Ξινόχοντρος, σύζουμο και ξινόμαυρο: τρία ελληνικά προϊόντα που οι περισσότεροι πελάτες του Μάνου Μακρυγιαννάκη δυσκολεύονται να προφέρουν και συχνά δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι. Κι όμως, κάνουν ουρά για να τα δοκιμάσουν στο εστιατόριό του, το Philema, στις Βρυξέλλες.

 

Ο ίδιος μιλά για την επιθυμία του να προσφέρει χαρά μέσα από το φαγητό αλλά και για το όνειρό του να εμπνεύσει τη νέα γενιά να στραφούν στη μαγειρική αντί να καταφεύγουν σε έτοιμα γεύματα του εμπορίου.

 

Μαθαίνουμε πώς μετέφρασε τους άθλους του Ηρακλή σε συνταγές και πώς τις δίδασκε στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών. Του ζητήσαμε, επίσης, να δημιουργήσει ένα χριστουγεννιάτικο μενού για όλους εκείνους που, για οποιονδήποτε λόγο, θα περάσουν τις γιορτές χωρίς φίλους ή συγγενείς. Οι συνταγές είναι πάντα εδώ για όσους καλομαθαίνουν τον εαυτό τους.

 

Κλείνουμε το 2025 από τις Βρυξέλλες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2026.