Ζελένσκι: Ουκρανική υπηκοότητα σε ξένους πολεμιστές που υπερασπίζονται τη χώρα

Ζελένσκι: Πρότεινε να δίνεται η ουκρανική υπηκοότητα στους ξένους πολεμιστές που υπερασπίζονται τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Έπειτα από πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούν να λαμβάνουν την ουκρανική υπηκοότητα οι ξένοι πολεμιστές αλλά και όσοι έχουν ουκρανική καταγωγή, χωρίς να χρειάζεται να στερηθούν την άλλη υπηκοότητα που έχουν.

Πρόκειται για μία ριζική αλλαγή του ουκρανικού νόμου που απαγορεύει σε κάποιον να έχει διπλή υπηκοότητα, ενώ επί τους θέματος τοποθετήθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στα social media λέγοντας πως πρέπει να ωφεληθούν όσο πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η εν λόγω μεταρρύθμιση θα πρέπει να ωφελήσει τους «ξένους μαχητές που ήρθαν να υπερασπιστούν την Ουκρανία, αυτούς που μάχονται για την ελευθερία της Ουκρανίας, σαν να ήταν η πατρίδα τους». Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει επίσης «σε όλους τους ανθρώπους ουκρανικής καταγωγής και στους απογόνους τους σε όλον τον κόσμο να έχουν την υπηκοότητά μας, με εξαίρεση βεβαίως τους πολίτες του επιτιθέμενου κράτους».

Υπενθυμίζεται πως από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022 που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, χιλιάδες ξένοι πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό της. Από την πλευρά της, η Μόσχα τους χαρακτηρίζει μισθοφόρους και, όσον αφορά τους δυτικούς, αυτούς τους θεωρεί απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει εναντίον της ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM