Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους

Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Αρχείου
0

Έρευνα για το δυστύχημα με το υποβρύχιο Titan που σημειώθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού ξεκίνησαν εχθές οι αρχές του Καναδά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan έχασαν τη ζωή τους μετά από μια «καταστροφική ενδόρρυξη» που υπέστη το βαθυσκάφος κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το ναυάγιο στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Το γραφείο ασφαλείας των μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε πως «άρχισε έρευνα για την ασφάλεια [...] σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince, το καναδικό σκάφος επιφανείας του υποβρυχίου Titan, το οποίο είχε μεταφέρει το βαθυσκάφος για την κατάδυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ναυτικά δυστυχήματα με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ασχολείται με αστικές ή ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για έρευνες που αναμένεται να διαρκέσουν από 18 ως 24 μήνες, αλλά θα γίνουν προσπάθειες για να «προχωρήσει πιο γρήγορα διότι γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος αναζητεί απαντήσεις, κυρίως οι οικογένειες». 

Η ομάδα του γραφείου ασφαλείας των μεταφορών έφτασε στο Σεντ-Τζονς στη Νέα Γη και «εξετάζει το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και το ναυάγιο, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών και συλλέγει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία». 

Δεύτερη ξεχωριστή έρευνα για το υποβρύχιο Titan

Στο μεταξύ, ακόμη μια ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε η βασιλική χωροφυλακή του Καναδά (GRC).

«Οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος», ανακοίνωσε χθες ο Κεντ Όσμοντ, αξιωματούχος της GRC στην επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα αναμένεται να αποτιμήσει «αν αιτιολογείται ή όχι μια πλήρης έρευνα της GRC». Παράλληλα, ο αξιωματούχος διευκρίνησε ότι «τέτοιου είδους έρευνα θα διεξαχθεί μόνον αν η εξέτασή μας των συνθηκών δείξει ότι μπορεί να έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή ή η επαρχιακή νομοθεσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM