Fruits de mer

Fruits de mer Facebook Twitter
0
¤JACKSON FISH
Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098, 210 3616546

Ο πρώτος όροφος του Jackson Hall μεταμορφώνεται σε Jackson Fish και επιχειρεί να δώσει μια σύγχρονη νότα στην τέχνη της ιχθυοφαγίας. Το βάρος στο μενού πέφτει στα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και στα ζυμαρικά και ριζότι με θαλασσινά. Must το σερφάρισμα γεύσεων από παραδοσιακά πιάτα σε πιο περίτεχνες προτάσεις. Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ και Κυριακή έως τις 7 το απόγευμα.

¤Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518

Διαχρονική και σταθερή αξία όσον αφορά το φρέσκο ψάρι, σέβεται πάντα τη σχέση ποιότητας-τιμής. Πρόσφατα ανανεώθηκε, ντύθηκε στα χρώματα της Μεσογείου και πρόσθεσε νέα πιάτα. Ακόμη και τα μαγειρευτά του έχουν βάση τα θαλασσινά. Και φυσικά έχει ένα πανέμορφο σκεπαστό κήπο με ξύλινη πέργκολα για τους καπνιστές. Από τις 8μ.μ. έως τη 1μ.μ., εκτός Σαββάτου και Κυριακής που ανοίγει από το μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

¤ΠΙΠΕΡΙΑ
Αγγ. Σικελιανού 8 και Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 210 6729114, 210 6728438

Η κουζίνα μάς υποδέχεται με ελληνικές και εξωτικές θαλασσινές γεύσεις από το 2001. Δυνατά ορεκτικά όπως η καπνιστή τσιροσαλάτα με αγγούρι προϋπαντούν τα νοστιμότατα κυρίως, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο. Με άκρως ικανοποιητική λίστα κρασιών αλλά και αφεψημάτων. Τιp: Τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο ή εναλλακτικά με φρέσκο τζίντζερ και σόγια σος.

¤FISH BAR
Ζησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 210 9680100, 6974 909710

Θαλασσινές γεύσεις και πολύ κέφι σε αυτό το party restaurant που δίνει αέρα διασκέδασης στη μοντέρνα ψαροφαγία. Ψαρομεζέδες, σπαγγέτι με θαλασσινά και η ψαριά της ημέρας συνθέτουν το μενού, χωρίς να λείπουν οι πινελιές από κρέας. Λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

¤AVALON
Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 210 3310572

Είναι ξακουστό κυρίως για τους 9 διαφορετικούς τρόπους που μαγειρεύει τα μύδια, τα οποία αποτελούν την απόλυτη σπεσιαλιτέ του. Αχνιστά και πεντανόστιμα, σερβίρονται σε μπολ και αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς να διαλέξουμε, δοκιμάζουμε αρχικά τα μύδια με μουστάρδα Dijon ή τα μύδια με θυμάρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ξετρελάνουν. Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

¤SUSHI BAR
Στίλβωνος 2, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7524354 / Γεωργ. Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό, 210 6729333, 210 6729334/Κων/πόλεως 15, Γλυφάδα, 210 8942200/Ατλάντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802111/210 9802210

Από τα πρώτα μαγαζιά που έκαναν το σούσι μόδα στην Ελλάδα. Το έφερε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού μας με την υπηρεσία delivery. Άψογο σούσι, προετοιμασμένο με έμπνευση και γνώση, αλλά και πιάτα ημέρας και προτάσεις με ψάρια εποχής. Η τελευταία άφιξη στην αλυσίδα εστιατορίων Sushi Bar είναι στην Ατλάντος 1 στο Παλαιό Φάληρο.

¤CHINA TOWN
Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9315223 (από κινητό), 801 1160200

Δεν ειδικεύονται μόνο στην κινέζικη κουζίνα, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Έχουν μενού αποκλειστικά για τους φαν της ιαπωνικής σπεσιαλιτέ, του σούσι. Σερβίρουν maki, nigiri, temaki sashimi στους καλύτερους συνδυασμούς. Ανοικτό κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

¤ISTIOPLOIKOS
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Τι πιο ιδανικό από το να σερβίρει μοναδικά θαλασσινά πιάτα με άποψη και έντονο μεσογειακό χαρακτήρα ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η πολυτέλεια συναντά τη γεύση και στην κουζίνα. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε και από τους εξαιρετικούς μπουφέδες του αλλά και ξεχωριστά πιάτα, όπως φιλέτο σφυρίδας σοτέ με πουρέ μελιντζάνας.

¤ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ
Ασκληπιού 137, Νεάπολη, 210 6453179, 6983 134731

Οι σεφ Νίκη Τρέσσου και  Ευδοκία Φυλακούρη έχουν επινοήσει ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα της Αθήνας, τις γαρίδες γιουβέτσι με χυμό πράσινης ντομάτας και βασιλικό, που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Είναι ανοικτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 7:30 μ.μ. μέχρι τη 1μ.μ. και την Κυριακή από το μεσημέρι.

¤ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ
Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082, 210 9425203

All-time classic για ψάρι, με το πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, την απίστευτη ψαρόσουπα μπουγιαμπέσα που έχει γίνει διάσημη όλα αυτά τα χρόνια. Απίστευτες, διαχρονικές θαλασσινές γεύσεις για να γλείφεις τα δάχτυλά σου και μεζεδοπροτάσεις όπως το αυγοτάραχο και τα τηγανητά συκωτάκια σφυρίδας. Με φανατικούς φίλους που δεν την αλλάζουν με τίποτα.

¤ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 210 3414140

Εντυπωσιακό στην όψη, ξεχωρίζει με διαφορά στο Γκάζι για την εξαιρετική θέα του στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ρεσπέντζα σημαίνει κουζινάκι καραβιού, γεγονός που δίνει έμπνευση στον σεφ Βασίλη Σικαλιά και στην ομάδα του να κάνουν μαθήματα υψηλής ψαροφαγίας με εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, όπως η Ψαρόσουπα του Μάστορα. Από τις σημαντικότερες προσθήκες στον χάρτη των εστιατορίων της Αθήνας φέτος!

¤ΚΑΛΝΤΕΡΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9829647

Με υπέροχους ψαρομεζέδες του αφρού και του βυθού, ιδανικούς για ούζο και τσίπουρο. Μαγειρεύει το ψάρι με ό,τι τρόπο μπορούμε να φανταστούμε και από νοστιμιά σκίζει. Με ζεστασιά και εξαιρετική εξυπηρέτηση από το φιλικό προσωπικό. Από τη 1 το μεσημέρι κάθε μέρα και με βασικό του ατού το δικό του πάρκινγκ.

¤ΨΑΡΑΚΙ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215

Αν θέλουμε να βγούμε εκτός Αθηνών για να απολαύσουμε ψάρι, τότε το Ψαράκι είναι μια δυνατή επιλογή. Νόστιμοι μεζέδες από θησαυρούς της θάλασσας που «λένε» για ουζοκαταστάσεις. Εκεί όμως που είναι εξπέρ είναι στα ψαράκια, τα οποία οι μάγειρες εδώ ξέρουν να τα φτιάχνουν σωστά και να τα μετατρέπουν σε εξαιρετικό ψαρομεζέ!

Επίσης:

Στον Δουράμπεη για να δοκιμάσετε πώς ψήνουν το ψάρι οι αληθινοί μάστορες, αλλά και για όλα τα αριστουργηματικά πιάτα του φημισμένου εστιατορίου στο Μικρολίμανο.

Στο Βαρούλκο, και ειδικά το καλοκαίρι στη σπουδαία ταράτσα για όλα τα σπουδαία που προτείνει ο κ. Λευτέρης Λαζάρου.

Στο Βασίλαινας για υψηλή μαγειρική με βάση το ψάρι. Κάθε πιάτο και μια έκρηξη γεύσεων για τον ουρανίσκο.

Στον Παπαδάκη για υπέροχα πιάτα με βάση το ψάρι και θαλασσινά, όλα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρήγου. Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο και φιλικό μέρος στην κεντρική Αθήνα.

Στο Furin Κazan για σούσι στα γρήγορα, με φόντο τις ανθισμένες κερασιές της ταπετσαρίας.

Στο Kiku για να διαπιστώσετε τι σημαίνει η φράση «το σούσι είναι τέχνη».

Στο Milos για ψαροδείπνο υψηλών προσιαγραφών με σπουδαία πιάτα, σπουδαία υλικά και ασύγκριτο σέρβις. Το περιβάλλον είναι πιο φιλικό απ' ό,τι θα περιμένατε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ