ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Υποχρεωτική μαντίλα σε μουσουλμάνες αεροσυνοδούς επιβάλλουν σε επαρχία στην Ινδονησία

Υποχρεωτική μαντίλα σε μουσουλμάνες αεροσυνοδούς επιβάλλουν σε επαρχία στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Οι αρχές στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας ζήτησαν από τις μουσουλμάνες αεροσυνοδούς να φορούν την ισλαμική μαντίλα όταν εργάζονται σε αεροπλάνα που πετούν προς αυτή την υπερσυντηρητική ισλαμική περιοχή, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η Άτσεχ είναι η μοναδική επαρχία της κυρίως μουσουλμανικής Ινδονησίας όπου εφαρμόζεται η σαρία, ο ισλαμικός νόμος.

Στην υπόλοιπη χώρα οι μουσουλμάνοι ακολουθούν μια πιο μετριοπαθή εκδοχή του ισλάμ και οι γυναίκες μπορούν να επιλέγουν αν θα καλύπτουν ή όχι το κεφάλι τους.

Η κυβέρνηση της επαρχίας Άτσεχ, η οποία διαθέτει ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2001, απέστειλε μια επιστολή στην εθνική αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας Garuda Indonesia και άλλες μικρότερες εταιρείες, όπως η μαλαισιανές AirAsia και Firefly.

«Όλες οι αεροσυνοδοί πρέπει να φορούν χιτζάμπ βάσει των κανόνων της σαρία», τονίζεται στην επιστολή.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της επαρχίας, της Μπάντα Άτσεχ, δέχεται δεκάδες τοπικές πτήσεις κάθε εβδομάδα, ενώ από αυτό περνούν και πτήσεις με προορισμό τη Μαλαισία και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι μη μουσουλμάνες αεροσυνοδοί δεν είναι απαραίτητο να καλύπτουν τα κεφάλια τους, όμως οι μουσουλμάνες θα πρέπει να φοράνε μαντίλα όταν κατευθύνονται και όταν βρίσκονται στην Άτσεχ.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM