Facebook Politics

Facebook Politics Facebook Twitter
0

Δευτέρα, 6.30 π.μ, με μάτια γλαρά μπροστά στον υπολογιστή

Έχω ξυπνήσει νωρίς για να τελειώσω μια συνέντευξη που πρέπει να παραδοθεί άμεσα. Ούτε καν έχει ξημερώσει ακόμα. Κάτι τέτοιες στιγμές μισώ τον εαυτό μου που δεν τέλειωσα τη δουλειά μου όταν έπρεπε και μετά σέρνομαι μέχρι την κουζίνα και φτιάχνω τσάι με μισόκλειστα μάτια. Και, φυσικά, κάνω το λάθος και μπαίνω στο Facebook. «Δυο λεπτά θα πάρει» λέω στον εαυτό μου και ξέρω πως πρόκειται για ψέμα. Από τότε που έβαλε το Facebook διαφημίσεις, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ανάμεσα σε προσκλήσεις για τη δημιουργία του δικού μου online ζωολογικού κήπου και κουίζ όπως «Μάθε πότε θα πεθάνεις» και «Είσαι ηλίθια;» (αν απαντήσω αυτό το κουίζ, θα είμαι σίγουρα) προτροπές να σπουδάσω φυσιοθεραπεία στο ΙΕΚ Ψημένου καθώς και μια φοβερή διαφήμιση που λέει «ζωή στο ψυγείο σας» για να πουλήσει μαγνητάκια σε σχήμα ζέβρας, προβάλλουν τα fan pages του Σπύρου Βούγια. O Σπύρος ποζάρει ως εναλλακτικός μπαμπάς - πρώτα με μια μπάλα του μπάσκετ σε μια απελπισμένη απόπειρα για street credibility (Spyros is dοwn with the kids) αλλά και με φόντο το μούχρωμα στην παραλία. Δεν μπορώ να αντισταθώ - αρχίζω με διεστραμμένη περιέργεια να κοιτάω τις σελίδες των πολιτικών στο Facebook. Υπάρχουν πάντα οι επαγγελματίες: Η σελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση με Τwitter, feed, sync, Youtube, delicious. Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει φαν δυο πραγμάτων: του ΠΑΣΟΚ και της Μαρίας Ναυπλιώτου. Δεν έχουν όλοι τόσο προσεγμένη σημειολογία πάντως. Πολλές διαφημίσεις θυμίζουν αγγελία για προξενιό («Αγαθός αξιοπρεπής, εξηντάρης, επιστήμονας ζητεί Ρωσίδα ή Βουλγάρα, φιλόζωη, έως 50 ετών, ψηλή και λιγνή») στη «Χρυσή Ευκαιρία»: Ίων Στεριώτης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑΟΣ, έμπειρος, δυναμικός, προτάσεις και λύσεις, τηλ. 21065… Υπάρχει, φυσικά, και ο αγνός λαϊκός ενθουσιασμός. Το fan page της κ. Πετρουλας Ντελιδήμου, υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ για τη Μαγνησία είναι γεμάτο ενθουσιώδεις διακηρύξεις. Ξεχωρίζει η ατάκα «Κουμπαρούλα αστέρι μου, ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ».

ΥΓ. Κουίζ για θεατρόφιλους.

Ποιος είναι ο νεαρός σκηνοθέτης, ο οποίος πέρσι σκηνοθέτησε στο πρώτο θέατρο της χώρας, που έριξε μπουνιά σε νεαρή κοπέλα στο Θέατρο της Επιδαύρου λίγο πριν την παράσταση Χειμωνιάτικο Παραμύθι, επειδή δεν τον άφηνε να κάτσει στη θέση της; Όταν μάλιστα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κάνει μια «δουλειά που είναι πολύ κοντά στους ανθρώπους». Σωστά, η σκηνοθεσία είναι κοινωνικό λειτούργημα.(όπως και η δημοσιογραφία).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ