Η πιο κατάλληλη ώρα να «θωρακίσεις» το σπίτι σου ή την επαγγελματική σου στέγη είναι τώρα, χάρη στην Vitex και το καινοτόμο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που ξεχωρίζει ως πρώτη επιλογή και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

 

Η Vitex είναι η μεγαλύτερη ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων που προσφέρει κορυφαίες και ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας για τον κατασκευαστικό κλάδο, με το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων στην Ελλάδα, εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες και θυγατρικές σε Σερβία και Βουλγαρία.

 

Το 2014 παρουσιάστηκε το brand εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM, ένα σύγχρονο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ελληνικού κλίματος, το οποίο ξεχώρισε για το ποιοτικό αποτέλεσμα του και την ανθεκτικότητα της κατασκευής.

 

Το VITEXTHERM εμπιστεύθηκαν πολύ γρήγορα τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 1εκ. m² επιφάνειες έργων. Το καινοτόμο αυτό προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί σε ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχεία και σχολεία, αλλά και σε εμβληματικά έργα όπως το ΓΕΝ στο Υπουργείο εθνικής Άμυνας, ένα από τα πρώτα έργα που ολοκλήρωσε η εταιρία, όπως και στις 50 κλίνες ΜΕΘ στο γενικό νοσοκομείο Σωτήρια που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Τα πλεονεκτήματα του VITEXTHERM

 

Το VITEXTHERM εφαρμόζεται σε παλαιές και νέες κατασκευές. Eίναι ένα σύγχρονο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες και εξασφαλίζει ποιοτικό αποτέλεσμα και ανθεκτικότητα της κατασκευής μιας και έχει σχεδιαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.


Το Vitextherm προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για το κτήριο: άνετες συνθήκες ανεξαρτήτως κλιματολογικών συνθηκών, μείωση έως και 60% στην ενέργεια που καταναλώνεται για θέρμανση και ψύξη, άριστη ποιότητα υλικών που πετυχαίνει αποφυγή ρηγματώσεων στο εξωτερικό επίχρισμα και ανανέωση όψης του κτηρίου.


Επιπλέον το σύστημα ξεχωρίζει για την εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας, την πλήρη γκάμα που ικανοποίει κάθε ειδική διαμόρφωση και τις χιλιάδες επιλογές στον χρωματισμό του επιχρίσματος


Το άρτια καταρτισμένο τμήμα έργων της Vitex προσφέρει τεχνική υποστήριξη σε πανελλαδική έκταση και σε συνεργασία με τα πιστοποιημένα συνεργεία 10ετη΄εγγυηση που δίδεται στον ιδιοκτήτη με την ολοκλήρωση των εργασιών διασφαλίζοντας το τελικό αποτέλεσμα.


H εφαρμογή του VITEXTHERM συνεισφέρει και στο περιβάλλον με μείωση των ρύπων και επιπλέον είναι ένα σύστημα συμμορφωμένο κατά LEED το οποίο είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο σύστημα για τον σχεδιασμό, κατασκευή και διαχείριση και συντήρηση βιώσιμων ή «πράσινων κτιρίων υψηλής απόδοσης».


Η εφαρμογή του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM επιδοτείται μέχρι και 85% βάση εισοδηματικών κριτηρίων από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»*. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις στις 30 Νοεμβρίου με γεωγραφικά κριτήρια και θα ολοκληρωθεί με το νέο χρόνο που θα ενταχθούν για πρώτη φορά και οι πολυκατοικίες.

 

Το VITEXTHERM περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών (ενδεικτικά διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας, ακρυλικά, σιλικονούχα & μη αναφέξιμα επιχρίσματα, οργανικά και ανόργανα υλικά εγκιβωτισμού) έτσι ώστε ο καταναλωτής να επιλέγει ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής τα κατάλληλα υλικά. Η επιλογή των υλικών που θα εφαρμοστεί πρέπει να γίνεται με βάση την μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα και όχι το βραχυπρόθεσμο κόστος.

 

Τέλος η τοποθέτηση των υλικών είναι εξίσου σημαντική και πρέπει να επιλέγεται ο κατάλληλος εφαρμοστής που έχει εκπαιδευτεί, πιστοποιηθεί και ακολουθεί τις οδηγίες τοποθέτησης του παραγωγού.


Στη VITEX παρέχεται ένα ολοκληρωμένο κύκλο εκπαιδεύσεων και παρακολούθησης της εφαρμογής των προϊόντων προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή τοποθέτηση τους και την άριστη τεχνική κατάρτιση των συνεργατών της.

 

Η VITEX δίνει έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων όπως το ACRYLAN MAX ένα Πολύ υψηλών αντοχών ματ ΝΑΝΟ – ΑΚΡΥΛΙΚΟ καινοτόμο χρώμα για εξωτερικές επιφάνειες τοιχοποιίας, τριυβριδικής νανοτεχνολογίας που αναδείχθηκε ως προϊόν της χρονιάς για το 2020 στο διαγωνισμό ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ στην κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ


Παράλληλα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων πυροπροστασίας με  το Granikot FIRE RESISTANT ένα ακρυλικό μη αναφλέξιμο σοβά με πιστοποίηση Α2 S1 D0. Επιπλέον πιστοποίησε το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με πετροβάμβακα που ως άκαυστο μονωτικό καλύπτει τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας και προσφέρει επιπλέον ηχομόνωση στην κατασκευή.

 

Τέλος πρόσφατα υπογράφθηκε συμφωνία με την BASF για co-branding για το θερμομονωτικό υλικό NEOPOR. Με το NEOPOR, το αυθεντικό γραφιτούχο μονωτικό υλικό της BASF, επιτυγχάνεται ο χαμηλότερος συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω του VITEXTHERM δίνει την ικανότητα να δημιουργήσει ο καθένας μια ποιοτική θαλπωρή καθώς το σπίτι μας γίνεται ο κόσμος μας κάτι που αντιλαμβανόμαστε τους τελευταίους μήνες.

 

VitexTherm: Το καινοτόμο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης της Vitex ξεχωρίζει και στο «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

 

Το VITEXTHERM στο «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

 

Το νέο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οίκον 2020, επιδοτεί την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στο κτίριο.

Το σύστημα VITEXTHERM καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις του προγράμματος, για την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος και στην πιλοτή με αποτέλεσμα την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας έως και 70%.

 

Τι είναι;

Το NEO πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον 2020» χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα με τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Vitextherm & «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VitexTherm είναι πλήρως πιστοποιημένο και καλύπτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές του προγράμματος. Το σύστημα φέρει σήμανση CE αφού έχει λάβει Τεχνική Ευρωπαϊκή Έγκριση ΕΤΑ 15/0148 κατά ETAG 004 και έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία ο απαραίτητος έλεγχος και η πιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

 

*Όποιος ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα μπορεί να απευθυνθεί σε μηχανικό προκειμένου να ολοκληρώσει το φάκελο υποβολής. Παράλληλα μπορεί να επικοινωνήσει στο 2105589400 ή μέσω του site www.vitextherm.gr προκειμένου να επιλέξει τα κατάλληλα υλικά και να τα προμηθευτεί μέσω του πανελλαδικού δικτύου συνεργατών της Vitex.