Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
0

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα...


Το φαγητό της γειτονικής Ιταλίας αρέσει στους Έλληνες. Η πίτσα και η μακαρονάδα ανήκουν στα αγαπημένα μας φαγητά. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες ιταλικές γεύσεις, αφού νέα στέκια έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο με τα εστιατόρια και τις τρατορίες που σερβίρουν πίτσες, ριζότι, παπαρδέλες και ταλιάτες. Το bar-restaurant Βella Vespa είναι από τις φρέσκες αφίξεις της Γλυφάδας, με άρωμα ιταλικής κουζίνας. Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στον καλόγουστο χώρο του που αποπνέει οικείο αέρα, με άνετους καναπέδες, ραφιέρες με βιβλία και διακοσμητικά-αντίκες, ξύλινα φωτιστικά και μοντέρνα κόκκινα τραπέζια.

Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ. Ο καλός καιρός προετοιμάζει το έδαφος για την εξωτερική γοητευτική αυλή, που συνθέτει ένα δικό της σύμπαν. Εδώ, το μενού είναι σωστά μελετημένο, προσφέροντας οικείες ιταλικές γεύσεις. Ξεκινάς με ραγού μανιταριών με ιταλικό λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ (€11), που έρχεται καλοφτιαγμένο και ευωδιαστό, με το λουκάνικο να δίνει γευστικές εντάσεις. Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα (€14,50).

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Μια μεγάλη μπάρα φιλοξενεί τη διάθεση για ωραία κοκτέιλ...

Ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης μαγειρεύει με κέφι και τεχνική και τα πιάτα του έχουν ωραίο στήσιμο, όπως το καρπάτσιο λαβράκι που μαρινάρεται σε τζίντζερ, λέμονγκρας, μοσχολέμονο, μυρωδικά και ανθό αλατιού (€15,50) και η γεύση του σε ταξιδεύει σε κήπο μυρωδάτο. Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Τρώγεται ευχάριστα! Το επόμενο πιάτο μάς ταξίδεψε στη Νάπολη, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών paccheri, που το εντυπωσιακό μέγεθός τους θυμίζει κανελόνι και η σάλτσα πέστο βασιλικού με ντοματίνια ποτίζει και το εσωτερικό τους (€11), με αποτέλεσμα να ευωδιάζει κάθε μπουκιά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα το πληθωρικό οσομπούκο που κρατάει τους χυμούς του και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα (€18,50).

Αξίζει να απολαύσετε το μεδούλι από το κόκαλο. Μεζές για μερακλήδες. Ο κατάλογος δίνει ιδέες για πίτσες αλλά και για ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο κρασί από την οινική λίστα με προτάσεις από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα. Στο Βella Vespa θα αισθανθείς όμορφα και θα χαρείς τη φιλοξενία και την ποιότητα.

Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Η σαλάτα Via Panzani (€11) είναι όλο σκέρτσο, με την κινόα να παντρεύεται με super food, ραπανάκι λεπτοκομμένο, αγγούρι, ψιλοκομμένο καρότο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών...
Δοκιμάσαμε Ιταλική κουζίνα στο Βella Vespa Facebook Twitter
Το Vitello Tonnato, ένα από τα κλασικά κρύα πιάτα της βόρειας ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει το μοσχάρι με σάλτσα τόνου, προσγειώθηκε στο τραπέζι με εντυπωσιακή παρουσίαση. Χορταστικό πιάτο, με το τρυφερό λεπτοκομμένο μοσχάρι να δένει με τη σάλτσα τόνου, ενισχυμένη με καππαρόμηλα...

☛ Βella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ