— Κοντά ή μακριά μαλλιά;

Τα μακριά μαλλιά αποτελούν σαφώς σύμβολο θηλυκότητας και γοητείας και κυριαρχούν τη φετινή χρονιά σε αυστηρές γραμμές στους '60s και '70s κότσους, όπως επίσης και στην πιο ακατάστατη εκδοχή τους, με πλεξούδες κλασικές αλλά και πανκ και ροκ. Από την άλλη, τα κοντά μαλλιά επιστρέφουν δυναμικά σε γεωμετρικούς συνδυασμούς, από την κλασική καρέ γραμμή με βαριές φράντζες που πλαισιώνουν το πρόσωπο έως το γνωστό «καπελάκι», στην πιο επιθετική εκδοχή του «bowl cut».

 

— Σγουρά, σπαστά ή ίσια;

Ισοπαλία θα έλεγα. Τα σγουρά και τα σπαστά μαλλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα και με τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης και styling, και κυρίως με κουρέματα που αφαιρούν το βάρος και τα αναδεικνύουν, πρωταγωνιστούν και φέτος πλάι στα ίσια μαλλιά, με στοιχεία φανερά επηρεασμένα από τα '80s. Το μπροστινό τμήμα των μαλλιών κονταίνει αισθητά, με ασύμμετρες φράντζες, αφήνοντας το πίσω τμήμα με ακανόνιστα μήκη μαλλιών να μας θυμίσουν τη χαίτη.

 

— Αλογοουρά ή πλεξούδα;

Τη φετινή χρονιά και τα δύο είναι το απόλυτο must σε διάφορους συνδυασμούς, σε ίσια και σπαστά μαλλιά, απλώς συνήθως είναι στερεωμένες με διάφορα αξεσουάρ χαμηλά στον αυχένα.

 

— Ποιο είναι το χτένισμα που ζητάνε περισσότερο φέτος;

Στις τοπ επιλογές παραμένουν οι αλογοουρές και οι πλεξούδες κάθε τύπου και χτενίσματα εμπνευσμένα από τις δεκαετίες '30s-60s.

 

— Κυριαρχούν τα ζωηρά χρώματα στα μαλλιά φέτος ή είναι η ιδέα μου;

Φέτος λέμε «ναι» στα έντονα χρώματα. Πράσινα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα, μοβ, συνδυασμένα σε έντονα κοντράστ με σκούρες βάσεις από μαύρο έως καστανό ανοιχτό, με βιολέ ή σοκολατί αποχρώσεις. Ωστόσο, εξακολουθούμε να αγαπάμε και να προτιμάμε και τα παστέλ.

 

— Οι σκούρες ρίζες μένουν;

Εννοείται πως τα ombre τύπου μαλλιά και οι παραλλαγές τους, που προκύπτουν από ελεύθερες τεχνικές χωρίς αλουμινόχαρτο, παραμένουν στην τοπ λίστα των γυναικείων επιλογών.

 

 

— Ποια είναι τα προϊόντα που έχουν φέρει επανάσταση τα τελευταία χρόνια;

Όσον άφορα την περιποίηση, ένα καινοτόμο προϊόν είναι η θεραπεία κεράτινης η οποία εξαλείφει το φριζάρισμα των ατίθασων σγουρών και ίσιων μαλλιών. Το olaplex, από την άλλη, αυξάνει την αντίσταση των μαλλιών στις τεχνικές εργασίες, επιτρέποντας υψηλές υπηρεσίες αποχρωματισμού. Είναι το πλέον διαδεδομένο προϊόν και αγαπημένο σε όλες τις Ελληνίδες που επιθυμούν τις ψυχρές ασήμι και άσπρες αποχρώσεις στα μαλλιά τους. Επίσης, στην υπηρεσία του τεχνητού κατσαρώματος, η περμανάντ επιστρέφει με ενυδατικά συστατικά και κερατίνη, ώστε να καλύψει τα γούστα, από ζωηρές μπούκλες έως απαλούς κυματισμούς.

 

 

Ο Δημήτρης Κονδύλης είναι κομμωτής και ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Box, Θησέως 7-9, 210 210 3215553