Ο πρίγκιπας Άντριου επιβεβαίωσε τελικά ότι έχει τελικά στην κατοχή του τα νομικά έγγραφα της αγωγής που του ασκήθηκε σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζούφρε. 

 

Η Τζούφρε υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν, και ότι αναγκάστηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή τρεις φορές με τον πρίγκιπα και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Οι επαφές, κατά την ίδια, πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της φίλης του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, σε ακίνητο στη Νέα Υόρκη αλλά και στην κατοικία του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους.

 

Ο δικηγόρος της κ. Τζούφρε, Ντέιβιντ Μπόις, είπε ότι ο πρίγκιπας Αντριου έχει παραδεχτεί ότι έχει πάρει τα νομικά έγγραφα μέσω του δικηγόρου του, Άντριου Μπρέτλερ στο Λος Άντζελες. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι δικηγόροι της Τζούφρε υποστήριξαν ότι έστειλαν τα σχετικά έγγραφα στον Αμερικανό δικηγόρο του πρίγκιπα μέσω email στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και με το ταχυδρομείο στις 21 του ίδιου μήνα.

 

Πλέον και επισήμως ο πρίγκιπας Άντριου έχει 21 ημέρες για να απαντήσει, αλλιώς θα ζητήσει μια «εύλογη παράταση χρόνου».

 

«Ο σύμβουλος του Άντριου συμφώνησε ότι η παράδοση έχει γίνει και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ωστόσο, θα ήταν φυσιολογικό να ζητήσουν και θα συμφωνήσουμε και εμείς, μια λογική παράταση χρόνου για να απαντήσουν στην καταγγελία» δήλωσε ο δικηγόρος της Τζούφρε.

 

Πηγή κοντά στον Άντριου ανέφερε ότι «ο Δούκας παραμένει σίγουρος για τη νομική του ομάδα και τη στρατηγική της και θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της».

 

Υπενθυμίζεται ότι η Μάξγουελ κρατείται για αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και της ψευδομαρτυρίας, σε φυλακή στο Μπρούκλιν αναμένοντας τη δίκη που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου. Όσον αφορά τον Τζέφρι Έπσταϊν, πέθανε στο κελί του στη Νέα Υόρκη το 2019.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Guardian