LIVE!

Τέλος το κάπνισμα στις ακρογιαλιές της Βαρκελώνης

παπας Facebook Twitter
Ο Πάπας ζήτησε συγγνώμη για τις αισχρές πράξεις Καθολικών ιδρυμάτων στον Καναδά: «Λυπάμαι βαθύτατα. Λυπάμαι για τους τρόπους με τους οποίους, δυστυχώς, πολλοί χριστιανοί υποστήριξαν την αποικιοκρατική νοοτροπία των δυνάμεων που καταπίεζαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς. Λυπάμαι. Ζητώ συγχώρεση».
0

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ H ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η Gazprom ανακοίνωσε χθες νέα δραστική περικοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Το Βερολίνο κατήγγειλε την απόφαση ως «πολιτική» και «προσχηματική», και δήλωσε ότι δεν υπάρχει «κανένας τεχνικός λόγος» για την περαιτέρω μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου.

Το ανοιγοκλείσιμο της στρόφιγγας από τους Ρώσους άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία. Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, επισήμανε ότι η κυβέρνησή του μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της ζωής των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών εργοστασίων της χώρας, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η γερμανική κυβέρνηση θα αποφασίσει «τις επόμενες εβδομάδες» σχετικά με μια πιθανή παράταση της λειτουργίας των τελευταίων πυρηνικών σταθμών, που προβλέπεται να κλείσουν οριστικά στο τέλος του έτους, βάσει μιας νέας αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για να πάρει θέση, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει τώρα το αποτέλεσμα «ενός τεστ αντοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη» για να προσδιοριστεί το τρέχον επίπεδο ασφάλειας των εργοστασίων, δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι κύριοι αντίπαλοι της πυρηνικής ενέργειας, Πράσινοι, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. Η παράταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας αντιβαίνει σε ιδρυτική αρχή του κόμματος, ενώ η διακοπή της λειτουργίας τους θα αύξανε σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

Βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, η ηλεκτρική ενέργεια που παρήγαγαν προηγουμένως οι πυρηνικοί σταθμοί είναι απίθανο ότι θα αντισταθμιστεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και συνεπώς οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα φαίνεται ότι θα σηκώσουν το αρχικό βάρος της μειωμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: EURACTIV, Bloomberg

• • •

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για τη μεταφορά σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας δεν αποτελεί συμφωνία τερματισμού του πολέμου. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Επειδή πόλεμος και εξαγωγή σιτηρών θα συνυπάρχουν, μια εύλογη πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξουν ατελείωτα παζάρια για κάθε επιχειρησιακή λεπτομέρεια στην τετραμερή επιτροπή που θα επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας, πολλά επεισόδια, ουκ ολίγες αλληλοκατηγορίες, και πιθανόν σχετικά μικρός πλοίων που θα φύγουν φορτωμένα από την Οδησσό.

Παρά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Οδησσού το Σάββατο, είναι σημαντική η διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει τις προετοιμασίες για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια που εξακολουθεί να ελέγχει.

«Είναι ζήτημα επιβίωσης ολόκληρης της γεωργίας μας», δήλωσε ο Κουμπράκοφ σε συνέντευξη Τύπου χθες Δευτέρα. «Είναι πολύ σημαντικό οι αγρότες μας να χρηματοδοτηθούν φέτος και να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη σπορά της επόμενης περιόδου, διότι χωρίς αυτή θα χάσουμε ολόκληρο τον αγροτικό κύκλο».

Για να μην ακυρωθεί η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης πριν καν ξεκινήσει, θα πρέπει να υπάρξει σύντομα μία τουλάχιστον ασφαλής διέλευση πλοίου. Είναι θετικό ότι η Ουκρανία δήλωσε ότι ελπίζει να αρχίσει να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της αυτή την εβδομάδα.

Αν συμβεί αυτό, θα αποτελέσει, επίσης, καλή απόδειξη ότι μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες συνεννοήσεις, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν και άλλοι νεκροί και καταστροφές. Αλλά ακόμη και έτσι, είναι πολύ καλύτερο να συζητάς παρά να υψώνεις τείχη. Στο κάτω-κάτω της γραφής ουδείς έπαθε το παραμικρό συζητώντας.

Πηγή: The Guardian, AP

σιτηρά ουκρανία Facebook Twitter
Παρά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Οδησσού το Σάββατο, o υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει τις προετοιμασίες για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια που εξακολουθεί να ελέγχει.

• • •

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ
Άδικα κατηγορούνται τα κοινωνικά μέσα για εμπάθεια και φανατισμό.

Από χθες έχω διαβάσει 8.374 συγγνώμες για τον μουσικό με σαγιονάρες και βερμούδα.

Αυτό το πέρασμα από τους οχετούς ύβρεων σε πολιτισμένη συμπεριφορά εντός 24 ωρών είναι ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε έτσι: είχα δίκιο για τις ύβρεις αν το σενάριο μου ήταν σωστό και επίσης δίκιο που ζητώ συγγνώμη, αφού το σενάριό μου δεν ήταν σωστό. Ακόμη καλύτερα: μπορώ να είμαι εμπαθής σε κάθε περίπτωση.

• • •

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ
Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα στις παραλίες της. Η απαγόρευση θα ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και όχι μόνο κατά την περίοδο κολύμβησης. Ωστόσο, το κάπνισμα θα επιτρέπεται στα μπιτς μπαρ.

Το δημοτικό μέτρο ελήφθη εν μέρει για λόγους υγείας και εν μέρει για περιβαλλοντικούς λόγους, διότι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα φίλτρα παραμένει αναλλοίωτο επί 10 χρόνια και μετά αποσυντίθεται σε πλαστικές μικροίνες.

Το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30 ευρώ για όσους δεν τηρούν την απαγόρευση θα επιβάλλεται, προς το παρόν τουλάχιστον, μόνον όταν ο χρήστης της παραλίας αγνοεί το αίτημα ενός δημοτικού αστυνόμου να σβήσει το τσιγάρο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο για την κλιματική έκτακτη ανάγκη και την οικολογική μετάβαση, πριν από ένα χρόνο υπήρχαν 18% καπνιστές μεταξύ των λουομένων, αλλά τώρα το ποσοστό μειώθηκε στο 10%.

Πηγή: elPeriódico

• • •

Τέλος το κάπνισμα στις ακρογιαλιές της Βαρκελώνης Facebook Twitter
Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα στις παραλίες της.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Ωραία καλοκαιρινή σκηνή πλήρους εξοικείωσης με τη φύση...

Δύο θαλασσινά λιοντάρια διεκδικούν τον χώρο τους, και οι λουόμενοι πανικόβλητοι τρέπονται σε φυγή.

• • •

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΤΙ
Ο Ερίκ Σατί ήταν εξαίρετος συνθέτης και σίγουρα καλός φωτογράφος, κρίνοντας από μια φωτογραφία στην οποία απαθανάτισε το 1911 τον Κλωντ Ντεμπυσσύ και τον Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Αυτή η «εξαιρετική φωτογραφία των δύο συνθετών στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του Ντεμπυσσύ», σύμφωνα με την περιγραφή του οίκου Christie's, τραβήχτηκε από τον Σατί την εποχή που τα Ρωσικά Μπαλέτα του Σεργκέι Ντιαγκίλεφ παρουσίαζαν τα «Παιχνίδια» του Ντεμπυσσύ και την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκι.

Στο φόντο εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με το «Μεγάλο κύμα έξω από την Καναγκάουα» του Κατσουσίκα Χοκουσάι, που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντεμπυσσύ στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης των συμφωνικών σκίτσων του «Η θάλασσα».

Πηγή: Open Culture

Κλωντ Ντεμπυσσύ και Ιγκόρ Στραβίνσκι Facebook Twitter
Φωτογραφία του 1911 των Κλωντ Ντεμπυσσύ και Ιγκόρ Στραβίνσκι με την κάμερα του Ερίκ Σατί.

 

 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανικό όχι στο ενεργειακό δελτίο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ισπανικό όχι στο ενεργειακό δελτίο

Σήμερα: Πρώτες οι Αφρικανές στην επιχειρηματικότητα • • • ισπανικό όχι στο ενεργειακό δελτίο • • • άρνηση να παρέμβει ο Ζελένσκι • • • περιττή πρόκληση • • • υποστήριξη των κυρώσεων • • • μια σπουδαία κοινωνική καινοτομία
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ