#ScienceCooks: Ένα μαγειρικό challenge δείχνει τι συμβαίνει όταν η υψηλή γαστρονομία συναντά την ασφάλεια των τροφίμων Facebook Twitter

#ScienceCooks: Ένα μαγειρικό challenge δείχνει τι συμβαίνει όταν η υψηλή γαστρονομία συναντά την ασφάλεια των τροφίμων

0
ADVERTORIAL
Το φαγητό δεν είναι μόνο ένα μέσο επιβίωσης – είναι και μία απόλαυση. Κι αν υπάρχει κάτι  που γνωρίζουμε καλά το 2022, είναι πως εξίσου σημαντική με τη γεύση του, είναι και η ποιότητα των υλικών που επιλέγουμε για τις συνταγές μας. Άλλωστε, απ’ αυτήν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό η υγεία και η ευεξία μας. 
 
Στη θεωρία το κατανοούμε απόλυτα. Στην πράξη, όμως, τι συμβαίνει όταν η υψηλή γαστρονομία συναντά την ασφάλεια των τροφίμων; Την απάντηση δίνει μία ξεχωριστή μαγειρική πρόκληση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, σε ένα βίντεο που διαρκεί μόλις 11 λεπτά.  
 
Στο challenge με τίτλο #ScienceCooks, δύο επιστήμονες τροφίμων, η Iva Doric από την Κροατία και ο Ερμόλαος Βερβέρης που ζει στην Ιταλία, συνάντησαν τους διακεκριμένους σεφ Pipsa Hurmerinta από τη Φινλανδία και τον Πορτογάλο Fabio Bernardino. Οι πρώτοι εξασφάλισαν την ασφάλεια του φαγητού και οι τελευταίοι προετοίμασαν θρεπτικά γεύματα με συστατικά που επέλεξαν οι επιστήμονες. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και τους τέσσερεις. 
 
Η πρόκληση θύμισε έντονα διαγωνισμό, η φράση «δε θέλω να σε αγχώσω» ακούστηκε όχι μία, αλλά δύο φορές, προκαλώντας άγχος και σ’ εμάς που την είδαμε στην οθόνη και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο.
 
Η Pipsa ετοίμασε μία burrata με ροδάκινα, κρεμμύδι εσαλότ και αγγούρι τουρσί. Ο Fabio, από την πλευρά του, έφτιαξε γαρίδες και σπαράγγια «acorda», ένα παραδοσιακό πορτογαλικό πιάτο με ψωμί, μυρωδικά και αυγά ποσέ. Παρουσιάζοντας την εκτέλεση των συνταγών τους, έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, όπως, για παράδειγμα, ότι η burrata καλό είναι να μείνει 20 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τη χρησιμοποιήσουμε στο πιάτο, ή πώς το υλικό της συσκευασίας μπορεί να μεταφέρει χημικές ενώσεις όταν έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα.
 
 

Η εποχή που πιστεύαμε ότι γεύση και υγεία δεν πάνε μαζί, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πια, αναγνωρίζουμε πως όσο περισσότερο αγαπάμε το σώμα μας, τόσο περισσότερο πρέπει να το φροντίζουμε. Επιλέγουμε συνειδητά τα τρόφιμα που βάζουμε στον οργανισμό μας και η EFSA είναι εδώ για να μας βοηθήσει σε αυτή μας την προσπάθεια. Με την εκστρατεία  #EUChooseSafeFood μάς ενθαρρύνει να αφιερώνουμε χρόνο για να είμαστε προσεκτικοί στις καθημερινές διατροφικές συνήθειές μας, ενώ μας κάνει γνωστό ότι επιστήμονες από όλη την ΕΕ επανεξετάζουν συνεχώς τα δεδομένα και αξιολογούν τους πιθανούς κινδύνους, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα τροφίμων στις αγορές και τα καταστήματα είναι ασφαλή. 

 
Ανακαλύψτε περισσότερα για την εκστρατεία #EUChooseSafeFood εδώ.
 
Good Living
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
GOOD LIVING
«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, μιλά για τη βία των ανηλίκων, τις συνθήκες εκδήλωσής της αλλά και τη σημασία της κατανόησής της, με αφορμή το πρόγραμμα “It’s up to You(th)”.
GOOD LIVING
Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Με αφορμή το πρόγραμμα “It’s Up to You(th)", η Ψυχολόγος, MSc, PhD (c) Βικτώρια Κατσιαμάκη εξηγεί τη σημασία του να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των εφήβων και γιατί το να συνειδητοποιείς ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι ήδη ένα σπουδαίο πρώτο βήμα.
GOOD LIVING
Το Kalavrita Botanica Hotel & Spa καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στους επισκέπτες του

Το Kalavrita Botanica Hotel & Spa καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στους επισκέπτες του

Με φιλοσοφία συνδεδεμένη με το περιβάλλον, την αυτάρκεια αλλά και τη γνώση, το ξενοδοχείο επένδυσε στη βιωσιμότητα και διακρίθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Zero Waste Horeca, που υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola.
GOOD LIVING
«Alkyna Lifestyle Beach Resort»:

Το «Alkyna Lifestyle Beach Resort» φέρνει τη βιωσιμότητα στην κερκυραϊκή φιλοξενία

Μέλος των βραβευμένων Ella Resorts, το ξενοδοχείο διακρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Waste HoReCa που υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola.
GOOD LIVING
«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

H Νικολέττα Κολομπούρδα, Chief People Officer & Μέλος της Διοίκησης Lidl Ελλάς μιλά για την πιστοποίηση της εταιρείας ως Top Employer και τη σημασία της ενσυναίσθησης σε έναν κόσμο ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.
GOOD LIVING
Παπαστράτος: 95 χρόνια δέσμευσης στους ανθρώπους και την καινοτομία, με σταθερή αναγνώριση ως Κορυφαίος Εργοδότης

Παπαστράτος: 95 χρόνια δέσμευσης στους ανθρώπους και την καινοτομία, με σταθερή αναγνώριση ως Κορυφαίος Εργοδότης

Η φετινή διάκριση από το Top Employers Institute επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία συνεχίζει να κάνει τη διαφορά στην εταιρική κουλτούρα, χτίζοντας ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον.
GOOD LIVING
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
GOOD BUSINESS DIRECTORY 6
Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη μάς βοηθά να ενισχύουμε ό,τι είναι δημιουργικό και να παίρνουμε αποφάσεις με καλύτερα δεδομένα.
GOOD BUSINESS DIRECTORY 6

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ