Τουρκία: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας με το CHP

Τουρκία: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του CHP Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου υπέβαλε αίτηση μέσω του δικηγόρου του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές στις οποίες θα καθοριστεί ο υποψήφιος για την προεδρία της χώρας για λογαριασμό του CHP.

Προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο δικηγόρος του Ιμάμογλου, Μεχμέτ Πεχλιβάν, παρέδωσε την αίτηση και τα απαραίτητα έγγραφα στην αντιπρόεδρο των κεμαλιστών Μεριέμ Γκιουλ Τσιφτσί και στη Γενική Γραμματέα Σελίν Σαγέκ Μποκέ.

Ο Πεχλιβάν, σε δήλωσή του σε συγκεντρωμένους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία των κεμαλιστών είπε, «Κάναμε την αίτησή μας. Είναι πηγή ευτυχίας και τιμής για εμένα που είμαι μέρος μιας τέτοιας ιστορικής διαδικασίας. Ελπίζω ότι θα είναι επωφελές για όλους, για το έθνος μας», σχολίασε.

Τουρκία: Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του CHP Facebook Twitter
O δικηγόρος του Ιμάμογλου, Μεχμέτ Πεχλιβάν, παρέδωσε την αίτηση στην αντιπρόεδρο των κεμαλιστών Μεριέμ Γκιουλ Τσιφτσί και στη Γενική Γραμματέα Σελίν Σαγέκ Μποκέ / φωτ.: CHP

Ο Πεχλιβάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των υπογραφών που συγκέντρωσε η αίτηση λέγοντας: «Το κόμμα θα κάνει τη δήλωσή του».

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιμάμογλου είπε: «Σήμερα, έκανα το πρώτο βήμα προς μια νέα αρχή υποβάλλοντας επίσημα αίτηση για να γίνω υποψήφιος πρόεδρος με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ένα κόμμα στο οποίο είναι τιμή μου να είμαι μέλος». Στην ανακοίνωσή του, ο Ιμάμογλου τόνισε τη σημασία της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ευημερίας και της ενότητας στη χώρα, λέγοντας: «Ξεκινάμε ένα ταξίδι για να κάνουμε το κράτος μας δημοκρατικό και ισχυρό, τον λαό μας πλούσιο και ειρηνικό και τους πολίτες μας ίσους και ελεύθερους».

Περιέγραψε βασικές προτεραιότητες, όπως η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η διασφάλιση ελέγχων και ισορροπιών και η προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής. Ο Ιμάμογλου υποσχέθηκε επίσης να διαχωρίσει τους κρατικούς θεσμούς, τα μέσα ενημέρωσης, την επιστήμη, τις τέχνες και τον αθλητισμό από τον πολιτικό κομματισμό.

«Η δικαιοσύνη δεν θα υπηρετήσει αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, αλλά θα είναι το θεμέλιο του κράτους», είπε, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του θα επιδιώξει δίκαιο πολιτικό ανταγωνισμό αντί να βλέπει τους αντιπάλους ως εχθρούς. «Θα δουλέψουμε σκληρά, θα τα καταφέρουμε και θα μοιραστούμε δίκαια. Δεν θα κουραστούμε ποτέ και δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε.

Πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πραγματοποίησε συνάντηση στις 9 Φεβρουαρίου με τον αρχηγό του CHP Οζγκιούρ Οζέλ και τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, με τον οποίο αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο πολιτικών στην Τουρκία, μετά από τον Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση, ο Γιαβάς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα, πιστοποιώντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εκπληκτικά δημοφιλών δημάρχων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Διεθνή / Αόρατος θάνατος στην Ουκρανία: Το 25% είναι παγιδευμένο με νάρκες - Παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα

Στη Σούμι και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, νάρκες και εκρηκτικά απειλούν καθημερινά πολίτες - Σχεδόν το 25% της χώρας είναι μολυσμένο με εκρηκτικά, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM