Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
0

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα...


Το φαγητό της γειτονικής Ιταλίας αρέσει στους Έλληνες. Η πίτσα και η μακαρονάδα ανήκουν στα αγαπημένα μας φαγητά. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, αφού νέα στέκια έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τα εστιατόρια και τις τρατορίες που σερβίρουν πίτσες, ριζότι, παπαρδέλες και ταλιάτες. Το bar-restaurant Βella Vespa είναι από τις φρέσκες αφίξεις της Γλυφάδας, με άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια.

Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Ο καλός καιρός προετοιμάζει το έδαφος για την εξωτερική γοητευτική αυλή, που συνθέτει ένα δικό της σύμπαν. Εδώ, το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ξεκινάς με ραγού μανιταριών με ιταλικό λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ (€11), που έρχεται καλοφτιαγμένο και ευωδιαστό, με το λουκάνικο να δίνει γευστικές εντάσεις. Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα (€14,50).

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ...

Ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική και τα πιάτα του έχουν ωραίο στήσιμο, όπως το καρπάτσιο λαβράκι που μαρινάρεται σε τζίντζερ, λέμονγκρας, μοσχολέμονο, μυρωδικά και ανθό αλατιού (€15,50) και η γεύση του σε ταξιδεύει σε κήπο μυρωδάτο. Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Τρώγεται ευχάριστα! Το επόμενο πιάτο μάς ταξίδεψε στη Νάπολη, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών paccheri, που το εντυπωσιακό μέγεθός τους θυμίζει κανελόνι και η σάλτσα πέστο βασιλικού με ντοματίνια ποτίζει και το εσωτερικό τους (€11), με αποτέλεσμα να ευωδιάζει κάθε μπουκιά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το πληθωρικό οσομπούκο που κρατάει τους χυμούς του και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα (€18,50).

Αξίζει να απολαύσετε το μεδούλι από το κόκαλο. Μεζές για μερακλήδες. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα.

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών...
Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα...

☛ Βella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ