BREAKING NEWS

Ένα αστέρι γεννήθηκε

richardson Facebook Twitter
Η 21χρονη, μαύρη, γκέι, Sha’Carri Richardson, με 10,86 δευτερόλεπτα στα προκριματικά των 100 μέτρων για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο είναι πλέον μια από τις 10 ταχύτερες Αμερικανίδες όλων των εποχών.
0

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΛΟΑΤΚΙ+ ΝΟΜΟ

Μετά από εισήγηση της Βελγίδας υπουργού Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργού, Σοφί Βιλμές, 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν χθες κοινή δήλωση, με την οποία καταδικάζουν τον πρόσφατο νόμο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. 

«Ο νέος ουγγρικός νόμος υπονομεύει τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης που υποστηρίζουμε. Το Βέλγιο αμέσως πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει το ζήτημα στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, μαζί με τους συναδέλφους μας από τη Μπενελούξ — παραδοσιακούς υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+», δήλωσε η Βιλμές.

«Μια ένωση αξιών δεν είναι μενού αλά καρτ. Έχουμε συλλογική ευθύνη να προστατεύουμε τα διακαιώματα όλων των πολιτών της ΕΕ, και συνεπώς έχουμε καθήκον να κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας και να αντιδρούμε όταν αυτά τα δικαιώματα και οι αξίες μας υπονομεύονται», πρόσθεσε η Βιλμές.

Τα 13 κράτη-μέλη της ΕΕ που υπογράφουν τη δήλωση είναι τα εξής: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Φινλανδία.

Τα υπογράφοντα κράτη-μέλη διαπιστώνουν ότι οι τροπολογίες παρουσιάζουν «σκανδαλώδη μορφή διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού», και καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, «να χρησιμοποιήσει όσα εργαλεία διαθέτει», συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

Πηγή: The Brussels Times, Politico

Update: Η Ιταλία προστέθηκε στη λίστα των χωρών που υπέγραψαν τη δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενώ σήμερα υπογράφει και η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

lgbt hungary Facebook Twitter
13 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζουν τον πρόσφατο νόμο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

• • •

ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ο 60χρονος υπερσυντηρητικός, Εμπραχίμ Ραϊσί, κέρδισε στις προεδρικές εκλογές του Ιράν με περίπου 62% των ψήφων.

Το αποτέλεσμα δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη, δεδομένου ότι προβλήθηκε ως θρησκευτικό και εθνικό καθήκον από τον ανώτερο θρησκευτικό ηγέτη και υποστηρικτή του Ραϊσί, Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί.

Ο Ραϊσί, που υπηρέτησε στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας του ως εισαγγελέας, κατηγορείται για τις μαζικές δολοφονίες του 1988. Γνωστός ως «ο δικαστής της κρεμάλας», συμμετείχε στη λεγόμενη «Επιτροπή του Θανάτου», που δολοφόνησε χιλιάδες φυλακισμένους διαφωνούντες με συνοπτικές διαδικασίες (σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις 5.000 άτομα). Οι ΗΠΑ τού επέβαλαν επίσης κυρώσεις, διότι μετά τις εκλογές του 2009 συμμετείχε στην «ωμή καταστολή των διαδηλώσεων» του λεγόμενου Πράσινου Κινήματος.

Ο δικηγόρος και ακτιβιστής, Σαντί Σαντρ, δήλωσε ότι ο Ραϊσί «θα έπρεπε να είναι στη φυλακή» και όχι πρόεδρος, και τα ίδια επανέλαβε η εκλεγμένη πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν, Maryam Rajavi.

Παντρεμένος με την καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Σαχίντ- Μπεχεχντί της Τεχεράνης, Τζαμιλέχ Αλαμολχοντά, ο Ραϊσί υποστηρίζεται από τον πεθερό του Αχμάντ Αλαμολχοντά, Μεγάλου Ιμάμη στην ιερή πόλη Μαχσάντ και συμπατριώτη του Χαμεϊνί.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια στο London School of Economics, Massoumeh Torfeh, με την εκλογή του Ραϊσί στην προεδρία οι σκληροπυρηνικοί ελέγχουν πλήρως όλα τα κέντρα εξουσίας. Απεναντίας, η εκλογική τακτική των μεταρρυθμιστών ήταν απερίγραπτη, με αποτέλεσμα η εκλογική τους βάση να μειωθεί κατά 7% από το 2017, ενώ των συντηρητικών να αυξηθεί κατά 4%. 

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει σκλήρυνση της πολιτικής του Ιράν. Από την άλλη, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί έχουν οξύνει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Είναι νωρίς για εκτιμήσεις, και παρά τη δήλωση του Ραϊσί, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή του, πως δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεν αποκλείεται μεγαλύτερη ευελιξία από την πλευρά του Ιράν.

Πηγή: TRTWORLD, AP

iran Facebook Twitter
Μια σπάνια φωτογραφία του νέου προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, με τον δολοφονημένο από αμερικανικό δρόνο, Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Quds της ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.

• • •

ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ

Με τα πορτοκαλί μαλλιά της — χρώμα που διάλεξε η σύντροφός της — να κυματίζουν καθώς επιταχύνει, η ύψους μόλις 1,55 μέτρα, 21χρονη Sha’Carri Richardson, θριάμβευσε με 10,86 δευτερόλεπτα στα προκριματικά των 100 μέτρων για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Το ατομικό της ρεκόρ 10,72 που πέτυχε στις 10 Απριλίου, είναι η ταχύτερη αναγνωρισμένη επίδοση στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία.

Μετά τη νίκη της, ανακοίνωσε ότι την προηγούμενη βδομάδα είχε χάσει τη μητέρα της.  

Η Richardson δείχνει ικανή να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει, με 10,49 δευτερόλεπτα από το 1988, το ίνδαλμά της, η μακαρίτισσα «Φλο Τζο» (Φλόρενς Τζόινερ), από την οποία αντέγραψε τα υπερβολικά μακριά νύχια της.

• • •

Ο ΠΡΟΥΣΤ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ

Στον Αντριέν Προυστ

Λεωφόρος Μαλσέρμπ 9

[Σεπτέμβριος 1893]

Αγαπημένε μου μπαμπά

proust letters
Proust Correspondance: Choix de lettres et présentation par Jerome Picon, GF Flammarion, 2007.

Πάντοτε ήλπιζα ότι τελικά θα συνέχιζα τις φιλολογικές και φιλοσοφικές σπουδές για τις οποίες πιστεύω ότι κάνω. Αλλά επειδή βλέπω ότι κάθε χρονιά δεν παύει να μου φέρνει έναν ολένα πιο πρακτικό κλάδο, προτιμώ να διαλέξω μια από τις πρακτικές καριέρες που μου προσφέρεις. Θα προετοιμαστώ σοβαρά, σύμφωνα με την εκλογή σου, για τις εξετάσεις των Διεθνών Σχέσεων ή για εκείνες της Εκόλ των Σαρτ.

– Όσο για τις σπουδές του δικηγόρου θα προτιμούσα χίλιες φορές να πάω σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Άλλωστε, να είσαι βέβαιος ότι δεν θα έμενα εκεί ούτε τρεις μέρες! –. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω πάντοτε ότι οτιδήποτε πράγμα που θα έκανα εκτός από τη φιλολογία και τη φιλοσοφία, είναι για μένα χαμένος χρόνος. Ανάμεσα, όμως, σε πολλά κακά υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα. Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι πιο απεχθές, στις πιο απελπισμένες μέρες μου, από τις σπουδές δικηγόρου. Οι πρεσβείες, επιτρέποντάς με να τις αποφύγω, θα μου έμοιαζαν όχι η κλίση μου, αλλά ένα γιατρικό.

Ελπίζω ότι θα δεις εδώ τον κ. Roux και τον κ. Fitch. Στον κ. Fitch υπάρχει νομίζω Delpit. Σου θυμίζω (φόβος ξαφνικής αμνησίας) ότι είναι ο αδελφός της κυρίας Guyon.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ξαναβρέθηκα στο σπίτι που η ευχαρίστησή του με παρηγορεί για τη Νορμανδία και το να μη βλέπω πια (όπως λέει ο Μπωντλαίρ σε έναν στίχο που θα εγκρίνεις ελπίζω όλη τη δύναμή του)

... τον ήλιο ακτινοβολώντας στη θάλασσα.

Σε φιλώ χίλιες φορές με όλη μου την καρδιά.

Ο γιός σου

Μαρσέλ

• • •

ΜΠΙΛΙ ΓΟΥΑΪΛΝΤΕΡ

«Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Τα λάθη σου θα είναι δικά σου, και όχι κάποιου άλλου».

Δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία τού κινηματογράφου δίχως τον Μπίλι Γουάιλντερ (22 Ιουνίου 1906 - 27 Μαρτίου 2002). 

letter wilder Facebook Twitter
Επιστολή του Άλφρεντ Χίτσκοκ στον Μπίλι Γουάιλντερ, αφού είδε την ταινία «Η Γκαρσονιέρα» (The Apartment, 1960).
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

BREAKING NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ