Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν αποκάλεσε τα τρανς άτομα «αηδιαστικά»

Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν αποκάλεσε τα τρανς άτομα «αηδιαστικά» Facebook Twitter
Τρανσοφοβικά σχόλια από τον Τσέχο πρόεδρο - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Τσέχος πρόεδρος, Μίλος Ζέμαν αποκάλεσε τα τρανς άτομα «αηδιαστικά» σε συνέντευξή του στο CNN Prima News, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το αμφιλεγόμενο νέο νόμο στην Ουγγαρία. 


«Αν υποβληθείς σε επέμβαση αλλαγής φύλου, ουσιαστικά διαπράττεις το αδίκημα του αυτοτραυματισμού. Κάθε χειρουργείο είναι επικίνδυνο και για μένα αυτά τα διεμφυλικά άτομα είναι αηδιαστικά», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Prima.


Ο ουγγρικός νόμος -που έχει επικριθεί σφοδρά όχι μόνο από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της χώρας, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και - απαγορεύει κάθε εκπαιδευτικό υλικό και πρόγραμμα για παιδιά που θεωρείται πως προωθεί την ομοφυλοφιλία, την αλλαγή φύλου και την αποκλίνουσα, από αυτήν της γέννησης, σεξουαλικότητα. 

Ο Ζέμαν υπογράμμισε, μάλιστα, πως η καταδίκη του νόμου και η όποια παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά σοβαρό πολιτικό σφάλμα, υπερασπιζόμενος τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν. 


«Ο Όρμπαν λέει ότι δεν είναι κατά των ομοφυλόφιλων αλλά κατά της χειραγώγησης, όχι μόνο των γονιών αλλά και των παιδιών, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διαφωνήσω μαζί του, επειδή είμαι πολύ ενοχλημένος με τις σουφραζέτες, το κίνημα Me Too και το Prague Pride» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας αργότερα πως «μπορώ να καταλάβω τους γκέι, τις λεσβίες και τα λοιπά. Όμως, ξέρετε ποιους δεν καταλαβαίνω καθόλου; Τους τρανς», τους οποίους χαρακτήρισε «έμφυτα αηδιαστικούς για εμένα».


Τα σχόλια του Ζέμαν έγιναν με αφορμή τη διοργάνωση των Pride παρελάσεων και συγκεντρώσεων σε πολλές πόλεις Ευρώπης και μη. 

Σημειώνεται πως το Pride της Πράγας είναι προγραμματισμένο για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ