Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους

Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Αρχείου
0

Έρευνα για το δυστύχημα με το υποβρύχιο Titan που σημειώθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού ξεκίνησαν εχθές οι αρχές του Καναδά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan έχασαν τη ζωή τους μετά από μια «καταστροφική ενδόρρυξη» που υπέστη το βαθυσκάφος κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το ναυάγιο στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Το γραφείο ασφαλείας των μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε πως «άρχισε έρευνα για την ασφάλεια [...] σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince, το καναδικό σκάφος επιφανείας του υποβρυχίου Titan, το οποίο είχε μεταφέρει το βαθυσκάφος για την κατάδυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ναυτικά δυστυχήματα με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ασχολείται με αστικές ή ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για έρευνες που αναμένεται να διαρκέσουν από 18 ως 24 μήνες, αλλά θα γίνουν προσπάθειες για να «προχωρήσει πιο γρήγορα διότι γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος αναζητεί απαντήσεις, κυρίως οι οικογένειες». 

Η ομάδα του γραφείου ασφαλείας των μεταφορών έφτασε στο Σεντ-Τζονς στη Νέα Γη και «εξετάζει το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και το ναυάγιο, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών και συλλέγει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία». 

Δεύτερη ξεχωριστή έρευνα για το υποβρύχιο Titan

Στο μεταξύ, ακόμη μια ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε η βασιλική χωροφυλακή του Καναδά (GRC).

«Οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος», ανακοίνωσε χθες ο Κεντ Όσμοντ, αξιωματούχος της GRC στην επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα αναμένεται να αποτιμήσει «αν αιτιολογείται ή όχι μια πλήρης έρευνα της GRC». Παράλληλα, ο αξιωματούχος διευκρίνησε ότι «τέτοιου είδους έρευνα θα διεξαχθεί μόνον αν η εξέτασή μας των συνθηκών δείξει ότι μπορεί να έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή ή η επαρχιακή νομοθεσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM