Τζέσε Τζάκσον: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων

Τζέσε Τζάκσον: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και πρώην υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών, Τζέσε Τζάκσον και η σύζυγός του νοσηλεύονται με κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο 79χρονος Τζάκσον και η σύζυγός του Ζακλίν, 77 ετών, εισήχθησαν στο νοσοκομείο Memorial στο Σικάγο, ανέφερε η δήλωση που εξέδωσε το Rainbow PUSH, η ομάδα που έχει ιδρύσει.

«Δεν υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις αυτή τη στιγμή» διευκρίνισε η ομάδα ενώ δεσμεύτηκε σε νέα ενημέρωση όταν θα υπάρχουν εξελίξεις.

Σημείωσε δε, ότι όποιος ήρθε σε επαφή με το ζευγάρι θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που ορίζουν οι κανόνες δημόσιας υγείας.

Ο Τζάκσον, ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 2017, επί δεκαετίες υποστήριξε σθεναρά τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών και άλλων μειονοτήτων που χρονολογούνται από την αρχή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα της δεκαετίας του 1960, με επικεφαλής τον μέντορά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των Δημοκρατικών το 1984 και το 1988, προσελκύοντας μαύρους ψηφοφόρους και πολλούς λευκούς φιλελεύθερους, αλλά απέτυχε να γίνει ο πρώτος μαύρος υποψήφιος του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ