Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους

Υποβρύχιο Titan: Ξεκίνησαν έρευνες για το δυστύχημα του βαθυσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Αρχείου
0

Έρευνα για το δυστύχημα με το υποβρύχιο Titan που σημειώθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού ξεκίνησαν εχθές οι αρχές του Καναδά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan έχασαν τη ζωή τους μετά από μια «καταστροφική ενδόρρυξη» που υπέστη το βαθυσκάφος κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το ναυάγιο στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Το γραφείο ασφαλείας των μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε πως «άρχισε έρευνα για την ασφάλεια [...] σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince, το καναδικό σκάφος επιφανείας του υποβρυχίου Titan, το οποίο είχε μεταφέρει το βαθυσκάφος για την κατάδυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι επιφορτισμένος με τις έρευνες για τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ναυτικά δυστυχήματα με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ασχολείται με αστικές ή ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για έρευνες που αναμένεται να διαρκέσουν από 18 ως 24 μήνες, αλλά θα γίνουν προσπάθειες για να «προχωρήσει πιο γρήγορα διότι γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος αναζητεί απαντήσεις, κυρίως οι οικογένειες». 

Η ομάδα του γραφείου ασφαλείας των μεταφορών έφτασε στο Σεντ-Τζονς στη Νέα Γη και «εξετάζει το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και το ναυάγιο, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών και συλλέγει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία». 

Δεύτερη ξεχωριστή έρευνα για το υποβρύχιο Titan

Στο μεταξύ, ακόμη μια ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε η βασιλική χωροφυλακή του Καναδά (GRC).

«Οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στο βαθυσκάφος», ανακοίνωσε χθες ο Κεντ Όσμοντ, αξιωματούχος της GRC στην επαρχία Νέας Γης και Λαμπραντόρ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα αναμένεται να αποτιμήσει «αν αιτιολογείται ή όχι μια πλήρης έρευνα της GRC». Παράλληλα, ο αξιωματούχος διευκρίνησε ότι «τέτοιου είδους έρευνα θα διεξαχθεί μόνον αν η εξέτασή μας των συνθηκών δείξει ότι μπορεί να έχει παραβιαστεί η ομοσπονδιακή ή η επαρχιακή νομοθεσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM