Τουρκία: Νέες συλλήψεις υπόπτων γκιουλενιστών

Τουρκία: Νέες συλλήψεις υπόπτων γκιουλενιστών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 192 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν σύμφωνα με την Hurriyet.

Επιχειρήσεις της αστυνομίας με στόχο υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν πραγματοποιούνται τακτικά έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα και πρόσφατα κορυφώθηκαν.

Οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη και στα Άδανα διέταξαν την σύλληψη περισσότερων από 100 υπόπτων στρατιωτικών την περασμένη εβδομάδα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι διέταξε την σύλληψη 50 υπόπτων στρατιωτικών, τρεις υπολοχαγοί και 47 λοχίες, καθώς και 55 ανθρώπων που κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο κινητό ByLock, έγραψε η εφημερίδα.

Η Τουρκία απαγόρευσε το ByLock έπειτα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα λέγοντας ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν την χρησιμοποίησαν για να επικοινωνήσουν την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν έγινε η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 250 ανθρώπους.

Ο Γκιουλέν, ένας πρώην σύμμαχος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη και έχει καταδικάσει την απόπειρα.

Το γραφείο του εισαγγελέα στο Ικόνιο, την επαρχία αυτή της κεντρικής Τουρκίας, διέταξε την σύλληψη 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων στρατιωτικών υπαλλήλων και των επαφών τους στο δίκτυο του Γκιουλέν, έγραψε η εφημερίδα.

Τα γραφεία των εισαγγελέων δύο άλλων επαρχιών, της Μούγλας και του Κοτζάελι, διέταξαν τη σύλληψη 15 και 22 στρατιωτικών υπαλλήλων αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί αναμένοντας να δικαστούν, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί υπάλληλοι και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας εκφράζουν ανησυχίες για τις επιχειρήσεις καταστολής λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόφαση για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα εξαιτίας των σοβαρών απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM