UNICEF: H "Zoύγκλα" θα κλείσει, όμως τι θα γίνουν όλα αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά;

UNICEF: H "Zoύγκλα" θα κλείσει, όμως τι θα γίνουν όλα αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά; Facebook Twitter
0

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η UNICEF για τα ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό του Καλαί «Ζούγκλα», ο οποίος πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι τα παιδιά είναι πιθανό να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύματα παράνομης διακίνησης, όταν η Γαλλία γκρεμίσει την παραγκούπολη και προτρέπει τις αρχές να επιταχύνουν την επανένωση των παιδιών με τις οικογένειές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προειδοποιεί επίσης ότι οι διασφαλίσεις θα πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα ασυνόδευτα παιδιά, πριν κατεδαφιστεί η «ζούγκλα», κάτι που προγραμματίζεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Η αν. εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Lily Caprani ανέφερε ότι αν επαναληφθούν τα λάθη που είχαν γίνει το Φεβρουάριο, όταν εκκενώθηκε η νότια πλευρά του στρατοπέδου, τότε και πάλι τα παιδιά θα είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

"Αν τα λάθη από την πρώτη έξωση επαναληφθούν, θα δούμε περισσότερα παιδιά να εξαφανίζονται, να πέφτουν θύματα διακινητών και να αντιμετωπίζουν το χειμώνα χωρίς σπίτι," είπε στο Thomson Reuters.

Η UNICEF έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του βιασμού, της καταναγκαστικής εργασίας, του ξυλοδαρμού αλλά και του θανάτου.

Η Caprani ανέφερε ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Γαλλία για να βρουν τα παιδιά  «κατάλληλη στέγαση," όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη και νομική υποστήριξη, αλλά και να φτάσουν στις οικογένειές τους στη Βρετανία με ασφάλεια.

Οι δηλώσεις της Caprani ήρθαν λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ολάντ ότι η Γαλλία θα κλείσει τελείως το στρατόπεδο μέχρι το τέλος του έτους, και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα διασπαρούν σε όλη τη χώρα.

Η «Ζούγκλα» είναι η μεγαλύτερη παραγκούπολη προσφύγων στην Ευρώπη. Ζούν σε αυτή περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι, κάτω από άθλιες συνθήκες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM