Τουρκία: Διαταγή για 149 νέες συλλήψεις γκιουλενιστών

Τουρκία: Διαταγή για 149 νέες συλλήψεις γκιουλενιστών Facebook Twitter
Τουρκία: Διαταγή για 149 νέες συλλήψεις γκιουλενιστών
0

Τη σύλληψη 149 ανθρώπων, κυρίως από τις δυνάμεις ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, διέταξαν σήμερα οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι 149 ύποπτοι υποστηρίζουν το δίκτυο που ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε καταστολή των υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, κατά την οποία σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι.

Για τη σύλληψη των υπόπτων πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε 16 επαρχίες, περιλαμβανομένης της Άγκυρας, σύμφωνα με το Anadolu.

Η εισαγγελία στη δυτική επαρχία Μπαλίκεσιρ διέταξε τη σύλληψη 74 ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προηγουμένως απολυθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και στους οποίους περιλαμβάνονται έξι πρώην αρχηγοί της αστυνομίας, έκαναν γνωστό αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας και το Anadolu.

Εισαγγελείς στη νοτιοανατολικη επαρχία Γκαζιαντέπ διέταξαν τη σύλληψη 33 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους 24 εν ενεργεία στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη δυτική επαρχία της Προύσας εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 42 προσώπων, στα οποία περιλαμβάνονται έξι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ο Γκιουλέν έχει από το 1999 τη βάση του στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Με πληροφορίες του Anadolu/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM