Ζωντανός ο αλ Μπαγκντάντι; - Οι ΗΠΑ δεν αμφισβητούν τη γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος του ηγέτη του ΙΚ

Ζωντανός ο αλ Μπαγκντάντι; - Οι ΗΠΑ δεν αμφισβητούν τη γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος του ηγέτη του ΙΚ Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ελέγχους για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος που δημοσιεύτηκε σήμερα και στο οποίο φέρεται ν' ακούγεται η φωνή του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, όμως, όπως επισήμαναν, δεν έχουν λόγους να αμφισβητούν τη γνησιότητά του.

«Ενημερωθήκαμε για το ηχητικό απόσπασμα που αποδίδεται στον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να το ελέγξουμε. Αν και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την αυθεντικότητά του, δεν το έχουμε επαληθεύσει προς το παρόν» επισήμανε μια πηγή από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο ηχητικό μήνυμα ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης καλεί τους μαχητές της στη Συρία και το Ιράκ να «αντισταθούν» στους εχθρούς.

«Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους και οι στρατιώτες τους θα λογοδοτήσουν προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Θεού και (να επιτύχουν) τη νίκη, πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να αντισταθούν στους άπιστους σε όποια συμμαχία κι αν ανήκουν» ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι.

«Θα είμαστε παρόντες, θα προβάλλουμε αντίσταση και θα επιδείξουμε υπομονή (...), δεν θα υποκύψουμε, ακόμα κι αν μας σκοτώσουν, μας φυλακίσουν, παρά τα τραύματά μας».

Ο ίδιος αναφέρεται στις ήττες που έχει υποστεί η οργάνωση και μιλά για «το αίμα που χύθηκε στη Μοσούλη, στη Σύρτη, στη Ράκα, στο Ραμάντι και στη Χάμα».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχασε τη λιβυκή πόλη Σύρτη τον Δεκέμβριο του 2016, την ιρακινή πόλη Ραμάντι τον Φεβρουάριο του 2016 και τη Μοσούλη του Ιράκ τον Ιούλιο του 2016.

Ο Μπαγκντάντι καταφέρεται κατά των «άπιστων εθνών, καταρχάς κατά της Αμερικής, της Ρωσίας και του Ιράν» που εξαπολύουν μαζί με τους συμμάχους τους επιθέσεις στο μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο έδειξε πως, χωρίς επέμβαση της δικαιοσύνης, διέτρεχε κίνδυνο να υποστεί «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία προτού να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν» οι αντίδικες πλευρές
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM