ADVERTORIAL
 

 

Αυτό το καλοκαίρι η street κοινότητα «γυρίζει» την Αθήνα με τον δικό της τρόπο. Χορευτικές ομάδες που ενώνονται στους δρόμους, παρέες που συναντιούνται στις μπασκέτες της γειτονιάς μόλις πέσει ο ήλιος, bmxάδες που μετατρέπουν σε πίστα ό,τι μπορεί να θεωρεί εμπόδιο και άλλοι που έκαναν τις βόλτες στα πάρκα, αγαπημένη τους συνήθεια. Οι street ομάδες της πόλης είναι εδώ, κάθε μία με τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Η ενέργεια τους δεν περιορίζεται. Περνάει από τα βήματα τους και γίνεται κίνητρο για να κατακτήσουν με τον δικό τους τρόπο μια Αθήνα που μοιάζει να μη κοιμάται ποτέ. Το στυλ και το ύφος τους συναντιέται στις γραμμές του adidas Originals Forum.  Είναι original. Όπως και η έκφραση τους. 

 

Αυτό το καλοκαίρι η street κοινότητα «περπατά» την πόλη αλλιώς

 

Οι χορευτές 

Στην πλατεία της Ομόνοιας και στην Πανεπιστημίου, στα στενά της Κυψέλης και των Εξαρχείων, ομάδες από όλες της εθνικότητες γίνονται ένα γύρω από τη μουσική. Χορεύουν αυθόρμητα, χωρίς οργάνωση, freestyle, αυτοσχεδιάζοντας, μόνοι ή σε groups, κάνοντας battles ή διαγωνισμούς. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ωράριο ούτε ραντεβού, απλά συναντιούνται και πορεύονται μαζί στα σημεία που χορεύουν. Άλλοι πάλι ξεκινούν μόλις βραδιάσει, και ανάψουν τα φώτα, με χορευτικά projects που δίνουν ενιαία κίνηση και δημιουργούν στην αστική όψη της Αθήνας ένα ατέλειωτο νυχτερινό πάρτι, με δικό τους ρυθμό. 
 

 

Αυτό το καλοκαίρι η street κοινότητα «περπατά» την πόλη αλλιώς
Οι μπασκετικοί  

Τα υπαίθρια γήπεδα γεμίζουν μόλις πέσει ο ήλιος και η ζέστη. Γύρω στις επτά, από τους Αμπελόκηπους, δίπλα στο μετρό, όπου συχνάζουν οι Φιλιππινέζοι, και από το Μετς μέχρι τη Νέα Ιωνία, οι μπασκέτες της γειτονιάς γεννούν τα πιο αυθεντικά παιχνίδια. Παρέες αυτοσχέδιες που οργανώνονται μεταξύ αγνώστων, ομάδες που κρατούν από παλιά, φίλοι που μεγάλωσαν παίζοντας από μικροί σε αυτά, κάτοικοι της περιοχής που θα προτιμήσουν την ελευθερία ενός ανοιχτού γηπέδου, μαθητές που σουτάρουν σκεπτόμενοι τα δικά τους μπασκετικά πρότυπα ή και νέοι εργαζόμενοι που θα έρθουν με μια μπάλα μετά το σχόλασμα, για να διώξουν την πίεση της δουλειάς. Ο παλμός της γειτονιάς χτυπά στα μέρη που ενώνουν τους ανθρώπους της. Και σε κάθε παιχνίδι μπορείς να δεις τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα. 
 

 

 

 

Οι bmxάδες 

Για αυτούς τα πάντα είναι πίστα. Από την πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου κάνουν τις φιγούρες τους δίπλα στον κόσμο και τα μάρμαρα στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, μέχρι το Άλσος Συγγρού στα βόρεια, στο οποίο οι λάτρεις του ποδηλάτου βρίσκουν τα δικά τους μονοπάτια. Ακόμη και δίπλα στη θάλασσα, στα skate parks της Γλυφάδας, τις «Ξύλινες» και τους παραλιακούς δρόμους, μετά τον Φλοίσβο, η καλοκαιρινή Αθήνα περνάει από τους τροχούς τους. Με την αδρεναλίνη στα ύψη, οι bmxάδες μετατρέπουν τα πάντα σε εμπόδιο, και την ίδια στιγμή σε πρόκληση. Είναι τα αγάλματα και τα σκαλοπάτια, οι εξέδρες και τα κάγκελα, οι δρόμοι των πάρκων και οι πυλωτές των οικοδομών. Σύμβολα της πόλης που εμπνέουν τους ίδιους με τρόπο ξεχωριστό. 
 

 

Αυτό το καλοκαίρι η street κοινότητα «περπατά» την πόλη αλλιώς

 

Οι παρέες των Πάρκων

Με την αγάπη τους για αυτά να ξεκινά από την καραντίνα, και τις εξορμήσεις τους σε green spots που απέκτησαν ξανά ζωή, οι φίλοι που θα προτιμήσουν τα πάρκα για την έξοδο τους, πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Η urban πλευρά της πόλης, ξαπλώνει στα γρασίδια τους, ακούει μουσική σε φορητά ηχεία, διαβάζει ή εκφράζεται καλλιτεχνικά δημιουργώντας, στις πράσινες οάσεις της Αθήνας. Είναι το slag line στο πάρκο του Μεγάρου Μουσικής και η υπαίθρια γυμναστική στο Πεδίον του Άρεως που έφερε και πάλι τον κόσμο στην έκταση του, οι βόλτες στον Εθνικό κήπο και τα πικ νικ που θα δεις να κάνουν φοιτητές όπου η σκιά των δέντρων προσφέρει λίγη δροσιά. 

 

Η street κουλτούρα της Αθήνας μοιάζει πιο ζωντανή από ποτέ. Και οι ομάδες τους περπατούν την πόλη με τα adidas Originals Forum κάνοντας κάθε τους βήμα, έκφραση.