Τραπεζάκια έξω: Βόλτα για καφέ, φαγητό και ποτό στα μαγαζιά της πόλης

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter
Οι παρέες ξαναδίνουν ζωή στα στέκια τους, αποδεικνύοντας πως αυτή η επαφή είναι μια σχέση ζωής.
0

Η Αθήνα άλλαξε. Μοιάζει πάλι με την πόλη που αγάπησες. Και όταν αυτός που αγαπάς σου έχει λείψει, τρέχεις με φόρα να βρεθείς στην αγκαλιά του, να απολαύσεις κάθε στιγμή μαζί του, να ξαναζήσεις τις συνήθειες που σε δένουν με αυτήν τη σχέση. 

Τα τραπεζάκια των καφέ, εστιατορίων και μπαρ στρώθηκαν και, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για λόγους ασφαλείας, σε περιμένουν για να σου χαρίσουν καλοκαιρινές στιγμές χαράς και ξεκούρασης που τόσο έχεις ανάγκη. Πεζόδρομοι, πλατείες, αυλές, μυστικοί κήποι, στολίστηκαν με καταπράσινα φυτά, δημιουργώντας ένα σκηνικό που ταιριάζει στην προσωπικότητα αυτής της πόλης και κυρίως στην καλοκαιρινή εκδοχή της. 

Η LiFO κάνει βόλτα στα αγαπημένα μας στέκια, δοκιμάζει τις νέες γεύσεις που προτείνουν οι διαφορετικές κουζίνες, δροσίζεται πίνοντας εξωτικά κοκτέιλ, απολαμβάνει αρωματικό καφέ και σπιτικά γλυκά και προτείνει επιλογές για όλους. Οι σεφ των πιο αγαπημένων food spots ανεβάζουν το επίπεδο με ευφάνταστες συνταγές για κάθε στιγμή της ημέρας. Οι bartenders χτυπούν με πάθος στα σέικερ νέες μείξεις και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι παρέες ξαναδίνουν ζωή στα στέκια τους, αποδεικνύοντας πως αυτή η επαφή είναι μια σχέση ζωής.

Η Αθήνα χαμογελά. Γιατί χαμογελούν οι άνθρωποι που σε καλοδέχονται στα μαγαζιά τους και μαζί τους χαμογελάμε όλοι εμείς που κάποια στιγμή ακυρώσαμε εκείνο το ποτό ή τον καφέ και μετά δεν μπορέσαμε να το πιούμε. Για κάθε χαμένη στιγμή σε αποζημιώνει η καλοκαιρινή εικόνα της πόλης. Απόλαυσέ την με όλη σου την καρδιά!

By the Glass wine bar-bistro

Μια εμπειρία γεύσης σε ένα ιστορικό σημείο της Αθήνας.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Κάποιοι χώροι δημιουργούνται στο κατάλληλο σημείο, λες κι εκείνο το κομμάτι της πόλης περίμενε να ταιριάξει μαζί τους. Το By the Glass βρίσκεται στην ιστορική στοά Ράλλη –χρονολογείται από το 1925– και στήνει τα τραπεζάκια του στην πλατεία Ραλλούς Μάνου, που έχει πάρει το όνομά της από τη γνωστή Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφο που ίδρυσε το Ελληνικό Χορόδραμα. Εκεί, ακριβώς απέναντι από τη Ρωσική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί ιστορικό μνημείο του εντέκατου αιώνα, το win bar-bistro της Φωτεινής Παντζιά διηγείται οινικές ιστορίες μέσα από μια εκλεκτή κάβα που επιμελείται η ίδια η ιδιοκτήτρια, μεταφέροντας την αγάπη και το πάθος της για το κρασί. 

Με περισσότερες από πεντακόσιες ετικέτες από τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο αμπελώνα, η κάρτα του By the Glass προσφέρει επιλογές από παλαιές σοδειές, ξεχωριστούς αφρώδεις οίνους, εκλεκτές σαμπάνιες αλλά και μοναδικά dessert wines που σε ταξιδεύουν γευστικά σε μονοπάτια που δεν μπορούσες να φανταστείς. Το σύστημα Coravin δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις σε ποτήρι περίπου διακόσιες ετικέτες, κάνοντας την οινογνωσία μέρος της καθημερινότητάς σου, ενώ οι προτάσεις της εβδομάδας είναι μικρές γευστικές εκπλήξεις. 

Στην κουζίνα του By the Glass, η Κυριακή Φωτοπούλου, η ταλαντούχα σεφ του βραβευμένου Domaine Sigalas στη Σαντορίνη, δημιουργεί πιάτα που εμπνέονται από τη μεσογειακή παράδοση και βασίζονται σε ποιοτικές πρώτες ύλες για να συνοδεύσουν τις οινικές επιλογές. Το σεβίτσε λαβράκι με χυμό εσπεριδοειδών τιμά την ελληνική θαλασσινή γαστρονομία, όπως και το εξαιρετικό κουσκούς θαλασσινών με φρέσκια σουπιά, γαρίδες, αυγοτάραχο, ζωμό από καραβίδες και λεμονόχορτο. Στα must-try τα περίφημα mini burgers με skirt steak, σος ταρτάρ, άισμπεργκ και τραγανές πατάτες, αλλά και η δροσερή σαλάτα από αλμυρίκια με κολοκύθι, φρέσκο δυόσμο και ξινομυζήθρα Κρήτης. 


Ό,τι κι αν επιλέξεις από το εξαιρετικό μενού του By the Glass θα το συνοδεύσεις με τον κατάλληλο οίνο σε ένα pairing που αναδεικνύει κάθε γεύση, καθώς οι άνθρωποι του wine bar-bistro είναι εκεί για να σου προσφέρουν με τις γνώσεις τους μια μοναδική εμπειρία που θα θέλεις να ζεις ξανά και ξανά.

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, στοά Ράλλη, 210 3232560, 210 3249988, Facebook: By the glass, Instagram: bytheglass.gr, www.bytheglass.gr 

L'Antica Napoli

Πίτσα από τη Νάπολη που σε κερδίζει με την ουσία της γεύσης της.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Αν η πίτσα είναι μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις όλων μας, τότε η ναπολιτάνικη εκδοχή της ξεπερνά αυτή την αγάπη και γίνεται εθισμός που δεν σε αφήνει να γυρίσεις σε όσα ήξερες μέχρι να τη δοκιμάσεις. Η L’ Antica Napoli ήρθε για να εκπροσωπήσει υπερήφανα την κατηγορία αυτή, προσφέροντας αυθεντική πίτσα Νάπολης με το λεπτό ζυμάρι αργής ωρίμανσης που βασίζεται σε μια σειρά από συνταγές. Με ξεχωριστά υλικά που έρχονται από την Ιταλία και βιολογικό ιταλικό αλεύρι, κάθε πίτσα ψήνεται στον ξυλόφουρνο του L’Antica Napoli και σου χαρίζει μια γευστική εμπειρία. Οι συνταγές εμπνέονται από την παράδοση του ιταλικού Νότου και εμπλουτίζονται μέσα από την εμπειρία και τη δημιουργικότητα της ομάδας που βρίσκεται στην κουζίνα.

Αξίζει να δοκιμάσεις τη Reginetta με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, μαύρο πιπέρι και βασιλικό, αλλά και τη Salsiccia e friarielli με πρόβολα, φρέσκο ιταλικό λουκάνικο και ναπολιτάνικο μπρόκολο, για να καταλάβεις πώς ο συνδυασμός απλών υλικών μπορεί να γίνει μια γαστρονομική έκπληξη. Αν είσαι λάτρης των καυτερών, θα σε κερδίσει η Diavoletta με πικάντικο σαλάμι και, φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψεις την Alle acciughe με σάλτσα ντομάτας, αντζούγια, σκόρδο και ρίγανη.

Στο L’Antica Napoli οι συνταγές προσφέρονται και σε καλτσόνε και θα τις συνοδεύσεις με την ανάλογη ιταλική μπίρα, επιλέγοντας από την πλούσια λίστα. Το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού, χειροποίητο και λαχταριστό, γίνεται ο τέλειος επίλογος στο γεύμα σου. Μια εμπειρία που σε ταξιδεύει γευστικά στις γειτονιές της Νάπολης και σου θυμίζει την αξία των ουσιαστικών γεύσεων.

Σοφοκλέους 62, Καλλιθέα, 210 9531500, Facebook: L’ Antica Napoli - Pizzeria Napoletana, Instagram: lanticanapolipizzeria

Prosopa

Απογευματινή βόλτα σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Η καλοκαιρινή διάθεση είναι όπως η όρεξη, που έρχεται τρώγοντας… Γιατί ακόμα κι αν αντιστέκεσαι στο κάλεσμα της εποχής, μια βόλτα από την πλατεΐτσα απέναντι από την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου θα σε βάλει στο κλίμα. Εκεί, το Prosopa έχει δημιουργήσει μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με τροπικές νότες και καταπράσινα φυτά για να φιλοξενήσει κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανικός προορισμός για after office drink με δροσιστικό aperol, τζιν ή εντυπωσιακά κοκτέιλ στα ποτήρια και γευστική συνοδεία από ελαφριά πιάτα που κάνουν τη βόλτα ακόμα πιο απολαυστική.

Τα απογεύματα στο Prosopa είναι καθημερινές αποδράσεις χαλάρωσης που διώχνουν από πάνω σου την πίεση της δουλειάς και σε μεταφέρουν σε σκηνικό διακοπών, μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Όσο για τα βραδινά ραντεβού, τα πιάτα του μενού συνοδεύονται από μια λίστα εκλεκτών κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αλλά και τον ξένο αμπελώνα, με τις ετικέτες λευκών και ροζέ οίνων να έχουν την τιμητική τους.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το λαβράκι με χόρτα εποχής, το μπέργκερ μπακαλιάρου αλλά και το black angus σε αφράτο ψωμί μπριός, συνοδεύοντάς τα με τη δροσερή σαλάτα από baby λαχανικά, μανιτάρια και κάσιους. Στα γλυκά ξεχωρίζει ένα new entry, το cheesecake με πραλίνα φουντουκιού, αλλά και το εξαιρετικό τιραμισού. Ό,τι κι αν επιλέξεις, η απόλαυση είναι δεδομένη και η χαρούμενη ατμόσφαιρα θα σε κάνει να χαμογελάσεις πλατιά. Αυτό δεν είναι που θέλεις περισσότερο απ’ όλα;

Μεγάλου Βασιλείου 52, 210 3413433, www.prosopa.gr, Facebook: prosoparesto, Instagram: prosopa_restaurant 

Amigos Mexican Bar-Restaurants

Life has no flavour without your Amigos!

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Πώς θα ένιωθες αν είχες να δεις έναν καλό σου φίλο έξι μήνες; Και όχι οποιονδήποτε φίλο αλλά εκείνο τον amigo που σε υποδέχεται πάντα με αυθεντική φιλοξενία, στήνοντας για πάρτη σου μια πολύχρωμη φιέστα από γεύσεις και αρώματα. Τα Amigos, με τις δύο κάζες τους, άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους ή, μάλλον τις αυλόπορτές τους, γιατί η εποχή επιβάλλει τραπεζάκια έξω, σε ένα δροσερό σκηνικό με τοιχογραφίες, έντονους χρωματισμούς και ακόμα πιο έντονες γεύσεις. 

Με περισσότερα από 750 τ.μ. εξωτερικών χώρων σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, οι haciendas των Αmigos αποτελούν μεξικάνικες οάσεις για να χάνεσαι απολαμβάνοντας την ασφάλεια των απαραίτητων αποστάσεων. Τραπεζάκια, μπάρες, stools και καναπέδες στρώνονται σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που εκφράζει την ουσία του «mi jardin es tu jardin».

Εδώ, ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης –μπορείς να τον λες και «Ιωchef»–, που κρύβει κάτω από το σομπρέρο του το βραβείο «Καλύτερης Έθνικ Κουζίνας» για το 2018, δημιουργεί ένα hot μενού όπου η μεξικάνικη παράδοση τιμάται adecuadamente, προσφέροντας street food στην πιο ποιοτική και ενδιαφέρουσα εκδοχή του. 

Ταξιδεύοντας συχνά στο Mεξικό, στον τόπο όπου το φαγητό δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις, ο σεφ και οι «μερακλήδες» ιδιοκτήτες (οι amigos Ντίνος και Γιώργος) ανακαλύπτουν συνεχώς νέες γεύσεις και συνταγές που μεταφέρονται στην cocina των Amigos. Fajitas, enchiladas, tacos, burritos, συγκεντρώνουν σε μια κάρτα την πιο αντιπροσωπευτική πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας. Τα Soft Tacos Chicken Chipotle με μαγειρεμένο κοτόπουλο, καπνιστή πιπεριά Chipotle, pico de gallo και τυρί τσένταρ είναι από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις, καθώς σκανάρεις με ασφάλεια τον ψηφιακό κατάλογο.

Και επειδή η μεξικάνικη κουλτούρα έχει κάτι από τη ζαλάδα της τεκίλα, στην tequileria μας θα απολαύσεις την καλύτερη Margarita της πόλης σε διαφορετικές εκδοχές, καθώς και αλλά δροσιστικά κοκτέιλ που θα σε κάνουν να φωνάξεις «Viva Mexicoooo!».

Όσο για τα Live Salsa Party, αυτά θα επανέλθουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για να ξαναβρείς τους αγαπημένους companeros, την Αναστασία, τον Τσιάγκο, τον Ανδρέα, τον Rei, τον Julian, τον Javier αλλά και την υπόλοιπη παρέα, που τόσο σου έχουν λείψει. Με δυο σημεία σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, το Amigos είναι μια φιλία που μετρά ήδη 26 χρόνια και σε κάνει να νιώθεις πως η φιέστα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220, www.amigos.gr, Facebook: Amigos Mexican Bar Restaurants, Instagram: amigos.mexican

Nana's café

Μια μαγική αυλή που σε καλοδέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Καθώς περπατάς ανάμεσα στο Κουκάκι και στην Καλλιθέα, ένα ζεστό πράσινο σκηνικό κλέβει τη ματιά σου, αλλά και την καρδιά σου, και νιώθεις πως θέλεις να κάνεις στάση, ξεχνώντας την πίεση της καθημερινότητας. Τα τραπεζάκια του Nana’s café στήνονται στον πεζόδρομο δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε καλωσορίζουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο φυτά, με τους ξύλινους πάγκους να φιλοξενούν κάθε στιγμή της ημέρας σου. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα των αποστάσεων για την ασφάλειά σου, το στέκι της Καλλιθέας είναι εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ για να σου προσφέρει γεύσεις που δημιουργούνται με σπιτική φροντίδα.

Ο αρωματικός Portioli γίνεται ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα σου, ενώ το πρωινό σου συνοδεύεται από τα φρέσκα κουλούρια και τις χειροποίητες σφολιάτες. Στο μεσημεριανό διάλειμμα θα απολαύσεις δροσερές σαλάτες, τορτίγιες, σπιτικές πίτες και ένα σωρό άλλα πιάτα που ετοιμάζονται στην κουζίνα καθημερινά και ταιριάζουν ιδανικά με τις ετικέτες κρασιών που προτείνει ο κατάλογος.

Όσο για το βράδυ, τα τραπέζια γεμίζουν με ποτά και ο εξωτερικός χώρος του Nana’s café γίνεται μια μαγική αυλή μέσα στο αστικό τοπίο, δημιουργώντας την πιο δροσιστική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Οικείο και γνώριμο, αυτό το στέκι σε καλοδέχεται και πάλι με ένα μεγάλο χαμόγελο για να σου προσφέρει απλές καθημερινές στιγμές χαλάρωσης που τόσο χρειάζεσαι.

Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα (Πάντειος Σχολή), 213 0993161, Facebook: cafenana18 

Αυλή Μεζέ

Γεύσεις που σου προσφέρουν αληθινή χαρά.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Λένε ότι η αληθινή γεύση κρύβεται στην απλότητα. Σε ένα πιάτο φαγητό που με απλά υλικά έχει να σου προφέρει όλη τη νοστιμιά και την απόλαυση που ζητάς. Στην Αυλή θα βρεις ακριβώς αυτή την αίσθηση, τη φροντίδα της μαμάς που βάζει τα δυνατά της για να σου προσφέρει ό,τι καλύτερο, την ανώτερη γεύση που χαρίζουν οι εκλεκτές πρώτες ύλες σε κάθε συνταγή, την οικεία ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα φιλικό σπίτι και απολαμβάνεις την πηγαία φιλοξενία των ανθρώπων του. Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Αυλή είναι μια οικογένεια που βάζει όλο το μεράκι, την αγάπη αλλά και τις γνώσεις για να προφέρει μια αυθεντική εμπειρία γεύσης, και μάλιστα σε μια κουκλίστικη αυλή που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Οι πατάτες καταφθάνουν σε τσουβαλάκια, καθαρίζονται και τηγανίζονται, τα φρέσκα κρέατα περνιούνται κομμάτι-κομμάτι με το χέρι και γίνονται ζουμερά σουβλάκια από χοιρινό ή κοτόπουλο, και τα φύλλα ανοίγονται με υπομονή και μαεστρία για να τυλίξουν πεντανόστιμους μεζέδες. Η πίτα Καισαρείας με παστουρμά και κίτρινο τυρί, τα μπιφτεκάκια με τρεις διαφορετικούς κιμάδες και μπαχάρι από την Πόλη αλλά και το πολίτικο «τζατζίκι» Χαϊνταρί γίνονται μια απολαυστική γέφυρα με την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της οικογένειας.

Ανάμεσα σε όσα πρέπει να δοκιμάσεις είναι και το φρυγαδέλι με μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος σε αρνίσια μπόλια, αλλά και οι πληθωρικοί χειροποίητοι ντολμάδες με την αυθεντική πολίτικη συνταγή. Στην Αυλή, οι στιγμές έχουν αυτή την αληθινή χαρά που σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά.

Ανθέων 37-39, Άνω Πατήσια, 210 2586424, avlimeze.gr, Facebook: Αυλή Μεζέ 

Chilangos Taqueria & Tequileria

Χρωματιστή ατμόσφαιρα, μοναδικές αυθεντικές γεύσεις και άφθονη τεκίλα.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Η πληθωρική κουλτούρα του Μεξικού βρίσκει τον χώρο που της ταιριάζει στον Χολαργό και χρωματίζει με την έντασή της το στέκι που αγαπήσαμε για τις γεύσεις και τη χαρούμενη ατμόσφαιρά του. Το Chilangos στρώνει τα τραπεζάκια του έξω και σε υποδέχεται εκεί όπου τάκος και τεκίλα προσφέρονται άφθονα για να κατακτήσουν τη γευστική σου αναζήτηση, όταν όλα σου φαίνονται ανιαρά. Το Chilangos είναι ακριβώς αυτό, η απάντηση στην ανία και την κοινοτοπία με πιάτα που εμπνέονται από ταξίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δημιουργούν ένα μενού που γρήγορα σε κάνει φανατικό.

Τρομερές fajitas –must-try η Con Puerco με χοιρινό σασίμι–, stir-fry λαχανικά και σάλτσα σε καυτό μαντέμι, burritos σε διαφορετικές εκδοχές που θα σε φέρουν σε δίλημμα αλλά και περίφημα τάκος – πρέπει να δοκιμάσεις το Tacos de Chicharron με χειροποίητη πίτα από μπλε καλαμπόκι, κονφί πανσέτας, γουακαμόλε, τυρί, φρέσκο κάκτο(!) και pico de gallo. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα καταλάβεις τη διαφορά της ποιότητας στις χειροποίητες πίτες και στα νάτσος που αγοράζονται φρέσκα από Μεξικανό μικροπαραγωγό.

Όσο για το κομμάτι tequileria, οι Margaritas κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς και σε καλούν να επιλέξεις ανάμεσα στη μεγάλη λίστα από ετικέτες του Chilangos, με την El Jimador από 100% αγαύη να ξεχωρίζει. Εδώ θα βρεις διαφορετικές εκδοχές (passion fruit, ανανάς, μάνγκο και φράουλα) που αλλάζουν όσα ήξερες γι’ αυτό το εμβληματικό κοκτέιλ. Ακαταμάχητη ατμόσφαιρα και πιάτα που δημιουργούν νέες γευστικές αναμνήσεις είναι όσα σου προσφέρει το Chilangos, που σε λίγο καιρό θα βρίσκεις και στα Μελίσσια, στην Παναγή Τσαλδάρη, φέρνοντας την πολύχρωμη κουλτούρα του Μεξικού σε μία ακόμα γειτονιά της Αθήνας. 

Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6536293, Facebook: Chilangos__, Instagram: chilangos__ 

Beer Academy

Ένα στέκι που συνδέεται με τη δική σου ιστορία.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Το Beer Academy είναι από εκείνα τα ονόματα που μόλις τα ακούς σου φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις. Προσφέροντας μια υπέροχη όαση γεμάτη δέντρα, μόλις 20 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας, που σε μεταφέρει μακριά από το αστικό τοπίο, και με μια ιστορία που ξεκινά το 1997, αυτό το στέκι έχει φιλοξενήσει τις εφηβικές βόλτες σου και συνεχίζει να καλοδέχεται την ενήλικη πλευρά σου σε μία από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας. Παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, η δεύτερη γενιά συνεχίζει την ίδια αυθεντική παράδοση της γερμανικής μπιραρίας που εμπνέεται επαρκώς από τη μεσογειακή παράδοση.

Στον κατάλογό του θα βρεις περίπου ογδόντα ετικέτες από μπίρες διαφορετικών ειδών που προέρχονται από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες αλλά και draft προτάσεις από επιλεγμένες γνωστές ετικέτες. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του είδους, στο Beer Academy θα βρεις ακριβώς τον ζύθο που σου ταιριάζει για να συνοδεύσεις τις μοναδικές προτάσεις της κουζίνας. Ανάμεσα στις επιλογές, το περίφημο κότσι –αποκλείεται να μην το έχεις δοκιμάσει– που σιγοψήνεται για επτά ώρες και σερβίρεται λαχταριστό με πατάτες της γιαγιάς και coleslaw, αλλά και το μοσχαρίσιο οσομπούκο που μαγειρεύεται braisse και λιώνει στο στόμα.

Εκείνο που πρέπει να γευτείς οπωσδήποτε είναι το νέο Smoked BBQ Ρlate που περιλαμβάνει pulled pork, μοσχαρίσια spare ribs, κοτόπουλο και λουκάνικο, όλα καπνισμένα σε smoker που απογειώνει τη νοστιμιά των εκλεκτών κρεάτων. Ό,τι κι αν επιλέξεις, είσαι σίγουρος για την ποιότητα, γι’ αυτό και επιστρέφεις στο ίδιο στέκι όταν αναζητάς μια οικεία ατμόσφαιρα, έναν γνώριμο κήπο που σου προσφέρει ασφάλεια, καλοκαιρινή δροσιά και σου χαρίζει την ίδια χαρά χρόνια τώρα. Γιατί το Beer Academy συνδέεται με τη δική σου ιστορία. 

Καρελλά 45, Χαλάνδρι, 210 6817170, Facebook: Beer Academy, Instagram: beer_academy_restaurant 

Athena's Cook restaurant and beer

Γεύσεις της ελληνικής κουζίνας συνοδεύονται με την κατάλληλη μπίρα.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Η μεσογειακή παράδοση είναι ένας θησαυρός γεύσεων που θα απολαύσεις σε όλο του το μεγαλείο στο Athena’s Cook. Ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας ένα food-spot που τιμά τις ελληνικές συνταγές μέσα από μια σύγχρονη ματιά, άκρως ποιοτική και φρέσκια, που αποτελεί προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας. Εδώ θα βρεις ένα πλούσιο μενού γεύσεων αλλά και μια μεγάλη επιλογή από μπίρες για να τις συνοδεύσεις. Το ζουμερό κοτόπουλο Μετσοβόνε, το εξαιρετικό μπιφτέκι angus αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο σπαλομπριζόλας με ψητά λαχανικά και κρέμα αγριοράπανου είναι κάποια από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Στις must επιλογές και τα τραγανά πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, κασέρι, ντομάτα και spicy κουλί πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και η δροσερή σαλάτα κινόα. Δίπλα στα πιάτα θα γευτείς όποιο είδος μπίρα επιθυμείς, αφού το Athena’s Cook προσφέρει ετικέτες από lager μέχρι I.P.A και από κόκκινες μέχρι μοναστηριακές, ανάμεσα στις οποίες φιγουράρουν αρκετές μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Όσο για τους οινόφιλους, θα βρουν εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά από μικρούς παραγωγούς του ελληνικού αμπελώνα για να συνοδεύσουν τις γεύσεις του Athena’s Cook. Ένα στέκι που φιλοξενεί το καθημερινό σου διάλειμμα από τη δουλειά και τα επαγγελματικά ραντεβού, αλλά και τη βόλτα με φίλους κάθε φορά που αναζητάς την οικειότητα της ελληνικής κουζίνας σε pairing με μια ιδιαίτερη μπίρα. Το Athena’s Cook με τον υπέροχο εξωτερικό του χώρο φτιάχτηκε από φίλους για φίλους κι αυτό το αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή.

Νίκης 20, Σύνταγμα, 210 3210790, Facebook: Athena’s Cook 

Μ8

Must προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Ο πεζοδρόμος της Μηλιώνη στο Κολωνάκι θα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Εδώ στήνει το καλοκαιρινό του σκηνικό το Μ8 με τα τραπεζάκια, που, στην κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, σε υποδέχονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, φιλοξενώντας τις πιο ξεχωριστές στιγμές σου. Κι όταν λέμε ξεχωριστές, εννοούμε ακόμα και εκείνο το καθημερινό διάλειμμα από τη δουλειά ή τον πρωινό καφέ που θα απολαύσεις για το εξαιρετικό του άρωμα. Δίπλα του μπορείς να απολαύσεις brunch ή πρωινό με αέρα Νέας Υόρκης ή παριζιάνικου μπιστρό.

Φυσικά, οι γεύσεις στο M8 εναλλάσσονται όλη μέρα, καθώς το μενού περιλαμβάνει επιλογές για κάθε περίσταση, από lunch break ή επαγγελματική συνάντηση μέχρι βραδινό ραντεβού. Ο βραβευμένος σεφ Αθανάσιος Ανδριτσόπουλος εμπνέεται από τα προϊόντα του τόπου μας και με εκλεκτές πρώτες ύλες δημιουργεί ένα μενού που ταιριάζει στην elegant ατμόσφαιρα του M8, απογειώνοντας την ελληνική γαστρονομία μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Πρέπει να δοκιμάσεις το λαβράκι φρικασέ με σέσκουλα και κουνουπίδι αλλά και τον μαύρο χοίρο που σιγομαγειρεύεται σε πετιμέζι, καθώς και το ζυμαρικό πέτουρα Γιαννιτσών με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού, λαχανικά και πρόβειο γιαούρτι.

Η λίστα με τα κρασιά συνοδεύει ιδανικά κάθε γευστική επιλογή, προτείνοντας μια pairing εμπειρία, ενώ η cocktail list περιλαμβάνει μείξεις που εμπνέονται από τη ζαχαροπλαστική και τη φρεσκάδα των λουλουδιών. Οι tailor made προτάσεις γίνονται must για καλοκαιρινές βραδιές στο κέντρο της πόλης σε μια urban chic ατμόσφαιρα που έχει να σου προσφέρει μόνο τα καλύτερα!

Μηλιώνη 8, 210 3643388, Facebook: M8 Kolonaki, Instagram: m8kolonaki

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Τραπεζάκια στην πλατεία και γεύσεις που έχεις αγαπήσει.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Όταν στερείσαι όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, η βόλτα για φαγητό ή ποτό αλλάζει σημασία και γίνεται μια ανάγκη που κάνει πιο όμορφη την καθημερινότητά σου. Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη αποκτά την παλιά της μορφή, εκείνη της ανέμελης διάθεσης, και η Κυβέλη, το αγαπημένο food spot της περιοχής, σε υποδέχεται στα τραπεζάκια που έχουν στηθεί με όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις για να σου προσφέρουν μια γευστική εμπειρία με την απαραίτητη ασφάλεια. Εκεί θα ξαναβρείς του φίλους σου, τα γνώριμα πρόσωπα που σε εξυπηρετούν με χαμόγελο αλλά και όλες τις προτάσεις του μενού που επιμελείται ο Γιώργος Κόντας.

Το μεσημέρι θα απολαύσεις τους χειροποίητους μεζέδες αλλά και τα προσεγμένα πιάτα κάτω από τη σκιά των δέντρων ή τις ομπρέλες της Κυβέλης, ενώ το βράδυ θα χαλαρώσεις στις άνετες καρέκλες σε ένα δροσερό περιβάλλον που θα σε κρατήσει μέχρι αργά. Ανάμεσα στα πιάτα, θα βρεις παραδοσιακές αλλά και πιο σύγχρονες επιλογές για τη μέση ή για να απολαύσεις ως μερίδα. Το ψαρονέφρι σοτέ, οι λαχταριστές τηγανιές, η φέτα σε κρούστα με μέλι και παπαρουνόσπορο, οι κολοκυθοκεφτέδες και η περίφημη τσιροσαλάτα της Κυβέλης είναι ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Εδώ το ψάρι και το κρέας έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση και τιμώνται δεόντως μέσα από μοναδικές συνταγές, ενώ στα πιάτα ημέρας θα ανακαλύψεις γεύσεις που θα σε εκπλήξουν όπως το θράψαλο με κουσκούς ή πλιγούρι. Άλλωστε, όλο το σκηνικό με τα τραπεζάκια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι μια έκπληξη που σε περιμένει καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ για να σου θυμίσει τις όμορφες στιγμές που τόσο σου έχουν λείψει.

Επτανήσου 15, πλ. Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406, Facebook: Κυβέλη, Instagram: kyveli_kypseli 

.BOND your healthy escape

Επιστροφή στη φύση, απολαμβάνοντας γεύσεις και ποτά.

ΕΠΕΞ Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Ο καιρός άνοιξε, τα μέτρα χαλάρωσαν και επιτέλους μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου ένα χορταστικό πρωινό ή brunch με υγιεινούς φυσικούς χυμούς και εξαιρετικό καφέ για το ξεκίνημα της ημέρας, τα αγαπημένα σου κοκτέιλ ένα ήσυχο απόγευμα, ποιοτικό φαγητό και εκλεκτά κρασιά σε βραδιές γεμάτες από φιλικές συζητήσεις. Εδώ θα τα βρεις όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Οι συνθήκες επιβάλλουν εξωτερικούς χώρους και το .BOND γίνεται ο κατάλληλος προορισμός για να απολαύσεις καλοκαιρινή δροσιά με τις απαραίτητες αποστάσεις και όλη την απαιτούμενη ασφάλεια.

Μια τεράστια καταπράσινη αυλή μακριά από πολυσύχναστους δρόμους και τη φασαρία, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις πάει μια εκδρομή κάπου έξω από την Αθήνα! Ο μεγάλος εξωτερικός χώρος σού δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις κάποιο από τα τραπεζάκια που είναι στημένα σε διαφορετικά σημεία, αλλά, όπου κι αν επιλέξεις να καθίσεις, θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία. Χαλάρωση, απόλαυση και επαφή με το φυσικό περιβάλλον σε έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί για να σε παρασύρει μακριά από την αστική καθημερινότητα. Στο .BOND, πέρα από τις γεύσεις που σε περιμένουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, θα νιώσεις τον «δεσμό» του με τη φύση να σε εμπνέει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και σκέψης.


Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου τηλεφωνικά στο 210 9902035.

Μεγάλης του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, 210 9902035, Facebook: Bond Restaurant Bar, Instagram: bond_restaurant_bar 

Ella greek cooking

Έλα να δοκιμάσεις δημιουργική ελληνική κουζίνα!

ΕΠΕΞ Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Προσωπικά, τη Νένα Ισμυρνόγλου την αγαπώ ιδιαιτέρως, γιατί μου έχει χαρίσει συνταγές (με πρώτη το τρομερό φρικασέ) που είναι οι αγαπημένες όλης της οικογένειας. Γι’ αυτό το Ella, το στέκι όπου η σεφ μοιράζεται την αγάπη της για την κουζίνα, ξεχωρίζει ανάμεσα σε εκείνα τα food-spots της Αθήνας κάθε φορά που αναζητώ ελληνικό φαγητό μέσα από μια ιδιαίτερη δημιουργική ματιά.

Το Ella είναι ένας χώρος που τιμά τη μεσογειακή παράδοση αλλά και τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας, αφού αυτά γίνονται βάση για τις ευφάνταστες δημιουργίες της σεφ. Εκλεκτά κρέατα, φρέσκα θαλασσινά, δροσερές σαλάτες εποχής, χειροποίητες πίτες, συνθέτουν τη γαστρονομική εικόνα της Ελλάδας σε μια εκδοχή που σε εκπλήσσει ευχάριστα. Τα χειροποίητα ντολμαδάκια με ρύζι, καβουρδισμένο αμύγδαλο και γιαούρτι μαστίχας, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με γαλομυζήθρα Κρήτης, τα dumplings γαρίδας σε ζωμό καραβίδας, κακαβιά και γάλα καρύδας αλλά και το εξαιρετικό μοσχαρίσιο οσομπούκο με μάραθα, σιγομαγειρεμένο, με πουρέ αρακά είναι ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Στις επιλογές του μενού θα βρεις πιάτα της σχάρας ή ψητά που ξεχωρίζουν – must-try το κοτόπουλο χουνκιάρ με πέστο βασιλικού και πουρέ μελιτζάνας αλλά και το λαβράκι με σάλτσα κακαβιά, κρόκο Κοζάνης και αχνιστά χόρτα. Ιδανικός προορισμός για μεσημεριανό lunch break ή βραδινή βόλτα, το Ella θα σου προτείνει μια λίστα από εκλεκτά ελληνικά κρασιά αλλά και αποστάγματα για να συνοδεύσεις τα πιάτα του μενού, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, στη Μητροπόλεως, το Ella είναι εκείνο το σημείο που τιμά την ελληνική γαστρονομία, ανεβάζοντας το επίπεδό της μέσα από την αυθεντικότητα και την ουσία που κρύβει κάθε συνταγή.

Μητροπόλεως 26, 210 3315547, Facebook: Ella Greek Cooking, Instagram: ellagreekcooking 

Fish Market

Οι ελληνικές θάλασσες εμπνέουν τη fusion κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με το ψάρι. Είναι το άρωμα της θάλασσας, η μοναδική φύση του τόπου μας αλλά και η εικόνα του ψαρά που ξανοίγεται με τη βάρκα του που κάνουν τη γεύση του ψαριού τόσο οικεία και ξεχωριστή. Το Fish Market ανεβάζει αυτήν τη γεύση ένα επίπεδο πιο πάνω, προτείνοντας συνταγές επηρεασμένες από τη fusion γαστρονομία και μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας τη θαλασσινή αύρα της ελληνικής ακτογραμμής.

Εδώ οι πόρτες ανοίγουν από το πρωί, προσφέροντας ολόφρεσκα ψάρια για να μαγειρέψεις σπίτι σου –ή έρχονται σπίτι σου φρεσκομαγειρεμένα–, και σε καλωσορίζουν όλη μέρα σε έναν χώρο όπου η απόλαυση των ψαριών και των θαλασσινών ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ιδανικός προορισμός για lunch break από τη δουλειά ή επαγγελματικά ραντεβού με finger food πιάτα που ετοιμάζονται αριστοτεχνικά από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας. Καρπάτσιο λαβράκι με μαύρο ντοματίνι και τηγανητή κάππαρη, σεβίτσε μυλοκόπι σε ζελέ λαδολέμονο αλλά και μύδια σοτέ με ούζο, τσίλι και λάδι κόλιανδρου είναι στις must επιλογές.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το εξαιρετικό σούσι και τατάκι από φρέσκα ψάρια ημέρας αλλά και τα φρέσκα στρείδια που συνοδεύονται από τέσσερις διαφορετικές σος. Οπωσδήποτε συνόδευσε τις γεύσεις σου με κάποιο από τα εκλεκτά βιολογικά κρασιά που προτείνει το Fish Market, όλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Οι βραδινές συναντήσεις στο Fish Market έχουν τον δικό τους γαστρονομικό αέρα, με επιλογές όπως το χταπόδι που σιγομαγειρεύεται για πέντε ώρες sous-vide ή το φιλέτο μπακαλιάρου με μαύρη tempura. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το απολαύσεις σε ένα περιβάλλον με τραπεζάκια έξω, που σε μεταφέρει σε καλοκαιρινό σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας.

Δορυλαίου 7, Αθήνα, 210 6918991, Facebook: Fish-Market, Instagram: fishmarket.restaurant 

Μπούλης Σουβλατζίδικον

Το σουβλάκι ξαναβρίσκει τη γεύση που αρμόζει στην ιστορία του.

Τραπεζάκια έξω Facebook Twitter

Το σουβλάκι είναι ίσως από τις πιο σταθερές αξίες που σε ακολουθούν σε αυτήν τη ζωή. Αλλά ακόμα κι αυτή η τόσο γνώριμη και οικεία γεύση μπορεί να σε εκπλήξει, αν δοκιμάσεις την πιο ποιοτική εκδοχή της. Στον Μπούλη θα βρεις το πιο νόστιμο σουβλάκι στην πόλη – αυτό λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει και η γνώμη τους είναι, τελικά, αυτή που μετράει περισσότερο. Κι αυτό γιατί οι αγνές πρώτες ύλες και οι χειροποίητες παρασκευές συνδυάζονται για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο. Εδώ τα εκλεκτά κρέατα ψήνονται την ώρα της παραγγελίας και τα λαχανικά κόβονται εκείνη τη στιγμή για να αναδείξουν με τη φρεσκάδα τους κάθε πιάτο. Κάτι που σημαίνει ότι «Θα φάτε καλά, αλλά αργά… Υπομονή…», όπως λέει η κορνίζα του μαγαζιού.

Ανάμεσα σ’ εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις, σε μερίδα ή τυλιχτό, είναι το χειροποίητο μπιφτέκι από κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλά και το λεπτοκομμένο φιλέτο από μπριζόλα λαιμού που θα ζητήσεις με το όνομα «Μπούλης» και θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για τον γύρο. Εξάλλου, εδώ η τυλιχτή πίτα ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Η χειροποίητη σος γιαουρτιού αντικαθιστά το τζατζίκι, ενώ η φρεσκομαγειρεμένη κόκκινη σάλτσα θυμίζει γεύσεις από παλιά. Αν θέλεις να προσθέσεις πατάτες, μπορείς να το ζητήσεις ελεύθερα και, φυσικά, μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από γνήσιες φρεσκοκομμένες πατάτες που καθαρίζονται στο χέρι και τηγανίζονται τη στιγμή που θα τις ζητήσεις, ώστε να προσφέρονται πάντα φρέσκες!

Ο Μπούλης στήνει τα τραπεζάκια του έξω, ροκάρει καθημερινά (θα ακούσεις από σκληρές μέχρι πιο λάιτ επιλογές) και σε υποδέχεται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Ένα στέκι όπου θα πετύχεις από celebrities μέχρι καθημερινούς πελάτες, αφού η αυθεντική γεύση γίνεται προορισμός για όλους!

Πλαταιών 52, Κεραμεικός, 210 3453883, Facebook: Ο Μπούλης, Instagram: boulis_souvlaki 

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ