Ζελένσκι: Ουκρανική υπηκοότητα σε ξένους πολεμιστές που υπερασπίζονται τη χώρα

Ζελένσκι: Πρότεινε να δίνεται η ουκρανική υπηκοότητα στους ξένους πολεμιστές που υπερασπίζονται τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Έπειτα από πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούν να λαμβάνουν την ουκρανική υπηκοότητα οι ξένοι πολεμιστές αλλά και όσοι έχουν ουκρανική καταγωγή, χωρίς να χρειάζεται να στερηθούν την άλλη υπηκοότητα που έχουν.

Πρόκειται για μία ριζική αλλαγή του ουκρανικού νόμου που απαγορεύει σε κάποιον να έχει διπλή υπηκοότητα, ενώ επί τους θέματος τοποθετήθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στα social media λέγοντας πως πρέπει να ωφεληθούν όσο πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η εν λόγω μεταρρύθμιση θα πρέπει να ωφελήσει τους «ξένους μαχητές που ήρθαν να υπερασπιστούν την Ουκρανία, αυτούς που μάχονται για την ελευθερία της Ουκρανίας, σαν να ήταν η πατρίδα τους». Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει επίσης «σε όλους τους ανθρώπους ουκρανικής καταγωγής και στους απογόνους τους σε όλον τον κόσμο να έχουν την υπηκοότητά μας, με εξαίρεση βεβαίως τους πολίτες του επιτιθέμενου κράτους».

Υπενθυμίζεται πως από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, χιλιάδες ξένοι πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό της. Από την πλευρά της, η Μόσχα τους χαρακτηρίζει μισθοφόρους και, όσον αφορά τους δυτικούς, αυτούς τους θεωρεί απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει εναντίον της ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM