4 υπέροχες ταράτσες, 4 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
0

Mira Me Athens, Rooftop Restaurant & Bar

Από δω βλέπεις την αλήθεια αυτής της πόλης.

Όταν αυτή η ταράτσα σού λέει «κοίταξέ με», καλά θα κάνεις να ανοίξεις όχι μόνο τα μάτια σου αλλά όλες τις αισθήσεις σου για να απολαύσεις αυτό που έχει να σου προσφέρει. Το Mira Me Athens Rooftop Restaurant & Bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Mira Me Athens, χαμηλά στην Ερμού, κοιτάζει την Ακρόπολη κατάματα και σε παρασύρει σε αυτή την ανυπέρβλητη θέα που κόβει την ανάσα. 


Ένας νέος, ανοιχτός χώρος που είναι σε άμεσο διάλογο με την αυθεντική εικόνα της Αθήνας, αφού βρίσκεται σε μια τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925 που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα. Η διακόσμηση διατηρεί χαμηλούς τόνους μέσα από έπιπλα λιτού design και με τον διακριτικό φωτισμό να αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αθήνα. Αυτός ήταν ο στόχος του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαράκη - a+architects που ανέλαβε το ιδιαίτερο εγχείρημα του Mira Me Athens.


Το rooftop, μία από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας, ξεχωρίζει όχι μόνο για τη θέα στην Ακρόπολη και στα υπόλοιπα μνημεία αλλά και γιατί σου προσφέρει απλόχερα την αληθινή εικόνα αυτής της πόλης που δεν χορταίνεις να χαζεύεις. Η κουζίνα, μεσογειακή με comfort χαρακτήρα, εκφράζει κάθε τόσο τον σεβασμό της στις κουζίνες του κόσμου και το μενού προτείνει επιλογές που βασίζονται στις άριστες πρώτες ύλες και τις άψογες τεχνικές. Πρωταγωνιστές σε κάθε πιάτο οι μικροί παραγωγοί που συλλέγουν από τις καλλιέργειες και τα μποστάνια τους ό,τι πιο φρέσκο και αγνό, ώστε κάθε συνταγή να είναι ξεχωριστή.


Φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής, πάστα και ριζότι, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά με ιδιαίτερες γεύσεις και υφές συνθέτουν το μενού που αναδεικνύει την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό. Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται ανάλογα με τις φρέσκες πρώτες ύλες που εμπνέουν κάθε δημιουργία. Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη με προσοχή, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις ζύθου θα βρεις την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες μπίρας από τη μικροζυθοποιία ELIXI της Χαλκίδας.

Οι baristas του Mira Me Athens αναλαμβάνουν τις μείξεις –και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το ποτό σου βρίσκεται σε καλά χέρια–, ενώ το ταλέντο και η αγάπη όλης της ομάδας αναδεικνύονται σε κάθε λεπτομέρεια και κυρίως στο άψογο service. Το Mira Me Athens είναι εκείνη η ιπτάμενη γωνιά που αλλάζει την οπτική σου για την καλοκαιρινή Αθήνα!

Mira Me Athens Boutique Hotel. Restaurant & Bar. Ερμού 118, Αθήνα, 215 2151930 – 215 2151931, [email protected], www.mirameathens.com,

Facebook, Instagram

Royal Roof

Μια εμπειρία modern snack που ίπταται πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Οι ταράτσες της Αθήνας είναι η πιο γοητευτική πλευρά του καλοκαιριού στην πόλη. Ανάμεσά τους θα βρεις μια νέα πρόταση που θα σε κερδίσει. Σαν μια έκπληξη που σου επιφυλάσσει το κέντρο, το Royal Roof, που βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Royalty Hotel Athens, είναι ένας προορισμός απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, θα γευτείς δημιουργικές προτάσεις που εμπνέονται από τις κουζίνες όλου του κόσμου και ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της μέρας. Από τον αρωματικό καφέ, που γίνεται απολαυστική συνήθεια, το lunch break, το after office drink ή τη βραδινή βόλτα, το Royal Roof σε υποδέχεται σε ένα μοναδικό σκηνικό. Ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι τα dumplings φέτας με μέλι ντομάτας και τραγανές ελιές αλλά και τα κεφτεδάκια γλυκοπατάτας με βινεγκρέτ ψημένου λάιμ και τσίλι. Εξαιρετικές και οι γαρίδες κανταΐφι με μαγιονέζα μάνγκο, κάρι και λάιμ, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις τη γαστρονομική τρέλα των bao buns με χοιρινό και μους γιαουρτιού.

Στα επιδόρπια θα βρεις τα churros με ζαχαρένια επικάλυψη, που βουτάς σε ντιπ πραλίνας μπουένο και χάνεις τα λόγια σου. Το μπαρ του Royal Roof είναι βασικός λόγος για να βρεθείς στον τελευταίο όροφο του Royalty Hotel Athens, αφού τα signature cocktails συνδυάζουν φρέσκα υλικά και ξεχωριστές συνταγές που σε κάνουν φανατικό. Must try το Jack Sparrow με μαύρο ρούμι, χυμό λάιμ, σιρόπι Falernum, bitters angostura-tiki - γκρέιπφρουτ και φύλλα μέντας. Η διακόσμηση του Royal Roof έρχεται να συμπληρώσει το urban chic περιβάλλον, αλλά εκείνο που πραγματικά θα σε κερδίσει είναι το χαμόγελο των ανθρώπων του, που βρίσκονται εκεί για να σου προφέρουν πολύτιμες στιγμές μακριά ή, μάλλον, πάνω από την καθημερινότητα.

Αγίας Ειρήνης 43, 6ος όροφος, 210 3210014, Facebook, Instagram

Facebook: Royalty Hotel Athens, Instagram: Royalty Hotel Athens 

niche

Μια εξωτική ατμόσφαιρα βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Το niche μπορεί να σε προβληματίσει λίγο στο πώς να το προφέρεις (για την ιστορία, προφέρεται «Νις») και αυτό το μυστήριο είναι που το κάνει πιο γοητευτικό. Κι αν νομίζεις ότι, αφού είσαι κάτοικος Αθηνών, δεν μπορείς να απολαύσεις τον υπέροχο νέο χώρο φιλοξενίας του κέντρου, το niche σού κλείνει το μάτι και σε καλωσορίζει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

Το roof garden με την ανοιγόμενη τζαμαρία, που λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι, σε συναρπάζει, καθώς η θέα της Ακρόπολης κερδίζει τα βλέμματα, ενώ ταυτόχρονα το elegant chic περιβάλλον σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.  Η μίνιμαλ επίπλωση «κοντράρει» ευχάριστα το πράσινο των φυτών που νιώθεις ότι προσγειώθηκαν από μια εξωτική χώρα στο κέντρο της πόλης, ενώ η ένταση των χρωμάτων φέρνει τη δική της ποπ αισθητική, που συμπληρώνει την ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις του stork bar-restaurant αναλαμβάνουν τον δικό τους ρόλο στην εμπειρία απόλαυσης με ένα μενού για όλες τις ώρες.

Τις Κυριακές μπορείς να απολαύσεις τις προτάσεις brunch της κουζίνας 13:00-18:00, με πιάτα όπου η αμερικανική συνήθεια μπλέκεται ιδανικά με την ελληνική παράδοση. Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό, κρητικό hot-dog με χειροποίητο λουκάνικο, μοσχαρίσιο μπέργκερ με μους φέτα και μαρμελάδα ντομάτα συμπληρώνονται από το λαχταριστό fudge brownies με μπανάνα, φιστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και από τα αφράτα pancakes με φρέσκα φρούτα, maple syrup ή πραλίνα. Αν, πάλι, είσαι απογευματινός τύπος, η ταράτσα του niche γίνεται ιδανικός προορισμός για after office drinks με μια πλούσια λίστα κοκτέιλ που θα σε κάνουν να ξεχαστείς από την καθημερινότητα μέσα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, αυτό δεν είναι που ορίζει τις πιο όμορφες στιγμές μας;

Λεωφ. Συγγρού 21 & Βούρβαχη 2, 216 0700500, nichehotelathens.gr
Facebook, Instagram

Zillers, roof garden

Προσφέρει μια πιο απολαυστική εικόνα της καθημερινότητας. 

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Λένε ότι η εικόνα που έχεις για τον κόσμο εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι. Αν βρίσκεσαι στην ταράτσα του Zillers, αυτή η εικόνα είναι ίσως η πιο γοητευτική που θα μπορούσες να απολαύσεις, ενώ ταυτόχρονα οι γεύσεις σε ταξιδεύουν πάνω από την πόλη. Στον τελευταίο όροφο του Zillers Ηotel θα ζήσεις μια εμπειρία συναισθημάτων, καθώς η θέα της Ακρόπολης κλέβει την παράσταση, ενώ γεύεσαι συνταγές που σε συγκινούν με τη μοναδικότητά τους. Το Zillers roof garden σε υποδέχεται από το πρωί, αφού το πλούσιο breakfast του ξενοδοχείου ανοίγει για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας μια σειρά από εκλεκτά πιάτα.

Στο μεσημεριανό μενού οι γεύσεις του τόπου μας ανανεώνονται μέσα από τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου executive chef Παύλου Κυριάκη και σε ενθαρρύνουν να τις μοιραστείς με μια παρεΐστικη διάθεση που ταιριάζει στο ελληνικό ταμπεραμέντο. Το ριζότο γεμιστών, η πίτσα μουσακάς και οι λουκουμάδες μπακαλιάρου είναι κάποιες από τις προτάσεις όπου η παράδοση κλείνει το μάτι στη σύγχρονη γαστρονομία. Όσο για τη βραδινή πλευρά του Zillers, αυτή αφορά μια εξαιρετική εμπειρία degustation: τρία μενού, εκ των οποίων το ένα είναι vegetarian, με εκλεκτούς συνδυασμούς πιάτων και wine pairing που αναδεικνύει τις γεύσεις, για να επιλέξεις, με δυσκολία, ποιο σου ταιριάζει.

Ο Φώτης Κουλέτος, με τις signature μείξεις του, αναλαμβάνει τη βραδινή πλευρά του roof top. Must try, το Ziller’s Paloma με λευκή τεκίλα, σπιτική σόδα καρπουζιού και γαρνιτούρα φέτα που ξυπνά αναμνήσεις με τον άκρως καλοκαιρινό συνδυασμό των υλικών. Από το πρωί μέχρι το βράδυ το Zillers roof garden σε κάνει να βλέπεις την πιο απολαυστική πλευρά του καλοκαιριού. 

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook, Instagram, thezillersathenshotel.com 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM