ADVERTORIAL

Φαντάσου να δουλεύεις κάπου όπου να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα και ανεξάρτητα από το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκεία ή τη φυλή σου. Σε έναν απόλυτα ασφαλή χώρο, μέσα στον οποίο μπορείς να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου. Σε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που, εδώ και χρόνια, στηρίζει τη διαφορετικότητα, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους και αποδεικνύοντας σταθερά ότι το να βγαίνεις όπως είσαι στην καθημερινή σου δουλειά δεν είναι μόνο απόλυτα αποδεκτό αλλά γιορτάζεται κιόλας. 

Κοινώς, καλωσήλθες στην Teleperformance, έναν από τους πιο συμπεριληπτικούς, διαφορετικούς, πολυπολιτισμικούς και πολύχρωμους χώρους εργασίας σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούσε να λείπει, προφανώς, από την πρωτοβουλία Αthens Pride 2024*, αγκαλιάζοντας και φέτος τα δικαιώματα της LGBTQIΑ+ κοινότητας και συμβάλλοντας στην απήχηση και την ενίσχυση των φωνών τους. Γιατί στην Teleperformance Greece δεν υπάρχουν «ταμπέλες», διακρίσεις και στερεότυπα κι αυτό είναι κάτι που βιώνουν καθημερινά όλοι οι άνθρωποί της. 

Με τη νέα παγκόσμια καμπάνια «Together we thrive: Be you. Be bold. Belong» μας υπενθυμίζει εκ νέου πως όταν ένας χώρος εργασίας γίνεται safe zone, καταφέρνει να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί σε αυτόν όχι μόνο η LGBTQIΑ+ κοινότητα αλλά ολόκληρη η κοινωνία.

Οι άνθρωποί της θα είναι πάντα η μεγάλη δύναμή της, γι’ αυτό, στοχεύοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της LGBTQIA+ κοινότητας, γιορτάζει τη μοναδικότητα του καθενός από αυτούς.

Η υπερηφάνεια δεν αφορά, άλλωστε, μόνο τα πάρτι, τις σημαίες με ουράνια τόξα, τις πολύχρωμες στολές και τις παρελάσεις. Αντιθέτως, είναι ένας συνεχής αγώνας για ισότητα που δίνεται τελικά στα απλά, καθημερινά πράγματα – από το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι και την αποδοχή που έχεις μέσα σε αυτό μέχρι τις σχέσεις με τους γύρω σου αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Εδώ ακριβώς είναι που έρχεται η Teleperformance, ως αδιαμφισβήτητος σύμμαχος της LGBTQIΑ+ κοινότητας, να σπάσει τις προκαταλήψεις και να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια από τον δρόμο προς την πραγματική ένταξη. Και ποιοι καλύτεροι να το επιβεβαιώσουν από τους ίδιους τους υπαλλήλους της, που μπορούν περήφανα να λένε ότι γνωρίζουν καλά πώς ακριβώς είναι να εργάζεσαι σε μια εταιρεία που καλλιεργεί την ασφάλεια και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.

 

Ένα περιβάλλον που καλλιεργεί μια κουλτούρα ενότητας, σεβασμού και ευαισθητοποίησης

Στο πλαίσιο αυτό ο Άλεξ Κάβδας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Teleperformance στον Πειραιά, όπου συνάντησε τέσσερις υπαλλήλους της, τη Σόζη, τον Ιωάννη, τον Chris και διαδικτυακά τον Pablo, για να συζητήσει μαζί τους την προσωπική τους θέση και εμπειρία σχετικά με το coming out, την αποδοχή από τον περίγυρο και τον ίδιο τους τον εαυτό, τις δυναμικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί εντός της LGBTQIA+ κοινότητας και πόσο κομβικό είναι, τελικά, ένα περιβάλλον που καλλιεργεί μια κουλτούρα ενότητας, σεβασμού και ευαισθητοποίησης. Κι εκείνοι με τη σειρά τους μοιράστηκαν τις τόσο κοινές, αλλά ταυτόχρονα, τόσο διαφορετικές ιστορίες αποδοχής του εαυτού και της ταυτότητάς τους, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο ταξίδι τους μέσα στην κοινότητα. 

«Αν το σκεφτείς, η κοινότητα είναι μια οικογένεια και όπως όλες οι οικογένειες φωνάζουμε ο ένας στον άλλο, τσακωνόμαστε, παρεξηγούμαστε. Αλλά αν κάποιος εκτός της κοινότητας διανοηθεί να μας πειράξει, τότε ενωμένοι θα τον αντιμετωπίσουμε. Εντός της κοινότητας, όμως, ναι, θα φωνάξουμε, δεν θα υπάρχει η απόλυτη αποδοχή, όπως ακριβώς στις οικογένειες. Οφείλω την ωραία μου ζωή στη μητέρα μου, αυτή πάντα μου έλεγε να είμαι καλή με τους ανθρώπους, ώστε μια μέρα να είναι καλοί και μεταξύ τους. “Να είσαι καλή”, μου έλεγε, “να τους χαμογελάς και να τους δίνεις αυτό που τους λείπει”. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εντός της κοινότητας που έχουν ζήσει στο μίσος», λέει η Σόζη.

 

Για τον Γιάννη όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην αλληλεγγύη. «Μέσα στην κοινότητα υπάρχει μεγάλη διαφορετικότητα και νομίζω ότι πρώτα πρέπει να αποδεχθούμε τον εαυτό μας και τη διαφορετικότητά μας εντός, πριν βγούμε έξω, ζητώντας να μας αποδεχθούν όλοι οι υπόλοιποι. Πιστεύω ότι αν δεν βοηθάς με τη στάση και τις πράξεις σου όσους χρειάζονται βοήθεια και απλώς κοιτάζεις αλλού, είναι σαν να βοηθάς τους κακοποιητές», σημειώνει. 

Ο Chris, πάλι, ονειρεύεται έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι ίσοι με όλους και γιορτές σαν τον Μήνα Υπερηφάνειας θα είναι απλώς περιττές. «Στις περισσότερες εταιρείες γιορτάζουν τον Μήνα Περηφάνειας και τέλος. Όταν ήρθα στην Teleperformance μού έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο συμπεριληπτικό είναι το περιβάλλον. Ήταν τόσο έντονη η αποδοχή στο περιβάλλον εργασίας που άρχισα να έχω πρόβλημα όταν επέστρεφα σπίτι. Περνούσα 8 ώρες σε έναν χώρο όπου όλοι αποδέχονταν ποιος είμαι, τι είμαι, δεν υπήρχαν ερωτήσεις, και μετά έπρεπε να επιστρέψω στην πραγματικότητα της καθημερινότητας. Αν μπορούσα να ονειρευτώ κάτι, αν και είναι ουτοπικό, θα ήταν ένα μέλλον στο οποίο δεν θα χρειαζόταν να γιορτάζουμε τον Μήνα Υπερηφάνειας, γιατί δεν θα γίνονταν τέτοιες συζητήσεις. Οι άνθρωποι δεν θα χρειαζόταν να κρύβουν ποιοι είναι και τι θέλουν και δεν θα χρειαζόμασταν καν την κοινότητα, γιατί όλοι θα ήταν μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας, αυτής των ανθρώπων», εξηγεί. 

 

«Η Ισπανία είναι μια χώρα στην οποία η αποδοχή της LGBTQIA+ κοινότητας είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι παντού έτσι. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, έζησα μια μεταβατική περίοδο γιατί, αν και υπάρχει αποδοχή, υπάρχουν πολλά ταμπού και οι άνθρωποι δεν μιλάνε τόσο εύκολα γι’ αυτό. Νιώθω ασφαλής γιατί αν κάποιος πει ή κάνει κάτι που θα με προσβάλλει, αυτή η εταιρεία έχει πολιτικές προστασίας και αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον μιλούν ανοιχτά για την ταυτότητά τους και αυτό είναι σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε την ορατότητα για να νιώσουμε κανονικοί εντός και εκτός κοινότητας – και για να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι και να νιώσουν καλά με αυτό που είναι», προσθέτει ο Pablo από την πλευρά του.

Αν χρειαζόταν να βγάλουμε, επομένως, ένα και μοναδικό συμπέρασμα για την Teleperformance, αναμφίβολα θα ήταν πως οι άνθρωποί της θα είναι πάντα η μεγάλη δύναμή της, γι’ αυτό, στοχεύοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της LGBTQIA+ κοινότητας, γιορτάζει τη μοναδικότητα του καθενός από αυτούς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι έχει περήφανα υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας (PDF) και φροντίζει να καλλιεργεί καθημερινά μια εταιρική κουλτούρα όπου οι εργαζόμενοί της μπορούν να φέρνουν τον αυθεντικό εαυτό τους στη δουλειά, προκειμένου να αναπτύσσονται επαγγελματικά και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

* Φέτος η Teleperformance συμμετέχει στο Athens Pride 2024 ως χορηγός, συμπράττοντας με τη ΜΚΟ Υπερήφανοι Γονείς. Οι Υπερήφανοι Γονείς αποτελούν μια ομάδα υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά. 

 

Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της Teleperformance στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη εδώ.