Τραμπ: Αγωγή στο CNN για δυσφήμηση- Ζητά αποζημίωση 475 εκατ. $

Τραμπ: Αγωγή στο CNN για δυσφήμηση- Ζητά αποζημίωση 475 εκατ. $ Facebook Twitter
0

Αγωγή ύψους 475 εκατ. δολ. κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του CNN κατηγορώντας το για δυσφήμηση. Ισχυρίζεται δε, ότι το δίκτυο πλέον «φοβάται» ότι θα ξανακατέβει υποψήφιος για την προεδρία το 2024.

Το αμερικανικό δίκτυο επιχείρησε να δυσφημήσει τον Τραμπ «με μια σειρά από όλο και πιο σκανδαλώδεις, ψεύτικες και δυσφημιστικές αναφορές ως «ρατσιστή» και «Χίτλερ» μεταξύ άλλων, όπως ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του. 

Η αγωγή έχει κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λόντερντεϊλ.

«Πέρα από την απλή επισήμανση, οποιαδήποτε αρνητική πληροφορία για τον ενάγοντα και την αγνόηση όλων των θετικών πληροφοριών για αυτόν, το CNN επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τη μαζική επιρροή του, - υποτίθεται ότι είναι μια «έμπιστη» πηγή ειδήσεων-  για να δυσφημήσει τον ενάγοντα στο μυαλό των θεατών και των αναγνωστών του με σκοπό να τον νικήσει πολιτικά», αναφέρει η αγωγή.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το CNN χρησιμοποίησε την επιρροή του προκειμένου να ηγηθεί νέων δράσεων για να τον νικούσαν πολιτικά. Το δίκτυο από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Ο Τραμπ, στην αγωγή των 29 σελίδων ισχυρίζεται ότι το CNN είχε έναν μακρύ κατάλογο επικρίσεων εναντίον του αλλά το τελευταίο διάστημα άρχισε να ανασκευάζει καθώς φοβάται ότι ενδεχομένως να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρο το 2024.

«Ως μέρος της συντονισμένης προσπάθειάς του για να γείρει την πολιτική ισορροπία προς τα αριστερά, το CNN προσπάθησε να σπιλώσει τον ενάγοντα», ανέφερε η αγωγή.

Η αγωγή απαριθμεί πολλές περιπτώσεις στις οποίες το CNN φάνηκε να συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής αναφοράς του Ιανουαρίου 2022 από τον παρουσιαστή Fareed Zakaria που περιελάμβανε πλάνα του Γερμανού δικτάτορα.

Ο Τραμπ δεν έχει πει επίσημα αν θα προσπαθήσει ξανά να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά έχει αφήσει πολλές φορές υπονοούμενα ότι θα το κάνει.

Ωστόσο, ο Τραμπ βρίσκεται εν μέσω μιας άλλης δικαστικής διαμάχης καθώς τον περασμένο μήνα, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα σε τράπεζες και ασφαλιστές για την αξία των περιουσιακών του στοιχείων.

Παράλληλα, μια επιτροπή του Κογκρέσου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης ερευνούν χωριστά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ ενώ και η συγγραφέας E Jean Carroll, τον μήνυσε πρόσφατα κατηγορώντας τον για βιασμό.

Με πληροφορίες του Guardian/Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκουρμέ εστιατόρια αλλάζουν το μενού και σβήνουν τα φώτα για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση

Διεθνή / Γκουρμέ εστιατόρια αλλάζουν το μενού και σβήνουν τα φώτα για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση

Το υψηλό κόστος ενέργειας επηρεάζει ακόμα και μενού εστιατορίων με πολλά αστέρια. Κάποια κάνουν την πολυτέλεια ακόμα πιο ακριβή, άλλοι σεφ αντιστέκονται στις αυξήσεις.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ