No.1

Ζελένσκι: Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τα λιμάνια για τα ρωσικά πλοία

Ζελένσκι: Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τα λιμάνια για τα ρωσικά πλοία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Νορβηγία και η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να κλείσει τα λιμάνια της για τα ρωσικά πλοία, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθυνόμενος στο νορβηγικό κοινοβούλιο. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Νορβηγία μπορεί να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. «Η ΕΕ- και ελπίζω η Νορβηγία- πρέπει να απαγορεύσουν στα ρωσικά πλοία να χρησιμοποιούν τα λιμάνια τους προσωρινά, όσο εκείνοι μπλοκάρουν τα δικά μας λιμάνια», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Συμπλήρωσε ότι η Ουκρανία και η Νορβηγία- ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία- είναι σε συζητήσεις για την παροχή 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων για τον επόμενο χειμώνα. 

«Μπορείτε να συνεισφέρετε αποφασιστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, παρέχοντας τους απαραίτητους πόρους τόσο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στην Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον διάλογο για την παροχή περίπου 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η βάση για την μακροπρόθεσμη συνεργασία μας σε αυτό τον τομέα», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Νορβηγία κάλυπτε το 20-25% των αναγκών της ΕΕ και της Βρετανίας για φυσικό αέριο, ενώ από τη Ρωσία προερχόταν το 45-50%. Το Όσλο έχει λάβει μέτρα για να διατηρήσει σε μέγιστο επίπεδο την παραγωγή φυσικού αερίου το καλοκαίρι. «Προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο», επανέλαβε σήμερα ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.
 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM