Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
0

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα...


Το φαγητό της γειτονικής Ιταλίας αρέσει στους Έλληνες. Η πίτσα και η μακαρονάδα ανήκουν στα αγαπημένα μας φαγητά. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, αφού νέα στέκια έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τα εστιατόρια και τις τρατορίες που σερβίρουν πίτσες, ριζότι, παπαρδέλες και ταλιάτες. Το bar-restaurant Βella Vespa είναι από τις φρέσκες αφίξεις της Γλυφάδας, με άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια.

Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Ο καλός καιρός προετοιμάζει το έδαφος για την εξωτερική γοητευτική αυλή, που συνθέτει ένα δικό της σύμπαν. Εδώ, το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ξεκινάς με ραγού μανιταριών με ιταλικό λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ (€11), που έρχεται καλοφτιαγμένο και ευωδιαστό, με το λουκάνικο να δίνει γευστικές εντάσεις. Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα (€14,50).

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ...

Ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική και τα πιάτα του έχουν ωραίο στήσιμο, όπως το καρπάτσιο λαβράκι που μαρινάρεται σε τζίντζερ, λέμονγκρας, μοσχολέμονο, μυρωδικά και ανθό αλατιού (€15,50) και η γεύση του σε ταξιδεύει σε κήπο μυρωδάτο. Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Τρώγεται ευχάριστα! Το επόμενο πιάτο μάς ταξίδεψε στη Νάπολη, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών paccheri, που το εντυπωσιακό μέγεθός τους θυμίζει κανελόνι και η σάλτσα πέστο βασιλικού με ντοματίνια ποτίζει και το εσωτερικό τους (€11), με αποτέλεσμα να ευωδιάζει κάθε μπουκιά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το πληθωρικό οσομπούκο που κρατάει τους χυμούς του και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα (€18,50).

Αξίζει να απολαύσετε το μεδούλι από το κόκαλο. Μεζές για μερακλήδες. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα.

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών...
Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα...

☛ Βella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ