8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

1

Kolokotroni 9

Chrysalism

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Λευκό ρούμι Rum Bar Silver από το αγαπημένο Worthy Park Estate αναμειγνύεται με αρώματα τζίντζερ, lime, λουίζας και espuma από ροδάκινο. Σερβίρεται με βρώσιμα άνθη.

Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό tiki style cocktail, εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του μπαρ Δημήτρη Γιακουμάκη, το οποίο συμβολίζει κάπως την ηρεμία που βιώνεις όταν είσαι μέσα σε κλειστό χώρο, ενώ έξω έχει καταιγίδα. O bartender αναμειγνύει ευφάνταστα τις γεύσεις και σερβίρει το εξωτικό Chrysalism με σκοπό να σε ταξιδέψει κάπου αλλού.

2

The Clumsies

Aegean Negroni

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Old Tom Gin, Martini Ambrato, βερμούτ, Martini, πιπέρι, δίκταμο, μάραθο, περγαμόντο.

Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή και το χρώμα του κλασικού Negroni, ο ιδιοκτήτης και head bartender του The Clumsies, Βασίλης Κυρίτσης, εμπνέεται από το Αιγαίο και υπογράφει το καλοκαίρι με αυτό το πρωτότυπο και άκρως γευστικό κοκτέιλ με το ιδιαίτερο θαλασσί χρώμα.

3

The Bank Job

The Mask

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Τζιν, τσίλι, σόδα homemade με αγγούρι και φράουλα.

Το The Mask είναι η must δροσιστική επιλογή στον κατάλογο του Bank Job. Οι barmen αναμειγνύουν επιδέξια τις γεύσεις και σερβίρουν ένα από τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης. Δημιουργός του είναι ο βραβευμένος head bartender Θάνος Τσεκούρας

4

Dharma

Dark 'n' Stormy

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά
Pampero Especial, lime, χυμός, Sugar Syrupl Angostrura Bitters, Ginger Beer.

Το Dark 'n' Stormy είναι λευκό στη βάση του και περιέχει λεμόνι και Ginger Beer. Διαχρονικότατο, προτείνεται γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα κοκτέιλ που προσφέρουν τριπλή γευστική ισορροπία. Είναι ταυτόχρονα ξινό, γλυκό και spicy.

5

Baba au rum

Bahama Baba

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

25 ml Plantation Pineapple Rum, 22,5 ml Koko Kanu Coconut Rum, 15 ml Rum Bar Jamaican Rum, 10 ml Bigallet China China liqueur, 5 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime, 22,5 ml Cold Brew Coffee Syrup με άρωμα πορτοκάλι.

Σερβίρεται σε ποτήρι στυλ Goblet με ένα μεγάλο κομμάτι πάγο, γαρνιτούρα φύλλο ανανά και καρύδα. Ρούμι, ανανάς, καρύδα, πορτοκάλι και μονοποικιλιακός καφές συνθέτουν μια σύγχρονη παραλλαγή σε ένα αγαπημένο τροπικό κοκτέιλ, η οποία φέρνει νέες ισορροπίες και μια διαφορετική προσέγγιση στην τίκι κουλτούρα.

6

Borsalino

Sultana

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Κασκάρα, Campari, σιρόπι πικραμύγδαλου, μπίρα Voreia Wit.

Βασικό συστατικό του Sultana είναι η κασκάρα (cascara), ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους φλοιούς του καρπού του καφέ. Την κασκάρα συνοδεύουν το Campari, το σιρόπι πικραμύγδαλου και η μπίρα Voreia Wit σε ένα ιδιότυπο κοκτέιλ τύπου spritz, αφού περιέχει ένα πικρό ιταλικό λικέρ και φυσαλίδες όχι από αφρώδες κρασί, όπως συνηθίζεται, αλλά από μπίρα.
Η κασκάρα δίνει υπέροχα γήινα αρώματα που γλυκαίνουν αρμονικά με το σιρόπι από πικραμύγδαλο.

7

Meerkat

Ready or Not

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Bankes Gin, Strawberry & Lime leaves infused Campari, Cinzano Rosso Vermouth. Top up with Schweppes Tonic ή σερβίρεται ως Negroni.

Ξεχωρίζει για την απλότητά του στη γεύση. Μπορεί να αρέσει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

8

Barreldier

Orb

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Καρυκευμένο ρούμι, κόκκινο σπιτικό βερμούτ, λικέρ μέντας. Σερβίρεται σε μπάλα σοκολάτας.

Το Orb έχει εμπνευστεί ο έμπειρος bartender Μάριο Μπάσο και αποτελετεί τη φετινή καλοκαιρινή πρόταση του μαγαζιού για μια διαφορετική νυχτερινή έξοδο.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ