Η παροιμιώδης πλέον κακοφωνία των ειδικών

golden mask Facebook Twitter
Αρχαιολόγοι βρήκαν μια χρυσή μάσκα ηλικίας 3.000 ετών μαζί με άλλα τεχνήματα υψηλής τέχνης στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Η εντυπωσιακή αυτή ανακάλυψη ενός άγνωστου πολιτισμού εκτός της παραδοσιακής ενδοχώρας μπορεί να αλλάξει άρδην τη δεσπόζουσα άποψη για την κινεζική ιστορία.
0

ΟΙ «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

Όταν λέμε (πρέπει να) εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, ποιους από αυτούς εννοούμε; Αν, λόγου χάριν, όταν κάποιος εμπειρογνώμονας λέει Α (π.χ. να ανοίξουν τα σχολεία) και άλλος το αντίθετο του Α (να μην ανοίξουν τα σχολεία), τι σημαίνει το «εμπιστευόμαστε τους ειδικούς»;

Εμπειρογνώμονες, και μάλιστα υψηλού επιπέδου, ήταν εκείνοι που πρότειναν την ανοσία αγέλης στη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία. Παρομοίως, υψηλού επιπέδου ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Μετάληψη ή ότι πρόκειται για κάτι σαν «απλή γρίπη». Οι περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν με την επιστημονική αντιπαράθεση (και πολεμική) και, δυστυχώς, με την κραυγαλέα αποτυχία τους στην πράξη.

Απεναντίας, καμιά αντιπαράθεση δεν χρειάστηκε ούτε όταν ταυτοποιήθηκε ο ιός ούτε όταν ανακοινώθηκαν τα εμβόλια. Το μόνο ζήτημα που τέθηκε ήταν αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτά ήταν «hard» δεδομένα, εναντίον των οποίων μόνον ασυναρτησίες ακούστηκαν.

Τα πράγματα, όμως, περιπλέκονται όταν πρόκειται για πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας πέρα από τα εμβόλια. Η παροιμιώδης πλέον κακοφωνία των ειδικών, εντός και εκτός της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, στα τηλεπαράθυρα υπονομεύει εδώ και καιρό κάθε προσπάθεια πειθαρχίας των πολιτών. Το κακό είναι διπλό: υπονομεύεται το κύρος των ίδιων των επιστημόνων και εισάγεται πλαγίως η πολιτική στα λεγόμενά τους.

Όταν κάποιος ασθενήσει σχετικά σοβαρά, φιλικά του πρόσωπα τού υποδεικνύουν κατά κανόνα «πάρε και μια δεύτερη γνώμη», εκτός από αυτή του πρώτου γιατρού που συμβουλεύτηκε. Με άλλα λόγια, δύο επιστήμονες που διαβάζουν τα ίδια δεδομένα, που ακολουθούν αυστηρή επιστημονική μεθοδολογία κ.λπ. δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουν ούτε στη διάγνωση ούτε κυρίως στη θεραπευτική αγωγή. Ειδάλλως, από το περιγραφικό (ποια είναι η κατάσταση) θα παραγόταν αυτομάτως το δεοντολογικό, το τι πρέπει να γίνει. Κοντολογίς, δεν υπάρχει αλγόριθμος που να οδηγεί από τη διάγνωση στο τι πρέπει να γίνει. 

Αν ισχύει αυτό για μεμονωμένα άτομα, κατά μείζονα λόγο ισχύει για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν σε ολόκληρες κοινωνίες. Το στρεβλό αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί επιλέγουν ποιους εμπιστεύονται βάσει της, γνωστής ή υποτιθέμενης, πολιτικής τοποθέτησης των ειδικών, προικίζοντας όχι σπάνια με μεταφυσικές ικανότητες τους «δικούς τους» εμπειρογνώμονες.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μάλλον θα απαλλαγούμε από αυτή την κακοφωνία μόνον όταν απαλλαγούμε από την πανδημία. Έως τότε, ένα κριτήριο σχετικά με τον ποιον εμπειρογνώμονα πρέπει να εμπιστευόμαστε θα μπορούσε να είναι και το πόσο φειδωλός σε δηλώσεις είναι.

• • •

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

Την περασμένη βδομάδα, η NRA–ILA (The National Rifle Association of America – Institute for Legislative Action) πανηγύριζε την ακύρωση της απαγόρευσης επιθετικών όπλων, όπως τα οπλοπολυβόλα AR-15 και μεγάλης χωρητικότητας γεμιστήρες, στην πόλη Μπόλντερ της πολιτείας Κολοράντο των ΗΠΑ.

Χθες Δευτέρα, 10 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε σούπερ μάρκετ, στην ίδια πόλη από παρόμοιο όπλο.

Φαίνεται ότι εκτός από την covid-19, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και την πανδημία της οπλοκατοχής.

• • •

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στο Ισραήλ, οι τέταρτες τα τελευταία δύο χρόνια.

Το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Λικούντ, αναμένεται να πάρει 30-32 έδρες, θα είναι μεν πρώτο, αλλά μακριά από την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ο Νετανιάχου ανέπτυξε μια νέα στρατηγική φιλικής προσέγγισης των Ισραηλινο-παλαιστινίων προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους τους, η οποία πάντως δεν φαίνεται ότι ήταν ιδιαιτέρως πειστική.

Τα μικρά κόμματα δείχνουν ότι περνούν το κατώτερο απαιτούμενο ποσοστό ψήφων για να εισέλθουν στη Βουλή.

Ένα ανησυχητικό γεγονός είναι η αύξηση της δύναμης του ακροδεξιού κόμματος και πιθανού κυβερνητικού εταίρου του Λικούντ, «Θρησκευτικός Σιωνισμός». Με αντι-ΛΟΑΤΚΙ θέσεις και δηλωμένη πρόθεση να εκδιώξει τους άπιστους Άραβες από το Ισραήλ, το κόμμα αυτό δείχνει ότι ο φονταμενταλισμός κερδίζει έδαφος σε κύριους τομείς του Ισραήλ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Anshel Pfeffer της εφημερίδας Haaretz.

israel demonstration Facebook Twitter
Χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο έξω από την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική και την εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς. Φωτ.: Mostafa Alkharouf/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Image

• • •

ΚΑΙ «ΒΕΛΓΙΚΗ» ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στο Βέλγιο, ονόματι «B.1.214» ή "Spike Insertion", η οποία παρουσιάζει «μια μετάλλαξη που σχεδόν ουδέποτε είχε παρατηρηθεί».

Ήδη αντιπροσωπεύει το 4% των μολύνσεων στη χώρα, ήτοι όσες και η νοτιο-αφρικανική και βραζιλιάνικη μετάλλαξη. Στη βρετανική μετάλλαξη οφείλεται άνω του 70% των κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή ανθρώπινης γενετικής στο πανεπιστήμιο της Λιέγης, Βινσέντ Μπουρ, η μετάλλαξη πιθανόν προέρχεται από την υποσαχάρια Αφρική, απ’ όπου μεταφέρθηκε με ταξιδιώτες στο Βέλγιο.

Προς το παρόν, αυτή η «βελγική» μετάλλαξη δεν έχει ταξινομηθεί στις ανησυχητικές, διότι κανένας από τους ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε δεν χρειάστηκε να εισαχθεί σε ΜΕΘ. 

covid test Facebook Twitter
Η νέα «βελγική» μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν έχει ταξινομηθεί προς το παρόν στις ανησυχητικές

• • •

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΟΡΙΣ ΧΙΛΜΑΝ;

Εξαιρώντας τους γιατρούς, ελάχιστοι γνωρίζουν τον Μορίς Χίλμαν (1919-2005).

Ο Χίλμαν ανέπτυξε περισσότερα από 40 εμβόλια, εκ των οποίων τα 8 από τα 14 που χρησιμοποιούνται σήμερα: ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β, μηνιγγίτιδα, πνευμονία και αιμόφιλος της ινφλουέντσας.

Δεν υπάρχει ίσως άλλος άνθρωπος που έσωσε και σώζει τόσες ανθρώπινες ζωές και συγχρόνως τόσο άγνωστος. Δεν χωράει στη ζωή μας, την έχουν κατακλύσει οι σελέμπριτις...

«Αν πρέπει να ονομάσω κάποιον που έκανε τα περισσότερα για να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, με τη μικρότερη αναγνώριση από οποιονδήποτε άλλον, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Μορίς Χίλμαν. Ο Μορίς θα έπρεπε να αναγνωριστεί ως ο πιο επιτυχημένος εμβολιολόγος στην ιστορία».(Robert Gallo, ένας από αυτούς που ανακάλυψαν τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS).

Maurice Hilleman Facebook Twitter
Ο Μορίς Χίλμαν (1919-2005) ανέπτυξε περισσότερα από 40 εμβόλια, εκ των οποίων τα 8 από τα 14 που χρησιμοποιούνται σήμερα.


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ