Τζιχαντιστές βασάνισαν και σκότωσαν με τη δικαιολογία, για πρώτη φορά, πως "παρενοχλήθηκαν" γυναίκες

Τζιχαντιστές βασάνισαν και σκότωσαν με τη δικαιολογία, για πρώτη φορά, πως "παρενοχλήθηκαν" γυναίκες Facebook Twitter
0

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κρέμασαν ζωντανούς τρεις άνδρες, με τα χέρια σε σχήμα σταυρού, μέσα σε ένα κλουβί, στην πόλη Μαγιαντίν της Συρίας, με την κατηγορία ότι "ενοχλούσαν" τις γυναίκες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα βασιζόμενη σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών.


"Το ΙΚ κρέμασε τρεις πολίτες, με απλωμένα τα χέρια σε σχήμα σταυρού, μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί στην πλατεία Ζουρντάκ" για παραδειγματισμό, σύμφωνα με την οργάνωση. Στο λαιμό και των τριών κρεμάστηκε μια πινακίδα που έγραφε: "70 μαστιγώσεις, 10 ημέρες φυλακή, εξευτελισμός σε ένα κλουβί για μία ημέρα, για παρενόχληση των μουσουλμάνων γυναικών".

Είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ απευθύνει τέτοιες κατηγορίες και επιβάλει τέτοιες ποινές.


Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε προχωρήσει στον δημόσιο εξευτελισμό ανθρώπων στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό της επειδή δεν τηρούσαν τον Ραμαζάνι.


Το ΙΚ, που κατηγορείται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας, έχει αποκεφαλίσει πολλούς άνδρες, έχει εκτελέσει μαζικά άλλους και έχει λιθοβολήσει μέχρι θανάτου γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μοιχεία. Στη Συρία εκτιμάται ότι έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1.800 ήταν άμαχοι και 74 ήταν παιδιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ