Τουρκία εναντίον Ε.Ε. και Γερμανίας: Η αντιπαράθεση συνεχίζεται

Τουρκία εναντίον Ε.Ε. και Γερμανίας: Η αντιπαράθεση συνεχίζεται Facebook Twitter
0

Τα σχόλια της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φραντσέσκα Μογκερίνι αναφορικά με την Τουρκία είναι «απαράδεκτα», ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η ΕΕ δεν κατανοεί τις ευαισθησίες της Άγκυρας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

 

Η ΕΕ κάλεσε και πάλι σήμερα την Τουρκία να επαναλάβει τον πολιτικό διάλογο με την αντιπολίτευση και να διαφυλάξει τη δημοκρατία της, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις «εξαιρετικά ανησυχητικές».

 

Σε γραπτή δήλωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της στον τουρκικό λαό αναφορικά με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό του ομολόγου του της Τουρκίας ότι το Βερολίνο προσφέρει υποστήριξη στην εκτός νόμου αυτονομιστική ένοπλη οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), υπενθυμίζοντας ότι το κίνημα αυτό έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και στη χώρα του.

 

«Το PKK και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου εδώ ως τρομοκρατικές οργανώσεις. (Τα μέλη τους) διώκονται ποινικά», τόνισε ο Σταϊνμάιερ. «Για αυτό τον λόγο δεν αντιλαμβάνομαι τα σχόλια τα οποία έγιναν σήμερα σχετικά με τη Γερμανία στην Τουρκία. Το να επαναλαμβάνονται αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τους κάνει σωστούς».

 

Νωρίτερα σήμερα ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε το Βερολίνο ότι επιτρέπει στο PKK και στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), δύο οργανώσεις που έχουν διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, να δρουν ατιμωρητί στη Γερμανία.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ