρένιο» twist

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Tο φρουτένιο Mango του Hi-tea Athens.

Ένα πανέμορφο ποτήρι τσάι για να ξεδιψάσουν ο οργανισμός σου και τα μάτια σου. Είναι τσάι (συχνά μαύρο ή πράσινο) topped με μια παχύρρευστη, αλμυρή και γλυκιά κρέμα από τυρί κρέμα. Η γεύση του είναι περίεργα εθιστική, κρατώντας μια ισορροπία μεταξύ αλμυρού και γλυκού που δεν περιμένεις. Και φυσικά, το visual είναι μοναδικό: layers, textures, αφρός. Τα Cheese Fruit Teas του Hi-tea Athens (Hρώων Πολυτεχνείου 16, Παλλήνη) είναι μια μικρή γευστική «τυροτρέλα» που επαναπροσδιορίζει την έννοια του iced tea. Από το φρουτένιο Mango, το γλυκό Ροδάκινο και τη δροσερή Φράουλα μέχρι τον ζουμερό Ανανά και το δροσερό Καρπούζι, κάθε ρόφημα συνδυάζει τη φρεσκάδα του φρούτου με την κρεμώδη γεύση του τυριού σε κάθε ρουφηξιά. Αξίζει να τα δοκιμάσεις και να ξανασκεφτείς το iced tea αλλιώς. Αν φτάσεις μέχρι εκεί, τσέκαρε και τα jelly teas: έχουν άπειρες γεύσεις και φουλ ενδιαφέρουσα υφή. Τώρα, αν θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο, αλλά όλα αυτά τα μαγαζιά σού πέφτουν μακριά, τσέκαρε τις επιλογές που δίνουν τα Coffee Island της γειτονιάς σου.

Oolong Milk Tea

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Oolong Tea με ζελεδάκια καφέ του Share Wish.

Το Oolong Milk Tea είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ροφήματα και συνδυάζει το κρεμώδες και λουλουδάτο τσάι Oolong με γάλα και συχνά με «μαργαριτάρια» ταπιόκας, δημιουργώντας ένα πλούσιο, βουτυρένιο και αρωματικό αποτέλεσμα.

Το τσάι Oolong είναι ημι-οξειδωμένο, μεταξύ πράσινου και μαύρου, και μπορεί να παρασκευαστεί από ποικιλίες όπως το κινέζικο Milk Oolong ή το ταϊβανέζικο Jin Xuan, που προσφέρουν νότες γάλακτος και βανίλιας. Το βρήκαμε στο Share Wish (Περικλέους 24, Αθήνα) που έχει έναν τεράστιο κατάλογο με «παλαβά» ροφήματα, διαθέτει τεράστια ποικιλία σε milk teas και πρέπει να πούμε ότι μας έπεσε το σαγόνι.

Και μετά ήρθε… η μάτσα

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Αν είσαι φαν της matcha, η συλλογή του @Long Talk Caffe είναι must.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πουδρένιο, overpriced τσάι που έχει γεύση από γρασίδι και με κάθε ρουφηξιά σε κάνει να σκέφτεσαι τη λέξη «καθαριότητα»; Η μάτσα είναι η βασική εναλλακτική του καφέ που κατέκτησε τον πλανήτη και τα feeds μας. Κατάφερε ό,τι δεν κατάφερε η κομπούτσα: να μπει παντού, να αναμειχθεί με τρελούς συνδυασμούς, να γίνει γευστική και διασκεδαστική και να δώσει κάτι πραγματικά καινούργιο και yummy. Αν είσαι φαν της matcha, η συλλογή του @Long Talk Caffe είναι must.

Με Ceremonial Grade matcha, κάθε ρόφημα φέρνει premium ποιότητα και έντονη γεύση, χωρίς εκπτώσεις. Δοκίμασε το κλασικό Iced Premium Matcha Tea με Coconut Milk, το δυναμικό Dirty Matcha Latte με διπλό εσπρέσο ή το φρουτένιο Maui Mango Matcha με chia σπόρους. Για κάτι πιο παιχνιδιάρικο και δροσερό, οι νέες εκδοχές Matcha Strawberry και Peach Blue Matcha συνδυάζουν σορμπέ φρούτων, λουλούδια και γάλα αμυγδάλου για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT