Τυνησία: Τουλάχιστον 27 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι- Μετά από δύο ναυάγια

τυνησία νέα ναυάγια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Περίπου 27 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική θεωρούνται νεκροί ή αγνοούμενοι μετά από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν χθες και σήμερα στα ανοικτά ττης Τυνησίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην πόλη Σφαξ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα δύο νέα ναυάγια αυξάνουν τον απολογισμό των θυμάτων από τις αρχές Μαρτίου σε περισσότερους από 100 νεκρούς ή αγνοούμενους σε μια σειρά ναυαγίων στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τις αρχές, 37 μετανάστες «είχαν φύγει από την ακτή βόρεια της Σφαξ με δύο σκάφη όταν το ένα ναυάγησε το απόγευμα της Παρασκευής», είπε ο Φάουζι Μασμούντι.

Μεταξύ αυτών 20 αγνοούνται και μόνο «17 που βρίσκονταν στο δεύτερο σκάφος» μπόρεσαν να σωθούν, πρόσθεσε.

Ένα άλλο ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, δίνοντας έναν απολογισμό με «τέσσερις σορούς που περισυνελέγησαν από μια ακτή βόρεια της Σφαξ, τρεις αγνοούμενους και 36 ανθρώπους που διασώθηκαν» μέχρι στιγμής.

Το ναυάγιο σημειώθηκε πιο κοντά στην ακτή σε σχέση με αυτό της Παρασκευής. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες και των δύο ναυαγίων.

Στόχος  της δικαιοσύνης είναι επίσης «να βρεθούν οι οργανωτές όλης αυτής της απόπειρας διέλευσης που τους έκαναν να επιβιβαστούν σε σκάφη από λαμαρίνες, τα οποία δεν προσφέρουν ούτε τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας αλλά είναι φθηνότερα στην κατασκευή από τα ξύλινα» διευκρίνισε ο Μασμούντι.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM