Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης εξερευνούν ένα θέμα που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία: την Τεχνητή Νοημοσύνη στον κόσμο της εστίασης και τον ρόλο του σομελιέ στην εποχή του AI.
Σε μια εποχή όπου οι τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, πώς επηρεάζονται οι αποφάσεις μας γύρω από το φαγητό και το κρασί; Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτή τη νέα πραγματικότητα;
Συζητάμε περιστατικά από τον χώρο της εστίασης, προβληματιζόμαστε και βλέπουμε τη μοναδική ευκαιρία που έχει ο οινοχόος – αλλά και ο κάθε επαγγελματίας της γαστρονομίας– να αναπτύξει τη
συναισθηματική νοημοσύνη του στον χώρο του εστιατορίου και όχι μόνο. Ανοίξτε ένα ωραίο μπουκάλι κρασί –με ή χωρίς τη βοήθεια του AI– και απολαύστε τη σημερινή μας συζήτηση.
Στο επεισόδιο συμμετέχει η Χριστίνα Μαχαιρίδου, μια νέα οινοχόος που φέρνει μια πιο φρέσκια ματιά στο πώς βλέπει η νέα γενιά επαγγελματιών τη σχέση ανάμεσα στην Τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο του σομελιέ σήμερα. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με την άποψη της Μαρίας Κατσούλη, μιας προσωπικότητας που όχι μόνο καθόρισε αλλά ουσιαστικά διαμόρφωσε το επάγγελμα του οινοχόου στην Ελλάδα.