Δυσαρέσκεια αναμένεται να προκαλέσει στο «παλάτι» η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Ακσόι» για το Φεβρουάριο 2021, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην προτίμηση των πολιτών, πίσω από Ιμάμογλου και Γιαβάς.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη φθορά που έχει επέλθει στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

 

Συγκεκριμένα, στο ενδεχόμενο προεδρικών εκλογών στη Τουρκία, ο πολιτικός που συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων είναι ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς με 47,5%. Δεύτερος έρχεται ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου με 45,3% και τρίτος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 37%.

 

Τουρκία: Τρίτος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν, πίσω από Ιμάμογλου και Γιαβάς

 

Μεγάλη δυσαρέσκεια από τους πολίτες

 

Το 61,5% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση πιστεύει πως η Τουρκία τα πάει ολοένα και χειρότερα συνολικά σαν χώρα, ενώ το 17,6% θεωρεί πως πηγαίνει «μάλλον καλά».

 

Τουρκία: Τρίτος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν, πίσω από Ιμάμογλου και Γιαβάς

 

Το 77,9% θεωρεί προτεραιότητα την οικονομία, με την επίλυση της ανεργίας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και 62,1%, ενώ η ακρίβεια της καθημερινότητας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 50,9%. Την ίδια ώρα η συνεχιζόμενη κατάργηση της κοσμικότητας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ανησυχιών των Τούρκων, με 5,6%.

 

Τουρκία: Τρίτος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν, πίσω από Ιμάμογλου και Γιαβάς

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr