Stranger Things Facebook Twitter
Οι σχεδιαστές έπαιξαν με σουρεαλιστικούς όγκους, χρώματα εσπεριδοειδών και πλαστικοποιημένες υφές.

Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτό είναι καλό

0

Οι Τζακ ΜακΚάλοου και Λάζαρο Χερνάντες –έξυπνοι σχεδιαστές, με ισχυρό ένστικτο «της στιγμής»– δημιουργούσαν πάντα μόδα που μετέφερε χαρά και δυναμισμό. Ωστόσο, στα χρόνια τους στην Proenza Schouler η υπερβολική ανάλυση και η αυτοσυγκράτηση κάπως φρέναραν το αίσθημα ευφορίας. Στη δεύτερη συλλογή τους για την ισπανική Loewe με την ιστορία των 180 χρόνων, τα χρυσά αγόρια της αμερικανικής μόδας επιτέλους χαλάρωσαν, και σκοπεύουν να το διασκεδάσουν.

Ανάμεσα σε γιγάντιους κύβους, σαν υπερμεγέθη κουτιά παπουτσιών, και εξίσου τεράστια χνουδωτά πλάσματα της θάλασσας (έργα της Γερμανίδας εικαστικού Κοσίμα φον Μπονίν), οι σχεδιαστές έπαιξαν με σουρεαλιστικούς όγκους, χρώματα εσπεριδοειδών και πλαστικοποιημένες υφές.

Από το περσινό ντεμπούτο τους στον οίκο διατηρήθηκαν τα ασύγκριτα δερμάτινα μπουφάν τους που δημιουργούν την εντύπωση ότι το δέρμα έχει χυθεί σε καλούπι.

Parkas οχυρώθηκαν με διαστημικούς γιακάδες και κουκούλες, ενισχυμένα φουλάρια τεντώθηκαν σαν παραφουσκωμένοι ανεμοδείκτες, ενώ φαρδιά παλτό «πέταξαν» με προσθήκες καρό πάνελ στα πλαϊνά τους που έμοιαζαν με στρώματα θαλάσσης. Φορέματα-μισοφόρια από λάτεξ θα παρέπεμπαν σε εύθραυστα νεγκλιζέ αν δεν είχαν αυτήν τη γλιστερή επιφάνεια στολής κατάδυσης. Κομμάτια shearling σμιλεύτηκαν μέσα σε κοτλέ παντελόνια, καρό πουλόβερ και φουστάνια πλέχτηκαν από λεπτά δερμάτινα νήματα και μπουκλέ παλτό καλύφθηκαν από εκατοντάδες λακαρισμένες θηλιές που τους πρόσδιδαν όψη αχινού. Πλεκτά φορέματα με πετσετέ υφή αγκάλιασαν σφιχτά τα σώματα και σύρθηκαν στο έδαφος, ενώ άλλα φτιάχτηκαν από φτερά ή κορδόνια και συνδυάστηκαν με ζωηρόχρωμα οπάκ καλσόν.

Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe

Από το περσινό ντεμπούτο τους στον οίκο διατηρήθηκαν τα ασύγκριτα δερμάτινα μπουφάν τους που δημιουργούν την εντύπωση ότι το δέρμα έχει χυθεί σε καλούπι. Στην ανανεωμένη τους εκδοχή, τα κομμάτια αυτά θυμίζουν λιγότερο σασί αυτοκινήτου και πιο πολύ φιγούρες μολυβένιων στρατιωτών.

Γενικότερα, η συλλογή αποτελούσε φυσική συνέχεια όσων έδειξαν για την άνοιξη του 2026: με στιλπνές επιφάνειες, διογκωμένες σιλουέτες και υφές που παραπέμπουν στη ζωή της παραλίας, οι ΜακΚάλοου και Χερνάντες εγκαινίασαν πολύ γρήγορα τη νέα φάση της Loewe, όπου κάτω από το χαλαρό ύφος εξακολουθεί να εξελίσσεται ένα παράδοξο λεξιλόγιο βασισμένο σε παραδοσιακές τεχνικές και συνεχείς πειραματισμούς σε υλικά και τεχνολογία. Σε αντίθεση με την ποπ, οργανική Loewe του Τζόναθαν Άντερσον, η αμερικανική έκδοσή της διά χειρός Τζακ και Λάζαρο βαδίζει προς ένα πιο ρομποτικό, συχνά καρτουνίστικο μέλλον, βουτηγμένη σε καψαλιστά χρώματα, έντονες αντιθέσεις και παιχνίδια με τα υλικά.

Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Stranger Things Facebook Twitter
Φωτ.: Daniele Oberrauch / Gorunway.com/ Με την ευγενική παραχώρηση της Loewe
Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Μόδα & Στυλ / Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Ο Βρετανός σχεδιαστής συμφώνησε να δουλέψει τα επόμενα δύο χρόνια πάνω σε κομμάτια αρχείου του ισπανικού ομίλου και η πρώτη συλλογή με την ενέργεια και την καλλιτεχνική του υπογραφή αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Μόδα & Στυλ / Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Στο brand Elina Linardaki σχεδιάζουν τα ωραιότερα παπούτσια που είδαμε τελευταία. Η Ελίνα και η Βεατρίκη, μαμά και κόρη, σχεδιάζουν μπαλαρίνες, loafers, mules και σανδάλια με ένστικτο, τόλμη και παιχνιδιάρικη διάθεση, αντλώντας έμπνευση από παντού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Μόδα & Στυλ / Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Ο Τζόναθαν Άντερσον γκρέμισε τον οίκο του Dior, κρατώντας μόνο την ουσία ενός New Look, ενώ ο Άντονι Βακαρέλο φαίνεται εγκλωβισμένος στους αισθητικούς κανόνες που έθεσε ο ίδιος στον Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

Μόδα & Στυλ / Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

«Τα πιο αδύνατα πόδια, τα πιο εφαρμοστά κολάν, το πιο ξανθό μαλλί και οι πιο τσιτωμένοι δικέφαλοι, τα πιο τουρλωτά οπίσθια αγοριών, με βαθιά σχισίματα, επικίνδυνα χαμηλούς καβάλους στα στενά τζιν, μυτερά παπούτσια και παγιετέ βραδινά».
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ