Wendy's: Τα διάσημα αμερικανικά burger επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Wendy's: Ο κολοσσός των burger επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Facebook Twitter
Pixabay
0

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger της Αμερικής, τα διάσημα Wendy's επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 20 χρόνια.

Η δυναμική επάνοδος της αλυσίδας, με τα επαναστατικά για την εποχή, τετράγωνα burger, δεσμεύεται δε, να «κλέψει» μερίδιο αγοράς από τους αντιπάλους της McDonald's και της Burger King.

Η αλυσίδα Wendy's σχεδιάζει να ανοίξει έως και 400 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο, δημιουργώντας τουλάχιστον 12.000 θέσεις εργασίας, αν και αυτό μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια.

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα McDonald's, φαίνεται πως κρατούν τα ηνία με 1.300 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία, η οποία έκλεισε επίσης μια συμφωνία delivery με την Uber Eats, είχε αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω υψηλού λειτουργικού κόστους.

H Abigail Pringle, διευθύνoυσα σύμβουλος ανάπτυξης της αλυσίδας, ανέφερε στα Μέσα ότι με την εικόνα της αγοράς αυτή την εποχή σε burger και takeaway στη Μεγάλη Βρετανία, το timing είναι κατάλληλο για την συγκεκριμένη επένδυση.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως πρόσθεσε.

«Η παρουσία στο Ηνωμένου Βασιλείου θα ηγηθεί μιας ευρωπαϊκής επέκτασης καθώς η Wendy's αναζητά ισχυρή ανάπτυξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου η αλυσίδα πέρυσι εκθρόνισε το Burger King, και έγινε ο Νο 2 παίκτης στην αγορά των burger στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα συμβατικό fast food απασχολεί μεταξύ 30 και 50 υπαλλήλων. Όπως επισημαίνει δε, η εταιρεία, δεν θα προβεί σε συμβάσεις «zero-hours» σε έναν τομέα που έχει επικριθεί πολύ για τις χαμηλές αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με αυτές τις συμβάσεις, οι εργαζόμενοι δουλεύουν όταν ειδοποιηθούν από τον εργοδότη, συνήθως τελευταία στιγμή και πληρώνονται ανάλογα με τις ώρες εργασίας, που παρέχουν.

Το πρώτο εστιατόριο Wendy's θα ανοίξει τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου στο Ρέντινγκ, και σύντομα μέσα στο δεύτερο μισό του 2021, θα ακολουθήσουν εκείνα στο Στάτφορντ και την Οξφόρδη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα υπάρχουν νέα είδη στο μενού προσαρμοσμένα στη βρετανική αγορά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων χορτοφαγικών επιλογών. 

Ωστόσο, η Wendy's μπαίνει σε μια πολυσύχναστη αγορά που αντιμετώπιζε δύσκολες στιγμές ακόμη και πριν από το lockdown.

Οι αλυσίδες Gourmet Burger Kitchen και Byron αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και πωλήθηκαν μετά την αναδιάρθρωσή τους.

Από την πλευρά της, η αλυσίδα, είπε ότι ακόμη και αν η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επεκταθεί τόσο γρήγορα όσο αναμένεται, εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει μερίδιο από τους αντιπάλους της, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις υπηρεσίες.

Στο μάρκετινγκ της αλυσίδας, υπάγεται και η προώθησε της χρήσης προϊόντων τοπικής προέλευσης και νωπού κρέατος.

Η αλυσίδα ιδρύθηκε το 1969 στο Οχάιο και μετρά περίπου  6.800 καταστήματα σε 30 χώρες του κόσμου. Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της  Wall Street με εκτίμηση αξίας στα 5 δισ. δολάρια. 

To 2001 η εταιρεία αποσύρθηκε από τη βρετανική αγορά, επικαλούμενη το κόστος ιδιοκτησίας και άλλα γενικά έξοδα που την έκαναν μη βιώσιμη.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ