To τρίτο φύλο αναγνώρισε επίσημα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας

To τρίτο φύλο αναγνώρισε επίσημα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας Facebook Twitter
EPA
1

Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε σήμερα να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε διορία στο γερμανικό κοινοβούλιο ως «το τέλος του 2018» να ψηφίσει τη θεσμοθέτηση «του τρίτου φύλου» στα πιστοποιητικά γέννησης, δίπλα στα «άρρεν» και «θήλυ».

Από τον Μάιο του 2013 οι γονείς στη Γερμανία μπορούσαν να μην συμπληρώνουν το πεδίο του φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να το συμπληρώσουν αργότερα μόνοι τους, να επιλέγουν μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ή να προτιμήσουν την επιλογή του ακαθόριστου φύλου.

Ωστόσο το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αρνηθεί τον Αύγουστο του 2016 να κάνει ένα βήμα πάρα πέρα και να αναγνωρίσει τη νομική υπόσταση ενός τρίτου φύλου, κρίνοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν νόμιμο». Είχε απορρίψει το αίτημα ενός μεσοφυλικού ατόμου, που γεννήθηκε το 1989 και είχε καταγραφεί ως «θήλυ».

Το πρόσωπο αυτό, με τη βοήθεια μιας οργάνωσης που στηρίζει το τρίτο φύλο, στράφηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παρουσίασε μάλιστα στο δικαστήριο τη χρωμοσωμική ανάλυση των γιατρών που αποδείκνυε ότι δεν ήταν ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.

Αν οι Γερμανοί βουλευτές ακολουθήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, τότε η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει επισήμως τρίτο φύλο.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM