Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
0

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα...


Το φαγητό της γειτονικής Ιταλίας αρέσει στους Έλληνες. Η πίτσα και η μακαρονάδα ανήκουν στα αγαπημένα μας φαγητά. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, αφού νέα στέκια έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τα εστιατόρια και τις τρατορίες που σερβίρουν πίτσες, ριζότι, παπαρδέλες και ταλιάτες. Το bar-restaurant Βella Vespa είναι από τις φρέσκες αφίξεις της Γλυφάδας, με άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια.

Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Ο καλός καιρός προετοιμάζει το έδαφος για την εξωτερική γοητευτική αυλή, που συνθέτει ένα δικό της σύμπαν. Εδώ, το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ξεκινάς με ραγού μανιταριών με ιταλικό λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ (€11), που έρχεται καλοφτιαγμένο και ευωδιαστό, με το λουκάνικο να δίνει γευστικές εντάσεις. Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα (€14,50).

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ...

Ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική και τα πιάτα του έχουν ωραίο στήσιμο, όπως το καρπάτσιο λαβράκι που μαρινάρεται σε τζίντζερ, λέμονγκρας, μοσχολέμονο, μυρωδικά και ανθό αλατιού (€15,50) και η γεύση του σε ταξιδεύει σε κήπο μυρωδάτο. Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Τρώγεται ευχάριστα! Το επόμενο πιάτο μάς ταξίδεψε στη Νάπολη, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών paccheri, που το εντυπωσιακό μέγεθός τους θυμίζει κανελόνι και η σάλτσα πέστο βασιλικού με ντοματίνια ποτίζει και το εσωτερικό τους (€11), με αποτέλεσμα να ευωδιάζει κάθε μπουκιά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το πληθωρικό οσομπούκο που κρατάει τους χυμούς του και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα (€18,50).

Αξίζει να απολαύσετε το μεδούλι από το κόκαλο. Μεζές για μερακλήδες. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα.

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών...

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα...

☛ Βella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καφές πάει με όλα

Γεύση / Ο καφές πάει με όλα

Η Αθήνα έχει να προσφέρει καλύτερο καφέ από ποτέ, όχι μόνο στα μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν αλλά και σε αυτά oπου μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία και κεραμικά, φυτά και ρούχα, να γνωρίσουμε τις δουλειές Ελλήνων και ξένων artisans, να βρούμε γλυκά και ποπκόρν κατάλληλα για σκύλους και να υιοθετήσουμε μια γάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Γεύση / Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Το νέο ενδιαφέρον μπαρ της πόλης λειτουργεί ψηλά, είναι χαλαρό και στημένο σαν spritzeria με θέα στο πυκνό αστικό τοπίο του εμπορικού τριγώνου. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ταράτσες της πόλης απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, αυτή θα σας αλλάξει γνώμη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα

Γεύση / Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Kαι εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η πόλη τα έχει δώσει όλα όσον αφορά τα burgers, έχουν εμφανιστεί νέα και διαφορετικά μεταξύ τους concepts που τα προσφέρουν ποιοτικά και ζουμερά. Μάλιστα, για να τα απολαύσουμε χρειάζεται να βολτάρουμε και εκτός κέντρου, μπορεί να ανακαλύψετε λοιπόν μια νέα περιοχή ενώ βάζετε τις διευθύνσεις τους στο Google Maps για να τα βρείτε και να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ