Τζόνσον σε Μακρόν: «Θέλω Brexit με συμφωνία και αυτό είναι ακόμα εφικτό»

Τζόνσον σε Μακρόν: «Θέλω Brexit με συμφωνία και αυτό είναι ακόμα εφικτό» Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι ότι θέλει μία συμφωνία για το Brexit και ότι θεωρεί πως η επίτευξή της μέχρι την 31η Οκτωβρίου είναι ακόμα εφικτή.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες του χθες στο Βερολίνο έλαβε «ισχυρή ενθάρρυνση» από τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε χθες στον Μπόρις Τζόνσον ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του Brexit, αλλά τον ενθάρρυνε να βρει και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες αξιόπιστη λύση που θα αντικαθιστά το ανεπιθύμητο στο Λονδίνο backstop σε διάστημα 30 ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι η Μέρκελ πρότεινε το Λονδίνο να αναζητήσει και να διαμορφώσει πρόταση για τον μηχανισμό που θα αντικαταστήσει το backstop σε 30 ημέρες, έναντι του διαστήματος των δύο ετών που προβλέπει η συμφωνία του Brexit για την μετάβαση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια