After Summer

After Summer Facebook Twitter
0

* H φθινοπωρινή διάθεσηβρίσκει διέξοδο στο bar-restaurant Baraonda με τονκαταπράσινο κήπο σε colonial chic στυλ και τοεστιατόριο με τη μοντέρνα μεσογειακήκουζίνα. Ο βραβευμένος executivechef Μιχάλης Ντουνέταςπροτείνει: πικάντικα μαριναρισμένημπριζόλα σχάρας από ισπανικό γουρουνάκιpata negra με το φιλέτο του σε σάλτσα καραμέλας,μουστάρδας και πορτοκαλιού, ή φιλέτοσφυρίδας σε σάλτσα μαϊντανού και τοναφρό του σε ραγγού από γαριδάκι, κυδώνιακαι λαχανικά. Για το τέλος, ζεστή τάρταανανά. Εως τα τέλη Σεπτέμβρη το Baraondaαναλαμβάνει να «παρατείνει» τηγλυκιά αίσθηση των διακοπών. Περιβάλλονκοσμοπολίτικο και μουσικές επιλογέςαπό τα decks που φιλοξενούνδιάσημους djs και διάσημαclubs ανά τον κόσμο. Μια διαφορετική πρότασηδιασκέδασης.

* Είναιγνωστό ότι τα σταφύλια προσφέρουν τηνκαλύτερη αποτοξίνωση στον οργανισμόκαι ότι είναι το φρούτο του φθινοπώρου.Έχει ενδιαφέρον η εναλλακτική πρότασημε χυμό από τα σταφύλια της οικογένειαςΓεώργα. Φτιάχνεται από κόκκινο σταφύλιβιολογικό και δεν περιέχει ζάχαρη καισυντηρητικά. Ευχάριστη, πυκνή καιαρωματική γεύση. Είναι σαν να έχειςμόλις στύψει το σταφύλι και να ρουφάςτο χυμό του. Πίνεται παγωμένος και μετάτο άνοιγμα μπορεί να διατηρηθεί στοψυγείο για 4 ημέρες.

* Extremegourmet:Αν νομίζατε ότι τα τηλεοπτικά showμαγειρικής είναι τάση των τελευταίωνετών, κάνετε λάθος. HJuliaChlid,η πιο γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα τωνΗΠΑ, της αγοράς δηλαδή η οποία γεννάόλες της τηλεοπτικές τάσεις, ξεκίνησενα κάνει εκπομπές στην τηλεόραση το1963. Όμως ακόμη πιο παλιές ήταν οι επιδόσειςμιας άλλης από τις chefτου «γυαλιού», της FlorenceHanford,που άρχισε τις εμφανίσεις της το 1949! Ολόγος που τη μνημονεύουμε έχει να κάνειμε το γεγονός ότι η Hanfordπέθανε πρόσφατα, στις αρχές Ιουλίου, σεηλικία 99 ετών. Η Hanford,η οποία είχε πτυχίο οικιακής οικονομίας,έκανε περισσότερες από 1.000 εκπομπές μεπλήρες μενού σε διάστημα 20 ετών καιυπερηφανευόταν ότι ουδέποτε επανέλαβεμια συνταγή ούτε έκαψε το φαγητό. Αξίζειπάντως να δει κανείς (υπάρχει ένα σχετικόvideoστο Youtube)ότι το βασικό conceptτων τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικήςελάχιστα έχει διαφοροποιηθεί εδώ και60 χρόνια.

WineList

ΤοΚτήμα Χατζημιχάλη Verikiείναι ένας λευκός ξηρός τοπικός οίνοςαπό την κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnayκαι τη γοητευτική και ιδιόμορφη Ρομπόλαπου προέρχονται από το αμπελοτόπιΒερίκι, ένα από τα παλαιότερα αμπέλιατου Κτήματος Χατζημιχάλη. Εκεί φυτεύτηκαντα πρώτα αμπέλια του κτήματος και τοκρασί αυτό εκφράζει τις δυνατότητεςτης κοιλάδας Αταλάντης. Λαμπερόχρυσοκίτρινο χρώμα με πληθωρική αρωματικήμύτη. Τα υπέροχα αρώματα των εσπεριδοειδώνδιακρίνονται σε πρώτη φάση, ενώεντυπωσιάζει το διακριτικό ανθώδεςυπόστρωμα. Στόμα με ικανοποιητικήοξύτητα, μεταλλική γεύση, εξαιρετικάφινετσάτο αλλά και πληθωρικό. Εντυπωσιακήη επίμονη επίγευση. Δροσίστε το στους10-12 βαθμούς και συνοδέψτε φρέσκαθαλασσινά. Ιδανικός είναι και ο «γάμος»του στο τραπέζι με πουλερικά και λευκάκρέατα αλλά και με τυριά που διακρίνονταιγια την ήπια γεύση τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ