ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Στο 11% η ύφεση φέτος- Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Στο 11% η ύφεση φέτος- Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας Facebook Twitter
Άνοιξαν ξανά τα καφέ στη Γαλλία, την Τρίτη (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Η οικονομία της Γαλλίας θα συρρικνωθεί κατά 11% το 2020, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ επίκεινται και άλλες δύσκολες ημέρες, προτού ανακάμψουν τα πράγματα την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο Μπρούνο Λεμέρ.

«Δεχθήκαμε σοβαρό πλήγμα από τον ιό, λάβαμε αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων πολιτών αλλά η οικονομία πρακτικά τράβηξε χειρόφρενο για τρεις μήνες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, μιλώντας στο RTL.

«Αυτό θα το πληρώσουμε με ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο Λεμέρ και πρόσθεσε ότι η εν εξελίξει αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα προβλέπει ύφεση κατά 11%, από το 8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. «Το οικονομικό σοκ είναι εξαιρετικά σφοδρό, αλλά έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα ανακάμψουμε το 2021», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Την Τρίτη άνοιξαν ξανά τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Γαλλία, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα από το ταμείο αλληλεγγύης της κυβέρνησης έως τα τέλη του έτους προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους.

«Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το ακούει κανείς σε μια μέρα όπου ο ήλιος λάμπει και τα καφέ ξανανοίγουν, τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας σε κοινωνικούς και οικονομικούς όρους», προειδοποίησε ο Λεμέρ.

Παράλληλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να οδηγηθούν σε χρεοκοπία μια σειρά από εταιρείες, αναζητώντας αγοραστές για τις μεγάλες αλυσίδες ενδυμάτων Camaieu, Conforama και La Halle, που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ