ADVERTORIAL
Είναι πολλές οι φορές που θέλουμε να φάμε ένα γρήγορο και γευστικό street food όπως θα το έφτιαχναν στη πιο ποιοτική και νόστιμη καντίνα. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θέλουμε να φύγουμε και απ' το σπίτι -πού να τρέχουμε τώρα;-ενώ και το delivery έχουμε αποφασίσει να το περιορίσουμε. 

Αν διανύουμε και περίοδο κατά την οποία νηστεύουμε ή απλώς έχουμε μειώσει την κατανάλωση κρέατος, τότε... ας το αφήσουμε καλύτερα. 

Όμως, πεινάμε.

 

 

Η συνταγή για τα sloppy joes, τα οποία γίνονται στο πι και φι είναι εύκολη και ποτέ δεν απογοητεύει. Άλλά αφού το κύριο συστατικό τους είναι ο κιμάς, πώς γίνεται να την απολαύσουμε χωρίς να βγούμε απ' το πρόγραμμα, αλλά και χωρίς να πρέπει να συμβιβαστούμε με μια εκδοχή τους που σε τίποτα δε θυμίζει το ζουμερό και απολαυστικό αυθεντικό sloppy joe που αγαπούν οι κρεατοφάγοι;
Τη λύση μας δίνει το The Vegetarian Butcher με τον plant-based κιμά Magic Mince, φτιαγμένο από λάτρεις του κρέατος για λάτρεις της γεύσης του κρέατος. Κάτι που σημαίνει πως, με μεράκι και προσοχή, αυτό το χορτοφαγικό προϊόν φτιάχτηκε έτσι ώστε να διατηρεί όλα όσα μας αρέσουν τόσο στο κρέας (τη γεύση και την υφή), έτσι ώστε να το απολαμβάνουμε όλοι, ανεξαρτήτως των διατροφικών μας προτιμήσεων. 

Ο κιμάς σόγιας Magic Mince, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο, και μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κιμά σε κάθε κλασική και μη συνταγή στην οποία έχουμε μάθει να τον απολαμβάνουμε.
 

Sloppy joes με κιμά Magic Mince

  • Υλικά για 2 μερίδες
  • 300 γρ. κιμά Magic Mince του The Vegetarian Butcher
  • 2 κoυτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 κουτ.σούπας κέτσαπ
  • 1/2 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φέτες τυρί τσένταρ ή κάποιο vegan τυρί της αρεσκείας μας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για 1 λεπτό στο τηγάνι να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε οι δύο φέτες του ψωμιού να παραμείνουν ενωμένες στην άκρη για να συγκρατήσουμε μετά τον κιμά.

Αποσύρουμε τα ψωμάκια και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε ξανά το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.

Προσθέτουμε τον κιμά Magic Mince και το σκόρδο, και ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά.

Προσθέτουμε την Worcestershire sauce, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό και αφήνουμε λίγο το μείγμα να δέσει εκτός φωτιάς.

Στη συνέχεια, αφού έχει πιει τα πολλά υγρά, προσθέτουμε στο ψωμάκι μια γενναιόδωρη κουταλιά κιμά και βάζουμε από πάνω μια φέτα τυρί.

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως θα κάναμε και σε κάποιο μπέργκερ, αλλά και λίγο γιαούρτι. 
 

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

www.thevegetarianbutcher.gr

Instagram: thevegetarianbutcher_gr

 

Last Banner