Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε την ισόβια κάθειρξη για τον δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν

Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε την ισόβια κάθειρξη για τον δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν Facebook Twitter
0

Τις καταδίκες ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του επιφανούς δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν και άλλων πέντε προσώπων, επικύρωσε σήμερα ένα τουρκικό δικαστήριο. 

Ο Αχμέτ Αλτάν, ο αδελφός του Μεχμέτ Αλτάν και άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια τον Φεβρουάριο, καθώς κατηγορούνταν για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν πως ήταν ο ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Ο Μεχμέτ Αλτάν αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο, ωστόσο σήμερα και η δική του καταδίκη επικυρώθηκε, αφού ποινικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απελευθέρωσή του.

Ο Αχμέτ Αλτάν είχε καταδικαστεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη της απόπειρας πραξικοπήματος, όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής: «Όποιες και αν ήταν οι εξελίξεις που οδήγησαν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία, λαμβάνοντας τις ίδιες αποφάσεις, ο Ερντογάν ανοίγει τον ίδιο δρόμο».

Στην ίδια εκπομπή, ο Μεχμέτ Αλτάν αναφέρθηκε σε «μια άλλη δομή» στους κόλπους της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ώστε να παρέμβει.

Οι εισαγγελείς έκριναν πως οι δηλώσεις των αδελφών ήταν κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους υποστηρικτές του Γκιουλέν για ανάληψη δράσης λέγοντας ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση του Συντάγματος», σύμφωνα με το Anadolu.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM