Τρεις πολίτες νεκροί από επίθεση με πύραυλο στη Σαουδική Αραβία

Τρεις πολίτες νεκροί από επίθεση με πύραυλο στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πύραυλο που έπληξε την πόλη Τζάζαν στη νότια Σαουδική Αραβία.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με τον στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται κατά των ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε το είδος του πυραύλου.

«Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από πύραυλο που εκτόξευσαν εκ προθέσεως οι παραστρατιωτικοί Χούτι (...) που συνδέονται με το Ιράν με στόχο την περιοχή της Τζάζαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού, συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Spa.

Οι Χούτι τους τελευταίους μήνες έχουν εντείνει τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατηγορεί την Τεχεράνη, τον μεγάλο αντίπαλό της στην περιοχή, ότι τους προμηθεύει με αυτού του τύπου τον εξοπλισμό.

Το Ιράν παραδέχεται ότι υποστηρίζει πολιτικά τους Χούτι, όμως αρνείται ότι τους παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες επενέβησαν στρατιωτικά στην Υεμένη το 2015 προκειμένου να αποκαταστήσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Σαναά.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 55.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Περισσότεροι από 2.200 άλλοι έχουν πεθάνει από χολέρα και ορισμένες περιοχές της Υεμένης βρίσκονται στα όρια του λιμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM