Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Save the Children

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Save the Children Facebook Twitter
EPA/GHULAMULLAH HABIBI
0

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των γραφείων της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children στη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Ο απολογισμός έφτασε τους πέντε νεκρούς σήμερα το πρωί. Οι δύο σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν. Ήταν εργαζόμενοι στη Save the Children. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 26 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ Αταουλάχ Χογιανί.

Μετά την επίθεση η Save the Children ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά όλες τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν», επισημαίνοντας ότι η χώρα «είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου για τους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής».

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από την επίθεση, οι εργαζόμενοι που είχαν καταφύγει σε ένα δωμάτιο ασφαλείας απομακρύνθηκαν σώοι και αβλαβείς, περισσότερες από επτά ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Χογιάνι διευκρίνισε ότι «περίπου 50 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και γυναίκες είχαν καταφύγει στο υπόγειο». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι συνολικά έξι δράστες, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, εξαπέλυσαν την επίθεση και όχι τρεις όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Οι ΜΚΟ γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο Αφγανιστάν, με τον ιστότοπο Humanitarian Outcomes να θεωρεί τη χώρα ως τη δεύτερη πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους της μετά το Νότιο Σουδάν.

Η Save the Children έχει παρουσία στο Αφγανιστάν από το 1976 και βοηθά 1,4 εκατομμύριο παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην Καμπούλ επισημαίνει ότι «η αυξημένη καθιστά τις επιχειρήσεις πολύ δύσκολες σε ολόκληρο το Αφγανιστάν για πολλές οργανώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM