News alert

News alert Facebook Twitter
Μάνη-Μάνη
0

* Άνοιξε για τηφετινή σεζόν και το Μάνη-Μάνη στο Κουκάκι,διατηρώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγήγια τέταρτη συνεχή χρονιά. Καλές πρώτεςύλες, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονεςσυνταγές, χαλαρό περιβάλλον και καλέςτιμές. Δοκιμάστε σύγκλινο σε παρθένοελαιόλαδο, χωριάτικο λουκάνικο μεπορτοκάλι, ψαρονέφρι με μανούρι καισύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα,κόκορα Μπαρδουνιώτικο με χωριάτικεςχυλοπίτες και μυζήθρα, τραβηχτές πιτούλεςμε μπουκιές κεφαλογραβιέρας. Φαλήρου10, Κουκάκι, 210 9218180

*Ο ΣτέλιοςΠαρλιάρος συνεχίζει απτόητος να φτιάχνειό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνικήζαχαροπλαστική αλλά και να μας μαθαίνειτα μυστικά του. Τα μαθήματα «ΓλυκιάςΑλχημείας» αρχίζουν τη Δευτέρα 29Σεπτεμβρίου, όπου ο Στέλιος και οισυνεργάτες του μας αποκαλύπτουν ταπάντα για τις «βασικές κρέμεςζαχαροπλαστικής». Τα σεμινάρια δεντελειώνουν εκεί. Συνεχίζονται όλο τοχειμώνα Δευτέρα και Τετάρτη έως και τοΜάϊο του 2009 και περιλαμβάνουν ό,τι θαθέλατε να μάθετε για την τέχνη τηςζαχαροπλαστικής. Περισσότερα στοιχείαμπορείτε να πάρετε στο 210 6464864.

*Τρία χρόνια στοκέντρο της Αθήνας και ένα στη Γλυφάδακλείνει το Παντοπωλείο της ΜεσογειακήςΔιατροφής. Και αύριο το απόγευμα στις7.00 γιορτάζει και κερνάει. Παραδοσιακέςλιχουδιές και ελληνικά κρασιά. Στοκατάστημα της Γλυφάδας (Ποσειδώνος 81).

*ToMetaxaγιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής του και όπωςμαθαίνουμε, με αφορμή αυτή την επέτειο,εμφιαλώνει ένα ποτό για λίγους. Πρόκειταιγια το ΑΕΝ Metaxaπου θα περιλαμβάνει αποστάγματα από τοπρώτο βαρέλι της εταιρείας, το βαρέλιτου Σπύρου Μεταξά. Ναι, καλά καταλάβατε,πρόκειται για απόσταγμα ηλικίας 120 ετών!Το μοναδικό αυτό ποτό θα εμφιαλωθεί σεειδικά μπουκάλια από κρύσταλλο Σεβρώνκαι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.888 φιάλες,αριθμός που αναφέρεται στη χρονιάδημιουργίας του Metaxa.

*Αν είστε φανατικοίτης ασιατικής κουζίνας, θα έχετε στιςαρχές του Οκτώβρη μια καλή ευκαιρία ναπάρετε γεύση αυθεντικών ταϊλανδέζικωνσυνταγών. Από τις 2 έως τις 11 Οκτωβρίουτο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανίαθα φιλοξενήσει μια εβδομάδα αφιερωμένηστην κουζίνα της Ταϊλάνδης σε συνεργασίαμε το ξενοδοχείο Royal Orchid Sheraton Hotel &Towers της Bangkok Οι βραβευμένες Chef KanokwanPungjaroenkijkul και Nongnuch Sae-Eiw μαγειρεύουντηγανητές γαρίδες και χοιρινό κιμά μεσέλερι, φιστίκια και τσίλι, σούπα μεγαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό με πράσινοκάρι και άλλα πολλά .

WINE LIST

Η ΟινοποιίαΣυμεωνίδη έχει πολλά χρόνια παράδοσηςστην αμπελουργία και την οινοποίηση.Με αμπελώνες και οινοποιείο στονοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, φτιάχνεικρασιά σε μια περιοχή με εξαιρετικόμικροκλίμα και έδαφος. Το 2008 είχε καιμια μεγάλη σοδειά διακρίσεων σε διεθνείςδιαγωνισμούς. Από τη μεγάλη σειρά τωνετικετών της οινοποιίας διαλέγουμε ένακρασί φτιαγμένο κατά 100% από μια ελληνικήποικιλία τη Μαλαγουζιά. Κιτρινοπράσινοχρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστοκαι ισορροπημένο. Δοκιμάζοντάς το είναισαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου,ανανά και λεμονιού. Με ευχάριστη οξύτητακαι επίγευση που διαρκεί. Πίνεται στους8°C και συνοδεύει θαλασσινά πιάτα αλλάκαι ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριάκ.λπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ