Fruits de mer

Fruits de mer Facebook Twitter
0
¤JACKSON FISH
Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098, 210 3616546

Ο πρώτος όροφος του Jackson Hall μεταμορφώνεται σε Jackson Fish και επιχειρεί να δώσει μια σύγχρονη νότα στην τέχνη της ιχθυοφαγίας. Το βάρος στο μενού πέφτει στα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και στα ζυμαρικά και ριζότι με θαλασσινά. Must το σερφάρισμα γεύσεων από παραδοσιακά πιάτα σε πιο περίτεχνες προτάσεις. Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ και Κυριακή έως τις 7 το απόγευμα.

¤Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518

Διαχρονική και σταθερή αξία όσον αφορά το φρέσκο ψάρι, σέβεται πάντα τη σχέση ποιότητας-τιμής. Πρόσφατα ανανεώθηκε, ντύθηκε στα χρώματα της Μεσογείου και πρόσθεσε νέα πιάτα. Ακόμη και τα μαγειρευτά του έχουν βάση τα θαλασσινά. Και φυσικά έχει ένα πανέμορφο σκεπαστό κήπο με ξύλινη πέργκολα για τους καπνιστές. Από τις 8μ.μ. έως τη 1μ.μ., εκτός Σαββάτου και Κυριακής που ανοίγει από το μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

¤ΠΙΠΕΡΙΑ
Αγγ. Σικελιανού 8 και Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 210 6729114, 210 6728438

Η κουζίνα μάς υποδέχεται με ελληνικές και εξωτικές θαλασσινές γεύσεις από το 2001. Δυνατά ορεκτικά όπως η καπνιστή τσιροσαλάτα με αγγούρι προϋπαντούν τα νοστιμότατα κυρίως, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο. Με άκρως ικανοποιητική λίστα κρασιών αλλά και αφεψημάτων. Τιp: Τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο ή εναλλακτικά με φρέσκο τζίντζερ και σόγια σος.

¤FISH BAR
Ζησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 210 9680100, 6974 909710

Θαλασσινές γεύσεις και πολύ κέφι σε αυτό το party restaurant που δίνει αέρα διασκέδασης στη μοντέρνα ψαροφαγία. Ψαρομεζέδες, σπαγγέτι με θαλασσινά και η ψαριά της ημέρας συνθέτουν το μενού, χωρίς να λείπουν οι πινελιές από κρέας. Λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

¤AVALON
Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 210 3310572

Είναι ξακουστό κυρίως για τους 9 διαφορετικούς τρόπους που μαγειρεύει τα μύδια, τα οποία αποτελούν την απόλυτη σπεσιαλιτέ του. Αχνιστά και πεντανόστιμα, σερβίρονται σε μπολ και αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς να διαλέξουμε, δοκιμάζουμε αρχικά τα μύδια με μουστάρδα Dijon ή τα μύδια με θυμάρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ξετρελάνουν. Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

¤SUSHI BAR
Στίλβωνος 2, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7524354 / Γεωργ. Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό, 210 6729333, 210 6729334/Κων/πόλεως 15, Γλυφάδα, 210 8942200/Ατλάντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802111/210 9802210

Από τα πρώτα μαγαζιά που έκαναν το σούσι μόδα στην Ελλάδα. Το έφερε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού μας με την υπηρεσία delivery. Άψογο σούσι, προετοιμασμένο με έμπνευση και γνώση, αλλά και πιάτα ημέρας και προτάσεις με ψάρια εποχής. Η τελευταία άφιξη στην αλυσίδα εστιατορίων Sushi Bar είναι στην Ατλάντος 1 στο Παλαιό Φάληρο.

¤CHINA TOWN
Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9315223 (από κινητό), 801 1160200

Δεν ειδικεύονται μόνο στην κινέζικη κουζίνα, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Έχουν μενού αποκλειστικά για τους φαν της ιαπωνικής σπεσιαλιτέ, του σούσι. Σερβίρουν maki, nigiri, temaki sashimi στους καλύτερους συνδυασμούς. Ανοικτό κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

¤ISTIOPLOIKOS
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Τι πιο ιδανικό από το να σερβίρει μοναδικά θαλασσινά πιάτα με άποψη και έντονο μεσογειακό χαρακτήρα ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η πολυτέλεια συναντά τη γεύση και στην κουζίνα. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε και από τους εξαιρετικούς μπουφέδες του αλλά και ξεχωριστά πιάτα, όπως φιλέτο σφυρίδας σοτέ με πουρέ μελιντζάνας.

¤ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ
Ασκληπιού 137, Νεάπολη, 210 6453179, 6983 134731

Οι σεφ Νίκη Τρέσσου και  Ευδοκία Φυλακούρη έχουν επινοήσει ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα της Αθήνας, τις γαρίδες γιουβέτσι με χυμό πράσινης ντομάτας και βασιλικό, που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Είναι ανοικτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 7:30 μ.μ. μέχρι τη 1μ.μ. και την Κυριακή από το μεσημέρι.

¤ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ
Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082, 210 9425203

All-time classic για ψάρι, με το πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, την απίστευτη ψαρόσουπα μπουγιαμπέσα που έχει γίνει διάσημη όλα αυτά τα χρόνια. Απίστευτες, διαχρονικές θαλασσινές γεύσεις για να γλείφεις τα δάχτυλά σου και μεζεδοπροτάσεις όπως το αυγοτάραχο και τα τηγανητά συκωτάκια σφυρίδας. Με φανατικούς φίλους που δεν την αλλάζουν με τίποτα.

¤ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 210 3414140

Εντυπωσιακό στην όψη, ξεχωρίζει με διαφορά στο Γκάζι για την εξαιρετική θέα του στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ρεσπέντζα σημαίνει κουζινάκι καραβιού, γεγονός που δίνει έμπνευση στον σεφ Βασίλη Σικαλιά και στην ομάδα του να κάνουν μαθήματα υψηλής ψαροφαγίας με εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, όπως η Ψαρόσουπα του Μάστορα. Από τις σημαντικότερες προσθήκες στον χάρτη των εστιατορίων της Αθήνας φέτος!

¤ΚΑΛΝΤΕΡΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9829647

Με υπέροχους ψαρομεζέδες του αφρού και του βυθού, ιδανικούς για ούζο και τσίπουρο. Μαγειρεύει το ψάρι με ό,τι τρόπο μπορούμε να φανταστούμε και από νοστιμιά σκίζει. Με ζεστασιά και εξαιρετική εξυπηρέτηση από το φιλικό προσωπικό. Από τη 1 το μεσημέρι κάθε μέρα και με βασικό του ατού το δικό του πάρκινγκ.

¤ΨΑΡΑΚΙ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215

Αν θέλουμε να βγούμε εκτός Αθηνών για να απολαύσουμε ψάρι, τότε το Ψαράκι είναι μια δυνατή επιλογή. Νόστιμοι μεζέδες από θησαυρούς της θάλασσας που «λένε» για ουζοκαταστάσεις. Εκεί όμως που είναι εξπέρ είναι στα ψαράκια, τα οποία οι μάγειρες εδώ ξέρουν να τα φτιάχνουν σωστά και να τα μετατρέπουν σε εξαιρετικό ψαρομεζέ!

Επίσης:

Στον Δουράμπεη για να δοκιμάσετε πώς ψήνουν το ψάρι οι αληθινοί μάστορες, αλλά και για όλα τα αριστουργηματικά πιάτα του φημισμένου εστιατορίου στο Μικρολίμανο.

Στο Βαρούλκο, και ειδικά το καλοκαίρι στη σπουδαία ταράτσα για όλα τα σπουδαία που προτείνει ο κ. Λευτέρης Λαζάρου.

Στο Βασίλαινας για υψηλή μαγειρική με βάση το ψάρι. Κάθε πιάτο και μια έκρηξη γεύσεων για τον ουρανίσκο.

Στον Παπαδάκη για υπέροχα πιάτα με βάση το ψάρι και θαλασσινά, όλα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρήγου. Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο και φιλικό μέρος στην κεντρική Αθήνα.

Στο Furin Κazan για σούσι στα γρήγορα, με φόντο τις ανθισμένες κερασιές της ταπετσαρίας.

Στο Kiku για να διαπιστώσετε τι σημαίνει η φράση «το σούσι είναι τέχνη».

Στο Milos για ψαροδείπνο υψηλών προσιαγραφών με σπουδαία πιάτα, σπουδαία υλικά και ασύγκριτο σέρβις. Το περιβάλλον είναι πιο φιλικό απ' ό,τι θα περιμένατε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ