Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, αλλά για τα μοντέλα αυτά, μια εικόνα άξιζε μια καριέρα πολλών ετών. Συνήθως τέτοιες φωτογραφίες polaroid χρησιμεύουν ως σημείο αναφοράς, όταν τα μοντέλα έχουν την πρώτη τους συνάντηση με κάποιο περιοδικό. Αργότερα, η polaroid αυτή μπορεί να φτάσει στα χέρια εκδοτών και φωτογράφων.

''Είναι μια πρώτη δοκιμή μεταξύ φωτογράφου και μοντέλου, και μια ευκαιρία για το μοντέλο να τον μαγέψει", λέει η διευθύντρια κάστινγκ της Vogue, Helena Suric.

 

Με μία απλή φωτογραφία το μοντέλο έχει την ευκαιρία να δώσει μια πρώτη εντύπωση σε φυσική μορφή. Τι σκέψεις έκαναν τότε τα πετυχημένα σήμερα μοντέλα, όταν τις τράβηξαν αυτές τις polaroid φωτογραφίες για το πρώτο τους κάστινγκ στη Vogue;

 

 

1. Andriana Lima

 

 


Πώς αισθάνθηκες όταν σε τράβηξαν αυτή τη φωτογραφία;

Ήμουν νευρική και ταυτόχρονα περήφανη. Σκεφτόμουν "πώς βρέθηκα εδώ;". Πώς ένα κορίτσι από μια μικρή πόλη της Βραζιλίας που φορούσε T-shirts, σκισμένα τζιν σορτς, και έτρεχε στην παραλία κατάφερε να περάσει τις μεγάλες γυάλινες πόρτες της Vogue; Πραγματικά, δεν ξέρω πώς συνέβη, αλλά ήμουν εκεί και ήταν εκπληκτικό.

 

Θυμάσαι τίποτα παράξενο από εκείνη τη μέρα;

Ήμουν πολύ ενημερωμένη για τα πάντα. Το μυαλό μου έτρεχε συνεχώς, όμως τα είχα όλα ξεκάθαρα μέσα μου, ενώ περίμενα με δεκάδες άλλες όμορφες νεαρές κοπέλες. Αισθάνθηκα καλύτερα όταν συνειδητοποίησα ότι όλες βρίσκονταν στην ίδια θέση που ήμουν κι εγώ. Αυτό με βοήθησε να έχω λιγότερο άγχος.

 

 

2. Alana Zimmer

 

 

 

Πώς αισθανόσουν που σε τραβούσαν φωτογραφία από τη Vogue;

Ήταν πριν από πολύ καιρό, περίπου οκτώ χρόνια για να είμαστε ακριβείς. Όταν το πρακτορείο μου μου το ανακοίνωσε, ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη αλλά και πολύ αγχωμένη. Ήταν μια ευκαιρία ζωής το να σε πάρουν για συνέντευξη σε ένα τόσο γνωστό περιοδικό μόδας.

 

Συνέβη τίποτα περίεργο εκείνη τη μέρα;

Νομίζω ότι εκείνη τη μέρα είχα άλλα δέκα καστινγκ. Ήταν μια πολύ αγχωτική περίοδος, γιατί έτρεχα όλη μέρα. Ήμουν συνεχώς στο τηλέφωνο και κρατούσα ένα μικρό σημειωματάριο με όλα τα ραντεβού και ένα χάρτη. Δεν υπήρχαν smartphone τότε, και η διαδικασία να κλείνεις τις συνεντεύξεις ήταν πολύ πιο δύσκολη.

 

 

3. Karlie Kloss

 

 

 

Τι συναισθήματα θυμάσαι από εκείνη τη μερα;

Αυτή η φωτογραφία με πάει πίσω στο 2008 και θυμάμαι πόσο αγχωμένη ήμουν. Έμενα σε ένα ξενοδοχείο με τη γιαγιά μου. Πήγα και αγόρασα αυτό το πουλόβερ μια μέρα πριν - δεν ήξερα τι να φορέσω. 

 

Έγινε τίποτα παράξενο που θυμάσαι εκείνη την ημέρα;

Έτρεχα να προλάβω. Ήμουν σε ένα ταξί και μιλούσα στο τηλέφωνο με τον ατζέντη μου, λέγοντας του "Θεέ μου! Θα αργήσω, θα αργήσω στην Άννα!" Είχα καθυστερήσει μπορεί και δεκαπέντε λεπτά και νόμιζα ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Αλλά η διευθύντρια ήταν τόσο καλή που δεν νομίζω ότι το πρόσεξε καν πως άργησαν. 

 

 

4. Missy Rayder

 

 

 

Πώς αισθανόσουν εκείνη τη μέρα;

Ξέροντας ότι θα πάω στη Vogue ήμουν προφανώς αγχωμένη. Ήμουν πολύ μικρή τότε και είχα τρομοκρατηθεί αρκετά.

 

Είχε γίνει τίποτα ασυνήθιστο που θυμάσαι;

Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνη την ημέρα. Πάντα είμαι πολύ τυπική στα ραντεβού μου. Θυμάμαι ότι ήμουν λίγο αγχωμένη καθώς περίμενα, θέλοντας να κάνω μια καλή εντύπωση. Ένιωθα αρκετά αβέβαιη, καθώς δεν είχα τον αέρα μιας επαγγελματία.

 

 

5. Coco Rocha

 

 

 

Πώς αισθανόσουν εκείνη την ημέρα;

Η μαμά μου έκανε συλλογή με όλα τεύχη του Σεπτεμβρίου της αμερικανικής Vogue, από τη γέννησή μου το 1988, καθώς είχα γεννηθεί Σεπτέμβριο. Το να κάνεις κάστινγκ γι' αυτό το περιοδικό μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ήταν μια τεράστια τιμή για μένα. Δεν είχα ποτέ φιλοδοξίες να γίνω μοντέλο, οπότε έμοιαζαν όλα με μια τρελή βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ.

 

Έγινε τίποτα παράξενο που να θυμάσαι;

Αν θυμάμαι καλά, πρεπει να πήγα δύο φορές την ίδια ημέρα. Την πρώτη φορά, συναντήθηκα με κάποιον από τη συντακτική ομάδα, μετά έφυγα και δέχθηκα μια κλήση από τον ατζέντη μου ότι έπρεπε να πάω πάλι πίσω και να συναντηθώ με την Anna Wintour. Έφτιαξα τα μαλλιά μου και ξαναπήγα!

 

 

 6. Liu Wen

 

 

 

Πώς αισθάνθηκες στην πρώτη σου συνέντευξη για τη Vogue;

Ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένη, αλλά και πολύ αγχωμένη. Περισσότερο, ήμουν ενθουσιασμένη, γιατί ήξερα ότι ήταν μια ευκαιρία τεράστια για μένα. 

 

Είχε συμβεί τίποτα παράξενο εκείνη την ημέρα;

Θυμάμαι ότι εκείνη τη μέρα είχα κλείσει ακόμα ένα ραντεβού εκτός από τη Vogue. Εκτός από αυτό, τα αγγλικά μου ήταν πολύ χάλια και είχα αρχίσει να ανησυχώ για το πώς θα παρουσιάσω τον εαυτό μου.  

Ενώ περιμένα, θυμάμαι πως όσοι δούλευαν στο γραφείο, φαίνονταν απίστευτα απασχολημένοι, και ένιωσα σαν εισβολέας που ενοχλεί. Το casting πήγε καλά, και έτσι έφυγα νιώθοντας ανακουφισμένη και ενθουσιασμένη. 

 

 

7. Αrlenis Sosa

 

 

 

Tι συναισθήματα είχες εκείνη την ημέρα;

Ήμουν ενθουσιασμένη. Η μόδα ήταν κάτι καινούργιο για μένα, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενη που ζήτησαν να με δουν.

 

Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;

Είχα αργήσει λίγο, και ήμουν πολύ αγχωμένη. Δεν ήξερα την πόλη καλά, και χάθηκα στην Times Square. Μου τηλεφώνησε μέχρι και ο διευθυντής φωτογραφίας, επειδή ανησύχησε!

 

 

8. Caroline Trentini

 

 

 

Πώς αισθανόσουν εκείνη την ημέρα;

Ήμουν πολύ ντροπαλή αλλά το γραφείο με εντυπωσίασε.

 

Θυμάσαι τίποτα παράξενο;

Στην φωτογραφία, το κόσμημα που φορούσα στο λαιμό μου, μου το είχε δώσει το αγόρι μου για γούρι. Σήμερα είναι ο σύζυγός μου!